След резултатите от вота в ГЕРБ вземат мерки - организационни, персонални...

На изборите липсвал разговор за политики, а тезата била - против
110
След резултатите от вота в ГЕРБ вземат мерки - организационни, персонални...
Снимка: БТА

Ще бъдат взети мерки от всеки тип - организационни, персонални, защото за тези резултати някой носи отговорност.  Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг в централата на ГЕРБ. Той даде да се разбере, че ще бъдат предприети действия там, където резултатите са различни от очакваните.

По думите му обаче на тези избори е липсвал изобщо разговор кой какви политики предлага.

Още по темата
Имаше нужда от истински политически дебат с политически аргументи, липсваше изобщо разговор от гледна точка на предизвикателствата на бъдещето, изтъкна Дончев. По думите му всички се обединили срещу ГЕРБ, а тезата против, не е теза. Освен това основни партии се криели зад Инициативни комитети и така няма шанс да са загубили.

ПП ГЕРБ ще проведе национална среща на партията на 7 ноември по обяд в Зала "Люмиер".

За това съобщи председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов.

На нея ще присъстват премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, както и членовете на Изпълнителната комисия. Целта на срещата е да бъдат анализирани резултатите от приключилите местни избори и да бъде направен отчет за политическата дейност на партията. 

Нормално поведение на губещия е да търси оправдания извън собствените си възможности, посочи Паунов. 

Той напомни, че има законово установен ред и норми за начина, по който всеки един може да потърси правна форма, ако е недоволен от изборните резултати.

"От наша гледна точка кампанията беше позитивна, защото ние водихме позитивна кампания. Това, което декларирахме в началото й, го спазихме и изпълнихме", допълни той. Паунов представи и реалните резултати на ПП ГЕРБ в страната, като посочи, че общинските им съветници и кметове на общини са се увеличили.

2015 г. ПП ГЕРБ имаше 130 кметове на общини, от тях 22 бяха кметове на областни центрове, 2019 г. – ГЕРБ увеличава кметовете си на общини с 10 и вече са 140, от тях 17 са на областни градове. 

В 163 общини ГЕРБ е първа политическа сила, като увеличава общинските си съветници с 80 в цялата страна. 

От софийската структура на партията подчертаха, че в столицата купеният вот не може да обръща резултат. Те цитираха данни от протоколи на ЦИК, според които Мая Манолова е удвоила резултата си на балотажа в кварталите "Христо Ботев", "Факултета" и "Филиповци".

Според Елен Герджиков е абсурдно и твърдението на инициативния й комитет за социологическа завера в изборния ден по отношение на резултатите от балотажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
5
 
! Отговори
Алекс2 преди 4 години
Кво стана бре другари ? Пак ли ни набутаха пожарникарския маркуч ? Докога бе другарко Нинова така ще "печелим" ? Не издържаме вече !
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ увеличиха заплатите на държавните служители на учителите двойно!И само 209 хиляди гласа явно хората не гласуват за париСеверната тангента, Южната дъга и Метрото направиха!Защо пак не гласуваха поне 500 0000 за ГЕРБ!!????
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди балотажа ББ каза няма нищо сигурно!Сигурно е само, че един ден всички ще отидем в Орландовци!Е кажете ми не е ли прав!? Обаче ние да ги изберем за да може те да си поживеят!Луксозни апартаменти с персонални Асансьори, къщи за гости ...За какво им е всичко това нали ще отидат в Орландовци!
72
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
с 209 000 гласа фандъкова на кого е кмет в 2 милионна софия ако има чест идостоинство ще си подаде оставката но вие в герб не знаете значението на тезидуми защото се оставихте Цветанов да ви поквари тотално
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София е най големия брой на държавните служители които вземат тлъсти заплати и премиални на 3 месеца и въпреки това не са гласували за ГЕРБ! Бойко им даде 10 % тази година и обеща още 10 % догодина да им увеличи заплатите! Защото само те ако бяха гласували щяха да имат поне 500 000 гласа!
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте в сайта на ЦИК резултатите за втория тур по специално 103 ОУ в Филиповци!Дори и там са гласували по малко от половината имащи право на глас Друг е въпроса че от гласувалите 350 са за ГЕРБ а само 49 за БСП
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вървя си тия дни преди балотажа и гледам плакатите на ГЕРБ зад витрините на кафенета и ресторанти където нямам пари да вляза а от витрината ме канят да гласувам за ГЕРБ!И си казах НИЕ да ги изберем а те теглят заеми милиарди от наше име и си правят живота хубав
68
0
 
7
 
! Отговори
скотовъд преди 4 години
Картофи и сливи са от провинцията.В София има само ром.
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога няма да забравя едно изказване на ББ след предишните Избори когато беше спечелил много повече гласове от сега!Та тогава каза всеки да се спасява както може които не може на социални помощи.Тогава се запитах защо да гласувам за него!?
66
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЕ КЪДЕ СА ДВЕТЕ ***, ДЕТО ЛАЕХА 2 МЕСЕЦА ПО ЦЯЛ ДЕН? ИЗПОКРИХА СЕ НЕЩО...ТИПИЧНИ СТОЛИЧАНКИ В ПОВЕЧЕ - НАГЛИ, НАПЕРЕНИ, КАПАЦИТЕТ 0 И ПРОБИВНИ!АМА НАРОДА ИМ ДАДЕ ОЦЕНКАТА ПАК СЛАБ 2!
65
4
 
4
 
! Отговори
бай хой преди 4 години
в Плевен ще има метла!Плевен- единствения седесарски демократичен град! Другите сте комунисти!От Герб и БСП.
64
2
 
2
 
! Отговори
Ган Бай преди 4 години
Обичам да живея в страната на чичаците,защото съм чичак.
63
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 4 години
След голямата изборна победа нощ на дългите ножове... големи клоуни... от тия с които плашат децата..
62
2
 
3
 
! Отговори
Бай Ган преди 4 години
Отврат е да живееш в страната на чичаците.
61
1
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
На тия избори дълбоко потопените в дясно червени подводници изплуваха и се разкриха. От там започнете да си вадите поуките...
60
11
 
7
 
! Отговори
Мая губи яко преди 4 години
В София Мая нямаше никакъв шанс. Майчето беше грозно употребена от БСП в местните избори и след голямата им загуба ще бъде захвърлена в забрава като по този начин хитрата ***(г-жа Лъжа) ще реши в своя полза лидерския си проблем в БСП.
59
3
 
17
 
! Отговори
Батакa преди 4 години
Герб дайте обеснение как Ахмед Доган има ТЕЦ ,защо този не в затвора заедно с Костов?
58
2
 
12
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Подавайте оставки всички и се мехайте. Превърнахте се в партия на ромите. Хората ви гласуваха доверие и си мислеха, че сте по-малкото зло от БСП и ДПС, а то се оказао, че сте същите като тях.
57
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберасти ЩЕ СМЕНЯТ КРАДЦИТЕ С ПО-ГОЛЕМИ КРАДЦИ !!!
56
3
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До 44. Хи-хи-хи. За това заминаване четем и слушаме от 10 години, а то все е идва. А и ти колко пъти и от колко години го пишеш това? Е, и?

Спонсорирани публикации