След резултатите от вота в ГЕРБ вземат мерки - организационни, персонални...

На изборите липсвал разговор за политики, а тезата била - против
110
След резултатите от вота в ГЕРБ вземат мерки - организационни, персонални...
Снимка: БТА

Ще бъдат взети мерки от всеки тип - организационни, персонални, защото за тези резултати някой носи отговорност.  Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг в централата на ГЕРБ. Той даде да се разбере, че ще бъдат предприети действия там, където резултатите са различни от очакваните.

По думите му обаче на тези избори е липсвал изобщо разговор кой какви политики предлага.

Още по темата
Имаше нужда от истински политически дебат с политически аргументи, липсваше изобщо разговор от гледна точка на предизвикателствата на бъдещето, изтъкна Дончев. По думите му всички се обединили срещу ГЕРБ, а тезата против, не е теза. Освен това основни партии се криели зад Инициативни комитети и така няма шанс да са загубили.

ПП ГЕРБ ще проведе национална среща на партията на 7 ноември по обяд в Зала "Люмиер".

За това съобщи председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов.

На нея ще присъстват премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, както и членовете на Изпълнителната комисия. Целта на срещата е да бъдат анализирани резултатите от приключилите местни избори и да бъде направен отчет за политическата дейност на партията. 

Нормално поведение на губещия е да търси оправдания извън собствените си възможности, посочи Паунов. 

Той напомни, че има законово установен ред и норми за начина, по който всеки един може да потърси правна форма, ако е недоволен от изборните резултати.

"От наша гледна точка кампанията беше позитивна, защото ние водихме позитивна кампания. Това, което декларирахме в началото й, го спазихме и изпълнихме", допълни той. Паунов представи и реалните резултати на ПП ГЕРБ в страната, като посочи, че общинските им съветници и кметове на общини са се увеличили.

2015 г. ПП ГЕРБ имаше 130 кметове на общини, от тях 22 бяха кметове на областни центрове, 2019 г. – ГЕРБ увеличава кметовете си на общини с 10 и вече са 140, от тях 17 са на областни градове. 

В 163 общини ГЕРБ е първа политическа сила, като увеличава общинските си съветници с 80 в цялата страна. 

От софийската структура на партията подчертаха, че в столицата купеният вот не може да обръща резултат. Те цитираха данни от протоколи на ЦИК, според които Мая Манолова е удвоила резултата си на балотажа в кварталите "Христо Ботев", "Факултета" и "Филиповци".

Според Елен Герджиков е абсурдно и твърдението на инициативния й комитет за социологическа завера в изборния ден по отношение на резултатите от балотажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
6
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
До 57. 99% подкрепа имаше в едни други времена. Ако искаш пак така, *** в Северна Корея. Иначе се огледай в демократичния свят колко и как гласуват и спри да се лигавиш с комунистически коментари.
54
4
 
15
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 години
Той научи герберите как да "усвояват" европейски средства.
53
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въобще не е повод за гордост, че сте изкривили 50% от народа, а тия 50% ви мразят и в червата!Умение е да водите политика, която обединява по-голямата част от хората, а не да сте доволни, че от 100 човека 51 са "ваши хора" и затова можете да наложите волята си.Обаче за целта беше нужно да не сте толкова алчни и прости.Ама сте!
52
8
 
28
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Боко е...прозз,но упорит.Ще се пробва...многократно,както до сега да заглавичква народа,а всъщност работи за олигархията и висшия чиновнически апарат.Много се задържа на чело в изпълнителната власт и...изтупа многократно празния...народен брашнян чувал.Време му е вече,да си ходи,ама как се оставя тази...дебела баница,която той лично разпределя.
51
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само като му видиш асиметричната смачкана плeшива мутра и ти се повдига.
50
2
 
21
 
! Отговори
АНОНИМ преди 4 години
До Изложиха сеДа това управление скърца,много колелца са за смяна,а може би цялата машина?А за раздутата админисрация еее...ами това са най верните гласоподаватели!П.С. думата администрация не съм я сбъркал!
49
4
 
21
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 години
ГЕРБ ЩЕ СМЕНЯТ КРАДЦИТЕ С ПО-ГОЛЕМИ КРАДЦИ !!!
48
3
 
9
 
! Отговори
Деската преди 4 години
*** на дудунчев, за, кого ли е гласувала горкана...Неговата партия раздава само морковчета на илектората...
47
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерки щели да вземат, искат да наложат пълна диктатура
46
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пременил се Илия , погледнал се пак в тия, тиквената мафия в действие
45
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неуважаеми управници, страхувайте се от гневът на търпеливите.
44
6
 
22
 
! Отговори
Изложиха се преди 4 години
Много се изложиха, сега ще се мобилизират. Ако Бойко не беше толкова крадлив, държавата щеше да е една идея по-добре. И хората щяха да са доволни. А то, учителите, медсестрите, лекарите, работниците по цеховете - субсидии получават, не заплати. Отдавна трябваше минималната заплата да е поне 800 лв, да се направят съкращения, след като виждат, че държавния апарат е раздут.
43
2
 
9
 
! Отговори
мито преди 4 години
ашколсун на матряла
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
....и наказателни.
41
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ СА СЕ ОБЪРКАЛИ ХОРАТА ЩЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ СПРЯМО ТЯХ !!!
40
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербери, сега да не започнете да ми обяснявате как ще увеличите пенсиите, учителските заплати, на сестрите и прочие лъжи дето ги слушаме десет години. Заминавате си и то безвъзвратно.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен На кое браво?
38
4
 
34
 
! Отговори
Граовец преди 4 години
Да управляваш в София 17 години и да вземеш само 200 000 гласа е меко казано тотален провал...Дори техните не им вярват вече, та опреха до едни други шамани...
37
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кметицата на ГЕРБ в Ловеч купуваше гласове от малцинствата и така стана кмет! Ако сте сериозна партия разчистете организацията в Ловешко! Само мазници и пияници!
36
21
 
6
 
! Отговори
някой си преди 4 години
Анонимен ТИ МАЙ НЕЩО НЕ СИ НАРЕД ПОГЛЕДНА ЛИ КАКВИ ГИ Е СВЪРШИЛА ДРУГАРКАТА ВИ МАЙ НАМИРИСВА ПОВЕЧЕ И ДЪЛГО ОЩЕ ОТ ПРИДОБИВАНЕТО НА ХИМИМПОРТ ЗА ГОЛЯМАТА СУМА В КАВИЧКИ

Спонсорирани публикации