След резултатите от вота в ГЕРБ вземат мерки - организационни, персонални...

На изборите липсвал разговор за политики, а тезата била - против
110
След резултатите от вота в ГЕРБ вземат мерки - организационни, персонални...
Снимка: БТА

Ще бъдат взети мерки от всеки тип - организационни, персонални, защото за тези резултати някой носи отговорност.  Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг в централата на ГЕРБ. Той даде да се разбере, че ще бъдат предприети действия там, където резултатите са различни от очакваните.

По думите му обаче на тези избори е липсвал изобщо разговор кой какви политики предлага.

Още по темата
Имаше нужда от истински политически дебат с политически аргументи, липсваше изобщо разговор от гледна точка на предизвикателствата на бъдещето, изтъкна Дончев. По думите му всички се обединили срещу ГЕРБ, а тезата против, не е теза. Освен това основни партии се криели зад Инициативни комитети и така няма шанс да са загубили.

ПП ГЕРБ ще проведе национална среща на партията на 7 ноември по обяд в Зала "Люмиер".

За това съобщи председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов.

На нея ще присъстват премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, както и членовете на Изпълнителната комисия. Целта на срещата е да бъдат анализирани резултатите от приключилите местни избори и да бъде направен отчет за политическата дейност на партията. 

Нормално поведение на губещия е да търси оправдания извън собствените си възможности, посочи Паунов. 

Той напомни, че има законово установен ред и норми за начина, по който всеки един може да потърси правна форма, ако е недоволен от изборните резултати.

"От наша гледна точка кампанията беше позитивна, защото ние водихме позитивна кампания. Това, което декларирахме в началото й, го спазихме и изпълнихме", допълни той. Паунов представи и реалните резултати на ПП ГЕРБ в страната, като посочи, че общинските им съветници и кметове на общини са се увеличили.

2015 г. ПП ГЕРБ имаше 130 кметове на общини, от тях 22 бяха кметове на областни центрове, 2019 г. – ГЕРБ увеличава кметовете си на общини с 10 и вече са 140, от тях 17 са на областни градове. 

В 163 общини ГЕРБ е първа политическа сила, като увеличава общинските си съветници с 80 в цялата страна. 

От софийската структура на партията подчертаха, че в столицата купеният вот не може да обръща резултат. Те цитираха данни от протоколи на ЦИК, според които Мая Манолова е удвоила резултата си на балотажа в кварталите "Христо Ботев", "Факултета" и "Филиповци".

Според Елен Герджиков е абсурдно и твърдението на инициативния й комитет за социологическа завера в изборния ден по отношение на резултатите от балотажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
5
 
! Отговори
Мазало преди 4 години
Живея 25години извьн милата ни родина. Днес след разговор с майка ми, която живее в столицата, останах като грьмнат. Милата ми майка и предложили стотарка лева за да гласува за ГЕРБ.Е никога ниама да се вьрна да живея там.
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е какво ще смени геПи в София - обръчите от фирми ли Джи Пи груп и ГБС ли?нали ще бъдат натирени на момента от оли..гарсите, или ще махнат лафките на Кой, при срастванеро с м..фията полезен ход няма, изпълняваш или си аут
93
0
 
8
 
! Отговори
12-3 преди 4 години
образователен ценз трябва ...и за избирателите ама най вече за премиер че сега .. с един маркуч и една книга и управляване вдява нищо по никоя тема и все се сравнява - опитва се - с президента а разликата е от ..... коф-помпата до небето
92
0
 
7
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Не мога, ще умра от смех, тия направо ме разбиха, управляват ни паля*човци!
91
1
 
5
 
! Отговори
я... преди 4 години
може да се приеме примера на една европейска страна Италияслед като при тях в няки изборни секции е имало аномалии като 80 на 20 % за един кандидат или един събира над 60 % от общо всички други , то гласовете от тези секции се анулират , независимо в чия полза се а ако в една община такива секции са над 50 % - изборите не се признават и се назначава служебно кметелементарно .... винету, нали ?а и друго - тези на социал необразовани без глас, те са извън общест живот
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живея в София,но съм съсипан от неграмотното управление на ПП-ГЕРБ в Русе,моят роден град.Областният координатор,кадровика,деребеят Пламен Нунев,води партията към състояние със затихващи функции.Над 20% от русенци,дадоха доверие на представителя на БСП, П.Милков. Ако срамът и този път мине покрай Нунев,след година и половина,отиваме на редовни парламентарни избори,тогава със сигурност партията на г-н Борисов ще отиде най малко на второ,може и на трето място след изборния ден!
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чета коментарите: разделението синьо-червено било изветряло, борбата била между мутрите и гражданското общество. Въпросът е кои са мутрите и кои се крие под гражданското общество, което не може да се вземе като едно цяло. В него има леви, десни, центристки, либерални и т.н. Ако не се поставят ясни граници е просто бръщолевене и манипулация. Като чуя да ми говорят от името на гражданите ми се изправят косите. Не ни стигаше Манолова, а сега ни натрапват и Слави Трифонов.Боже пази България!
88
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От цялата ситуация най хубавото е че Кьовеши идва и ще разпердушини тиквите крадци
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видовден наближава и парите за подкупването на електората няма да са достатъчни. Ромската маса се увеличава за сметка на останалата и съответно ще трябват много пари! А тези които са свикнали само да вземат не обичат да дават. Последното действие е наблизо и някой ще пусне завесите
86
3
 
5
 
! Отговори
- преди 4 години
Огънят пречиства! Но трябва да си умен за да го разбереш и смел за да го направиш! Нито едно от двете ги няма във вождовете на лабораторната партия герП. Дори Членовете й са безидейници и интересчии! Мантрата комунисти срещу демократи е изветряла! Борбата е между гражданско общество и мафиотска мутрокрация! Трудна ще бъде но безалтернативна. Субекта НАРОД още не е оформен а и мафията пречи активно за осъзнаването му. Жалко за загубеното време и похабените животи! герП ще си носи вината!!!
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е добре Герб ,но Бойко го прикрива с философски размисли.Вместо умния Цветанов се довери на смешния Дончев.Напред към 2021 .Бойко един път ще загуби ама ще е фатално.
84
0
 
7
 
! Отговори
извратители преди 4 години
Власт трябва да се иска за да се укрепи държавата и да се направи нещо за хората.Нашите искат власт да пълнят своите шкембета и да прехвърлят дълговете на другите.
83
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е че без Цецо сте заникъде !.Цецо печелеше на 90 процента ,а ти Дончев прецака изборите.Твоята оставка трябва да е на масата .
82
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво политики бе Дончев ...Всичко ви е парите от ЕС.Без него сте жалки клоуни писали в политиката.
81
1
 
14
 
! Отговори
и какво от това преди 4 години
Целият свят разбра как мутрите печелят избори.За това никой европейски лидер не може да се похвали с подобни победи при релана подкрепа в обществото плътно под 20%. Но какво от това? Като прочетете, че някъде в тоталитаростан властта си натъкмила изборите и попребила този или онзи профилкатично, да не би да се учудвате много много? Спасението е в разцете на давещите се. Пука им на другите за вашата мизерия.
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този на снимката е демократ-менте, защото е наследник на шумкари и ятаци и за да се докаже, че е от такова потекло е уредил брат си и всички други членове на фамилията си с добри работни постове... ТИПИЧНО ЗА ЧЕРВЕН ! А овцата вярва ли вярва на лъжи и измами !
79
1
 
10
 
! Отговори
до мая губи яко преди 4 години
От 9 сутритна (още изборите не бяха почнали) медийният ви монопол сипеше фалшиви прогнози за да демотивира хората. И успяхте - изключитлено ниска активност като за местни избори.Но дори това не ви помогна да спечелите с по-голяма разлика от размера на вота в гетата.Простата математика показва, че ако не бяхте спечелили там с 90%, щяхте да загубите вота. Колкото до прогнмозите менте - ако един екзитпол е сбъркан с повее от 1.5%, това означава че е умишлено фалшифициран.
78
0
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Какво ти по ясно показно за това колко сте отвратителни от това, че все по малко хора отиват да гласуват за вас и подобните ви? Как по ясно да ви го кажем в лицето? Гнус ни е от вас и сме отвратени от цялата ви пасмина!!
77
0
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Защо почти нищо не казвате за катастрофалната избирателна активност и факта, че масата от избори в градове и села са нелигитимни защото до урните не са отишли и 40% от избирателите? За това говорете, за факта, че 60% от народа е отвратен от всички ви - било то ГРОБ, било то БеСраПе, СраДаСе, НаДаСееВе и куп други разсейки на БКП!!! Това е най важното за което трябва да се говори, а не да се хвалите с кметове за които са гласували 5% от гласоподавателите от които 99% са купени хрантутници!!!
76
0
 
9
 
! Отговори
ай бай преди 4 години
Преяждането е вредно за вашето здраве.Това важи и за власт и за манджа.Шкембето е с ограничени размери и гушата не е пеликанска.В някои общини в Англия ги мерят преди да встъпят във власт и след като излезнат.Наш Каракачан не може да клекне,за да почете падналите войни.А клекне-а пр***дне.За 10-ти дан да не говорим.

Спонсорирани публикации