Сигналите за местния вот по-малко, емоцията обаче- повече

Маринов: В обществото се внушава, че има купен вот
8
Сигналите за местния вот по-малко, емоцията обаче-  повече
Снимка: БТА

Сигналите, свързани с местните избори, са по-малко в сравнение с тези през 2015 година. Това обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов в Благоевград, където участва в конференция на Югозападния университет, посветена на борбата с корупцията.

Тази година те са около 1600-1700, а през 2015 са били 2500, посочи министърът. Броят на образуваните досъдебни производства също е по-малък. До момента образуваните във връзка с местния вот са 102, докато през 2015 година са били 127, предаде БТА.

Не можем да кажем, че тези избори са по-проблемни от гледна точка на престъпления, свързани с изборните права, но наистина имаше много емоция, много сигнали, те са във фокуса на обществото и всеки един сигнал има своето отражение, коментира Младен Маринов.

Във връзка с изборите е имало както общи сигнали, така и конкретни, в които са били посочвани имена или автомобили. Всички те са докладвани на прокуратурата и са извършени конкретни действия, посочи министърът на вътрешните работи.

На тези избори са издадени повече предупредителни протоколи, каза още Младен Маринов. Той допълни, че като цяло местните избори са свързани с повече емоция, защото са по-разпръснати в страната и борбата е за всеки глас.

По отношение на общественото мнение, че се купуват гласове, Маринов посочи, че такива внушения се правят, но това, което гледа, са реалните показатели. Когато обществото се залива с такава информация, остава това внушение, каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
шАфьорчето на Маджо сега министърче ли го играе?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И два чифта очила да сложи, пак си е мутро-милиционер с половин пръст чело.
6
1
 
5
 
! Отговори
Фалш преди 4 години
Не се внушава! Истината, че се купува вот е всеизвестна.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутра!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най нормалното бе, пред секцията даотворят сергия и дя се продава вот,както на всеки пазар.Какво се правимна питомни зайци,тайно променящижитейския вот,като той предварително епроменен.Полицайте са много надарениинтриганти.Може си и без тях.
3
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fake news. Koito ima fakti i svideteli, da gi publikuva v bg mediite. Nai-mnogo zlato imat bg svestenicite i patriarhat. Ama zlatoto im si e na pokrivite... :-)
2
1
 
11
 
! Отговори
Пурко преди 4 години
Министърът се прави на чужднец. Тогава да му кажа. Купуването продаването на гласове е поминък у нас! И телевизиите го даказват всеки път! А ако според МВР няма купен вот-да освободят кмета на Несебър!
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изборите трябва да бъдат касирани, защото БСП е купила по-малко гласове отколко ГЕРБ !

Спонсорирани публикации