Мъж поръчал убийството на жената на непризнатото си дете

Разкриха кой и защо хвърли бомба по къща в село Черноград
Обновена: 20 ное 2019 15:28 | 20 ное 2019 15:28,
47
Мъж поръчал убийството на жената на непризнатото си дете
Снимка: BulFoto архив

Двама души - подбудител и извършител, са задържани за опит за взривяване на къща в село Черноград, община Айтос. Това стана ясно по време на брифинг в Апелативна прокуратура - Бургас по повод разкритото тежко умишлено престъпление, предава Радио "Фокус" - Бургас.

Още по темата

На 18 ноември при проведена акция на полицаите от Бургас са задържани две лица - едното с инициали А.К. от гр. Средец - поръчител на взривяването, както и лице с инициали Д.Н. от село Дъскотна, 0бщина Руен - извършител на деянието.

„Задържането касае случай от 19 февруари 2019 г., където около 2.25 часа в РУ - Айтос е получен сигнал за извършено взривяване в къща в село Черноград, община Айтос. Непосредствено след задържането на лицата бяха извършени процесуално-следствени действия. На едно от лицата - с инициали Д.Н., при претърсване на жилището бе намерена ръчна бойна граната, един брой тротилова пресовка, капсулдетонатор, огнеопроводен шнур, запалка за ръчна граната и голямо количество бойни патрони 22 калибър. Всички действия са съгласувани и извършени под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас“, отбеляза старши комисар Радослав Сотиров, директор на ОДМВР - Бургас. 

„На 19 февруари е била повредена чрез взрив двуетажна къща в село Черноград. Механизмът на осъществяване на деянието е свързан с хвърляне на самоделно взривно устройство по терасата на въпросната жилищна постройка. Имало е жена, която е обитавала постройката към този момент, но, за радост, устройството не е могло да попадне на терасата, а удряйки се в парапета, е паднало в двора на имота, където се е взривило. От взривната вълна се е образувала яма с диаметър 30/30 см“, съобщиха разследващите. За това деяние законът предвижда от 1 до 8 години „лишаване от свобода“.

„Мотивите за извършването на престъплението могат да бъдат сведени най-общо до битови - обтегнатите отношения на подбудителя с лице, с което в миналото е имал интимна връзка и от което има дете. Подбудителят не е признавал бащинството на детето и то е установено по съдебен ред, в резултат на иск за установяване на бащинство. Била е присъдена и издръжка, която той първоначално е отказал да плаща. Сумата от 2500 евро е била заплатена на извършителя, за да осъществи взрива в къщата“, допълват раследващите.

Извършена огромна по обем и сериозна по съдържание дейност по случая от страна на прокуратурата, като са използвани и специални разузнавателни средства. Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд - Бургас за взимане на най-строгата мярка за неотклонение „задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕРОбщността на поръчителя и извършителя ли имаш предвид?
19
0
 
14
 
! Отговори
ЮнаБомбър преди 4 години
Само инициалите, значи ...
18
5
 
11
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
Ами народа е съставен от диви раджастанци и скотове. Нормално е народа да води скотски начин на живот и да се унищожават помежду си само защото са СКОТОВЕ
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно когато си мисля, че този сайт по-ниско не може да падне (неграмотни списвачи, прикрита реклама на измамници - региоком и ЦКБ), се появява това заглавие , копаещо дъното още надолу!
16
0
 
51
 
! Отговори
... преди 4 години
"Мъж поръчал убийството на жената на непризнатото си дете" Написано по този начин излиза, че човека поръчва убийството на жената на сина си. Невероятно, но нивото в този сайт продължава да пада!
15
0
 
25
 
! Отговори
11111111111111 преди 4 години
Опит за убийство си е. 30 на 30 см, ама ако е попаднал взрива в стаята при майката и детето... За трепане е у-р-о-да... и извършителя и поръчителя най-вече.
14
4
 
17
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
В заглавието опит за убийсто, но в текста виждаме опит за взрияване на имот (затвор от 1 до 8 г.) Питам те Павеле, защо манипулирате и лъжете читателите? Разпространяване на фейк новини е инкриминирано от 2018 в ЕС. Пожелавам ви да се запознаете с бай Ставри в най скоро време!
13
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 на 30 , ми тва си е дупка за морков или домат бе. и тва само за 2500 евра.???
12
5
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Въпрос на принципи.
11
2
 
39
 
! Отговори
джурналист преди 4 години
брей, като прочетох заглавието си помислих, че мъж е поръчал убийството на жената на непризнатото си дете, пък то какво излезе...
10
12
 
15
 
! Отговори
Митко Бомбата преди 4 години
Еййй, страшна ЯМА се е образувала........30х30 см!
9
1
 
48
 
! Отговори
Асана преди 4 години
Селски истории , няма да плати издръжка от 100-120лв на месец ама ще даде 5000 бона да я убият
8
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На списвача фамилията идва от количеството сиво в-во
7
0
 
47
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Значи "лицето" не плаща пари за издръжка на детето си, ама дава 2500 еврака на някакъв ахмак да мята бомби.
6
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
заглавието къртисвекър се е опитал да убие снаха си ли?
5
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи детето е било женено, така ли?
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойни групи. Така е. Революцията наближава. Оскотяването - също.
3
0
 
23
 
! Отговори
Гост преди 4 години
До ГостЗащо цензурирате "редaкция" умници мамини ?
2
0
 
49
 
! Отговори
Гост преди 4 години
"жената на непризнатото си дете" На майката на детето, да не би детето да е женено за майка си драга ре/дакция?
1
1
 
33
 
! Отговори
бай Данчо преди 4 години
Тоя па. Вместо да поръча убийството на накой от народните душмани. Ще му издигнем паметник, ако поръча да свитнат някой от парламента например.

Спонсорирани публикации