Ще гледаме "Клетниците" на сцената на Софийската опера

Премиерата на мюзикъла е в началото на декември
21 ное 2019 20:08, Анисия Иванова
0
Ще гледаме "Клетниците" на сцената на Софийската опера
Снимка: Bulgaria ON AIR

Издържал проверката на времето, превеждан и препрочитан повече от 160 години - романът "Клетниците" на Виктор Юго минава триумфално през 19 век и влиза в 20 и 21 с адаптации в киното, театъра и телевизията.

Най-играният мюзикъл, събрал 120 милиона души зрителска аудитория по света, ще изгрее и у нас с премиера в началото на декември.

"Чест прави на Софийската опера и балет, че се заема с това епично произведение и амбицията да направи зрелище. Пламен Карталов е изключителен специалист и стратег в посоката. В операта цари революционен дух", коментира актьорът Николай Сотиров в "България сутрин".

Диригент на "Клетниците" е Игор Богданов, музикалната подготовка е на Светослав Лазаров, сценографията на Ханс Кудлих. Режисьор е Пламен Карталов.

По думите на Сотиров мюзикълът е култ на любовта, на морала, на едни други ценности и днес ще звучи изключително актуално.

"Класиката е класика, защото винаги звучи актуално. Защото по някакъв начин се приближава, анализира, дава друга кинетика на проблема, какъвто и да е той", изтъкна актьорът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации