Сензационна кражба: Отмъкнаха ценности за ?1 млрд. от "Грюнес Гевьолбе" !

Крадците са задигнали диаманти и накити
Обновена: 25 ное 2019 13:43 | 25 ное 2019 13:43,
44

Снимка: Reuters

Скъпоценности с предполагаема стойност един милиард евро са били откраднати през изминалата нощ от музея "Грюнес Гевьолбе" в Дрезден. Сензационният грабеж е засегнал историческата част от колекцията, където се съхраняват бижута и други ювелирни изделия, както и особено ценни произведения на изкуството, пише DW.

Според "Билд Цайтунг", плячката на крадците се състои главно от накити, диаманти и други скъпоценни камъни. Помещенията на музея са охраняват изключително строго, но "Билд" пише, че в 5 часа тази сутрин крадците са успели да прекъснат електрозахранването и да проникнат в музея, без да задействат алармените системи.

Вестникът пише още, че една от контролните камери е заснела "много дребни на ръст" извършители, които се промъкнали вътре през един прозорец. Засега тези медийни информации не са потвърдени официално, а полицията не съобщава никакви подробности.

Министър-председателят на провинция Саксония Михаел Кречмер, който веднага се отправи към местопрестъплението, заяви, че е потресен от това престъпление.

Музеят "Грюнес Гевьолбе", който е нещо като съкровищница и дарохранителница, е създаден в периода 1723-1730 от саксонския курфюрст Август II Силни. Днес музеят има две различни колекции. Историческата се намира в партерните помещения на замъка, които са възстановени в оригиналния си вид.

На горния етаж е новата част от колекцията, където са изложени отделни скъпоценни предмети. Една от най-важните скъпоценности на колекцията, "Зеленият диамант", в момента е изложена в нюйоркския музей "Метрополитън". Този 41-каратов диамант с необичаен естествен цвят, е бил украса за шапка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко си идва на мястото си..Трофеите от 2 Световна отиват у дома..
32
0
 
5
 
! Отговори
BG преди 4 години
Не може да е истина,нали в Германия живеят светци и не се краде
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицията да следи кой в българия какво харчи и ще ги намери ...... на 100% са българи !
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЛРДВАЩИЯ КРАДЕН ТЕКСТ ОТ САЙТА ДОЙЧЕ ВЕЛЕАКО САЙТА ВИ СПРЕ ДА КРАДЕ ОТ ДРУГИ САЙТОВЕ И 2 ДЕНА НЯМА ИЗКАРА
29
0
 
6
 
! Отговори
ЗзЗ преди 4 години
""много дребни на ръст" извършители" - разпитахте ли Билбо Бегинс?
28
1
 
16
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
И в музеите отдавна вече по малко от половината персонал са немци. Охраната обикновенно са руснаци, а чистотата от нашите или румънски... Касиерките полякини, техническа поддръжка от турци и те така...Това е точно така, но дори и да са само немци, "във всяко стадо си има черни овце"! Не може да да казваме:"всички българи са лоши, всички немци са добри...."
27
0
 
9
 
! Отговори
до 24 и 25 преди 4 години
И в музеите отдавна вече по малко от половината персонал са немци. Охраната обикновенно са руснаци, а чистотата от нашите или румънски... Касиерките полякини, техническа поддръжка от турци и те така...
26
0
 
2
 
! Отговори
Феликс преди 4 години
Да не са били Дигедагсите?
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано като ги хванат, да не се окажат с български произход...
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКакво общо има НАТО с музея?Или се опитваш да подскажеш,че НАТО го е откраднало?
23
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИстинатаСтига с тези лъжи за ДС,бе, ДС е съществувала и по царско време и през социализма и винаги са защитавали хората в България,отделно,че бяха високо морални.Чудите се как да оправдаете бандитизма в днешна България,че се сещате за пенсионерите от ДС. То ако имаше ДС,хаоса в държавата щеше да е по-малък и щеше да има по-качествени кадри.
22
4
 
12
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Със сигурност 100% не е извършено от вътрешен човек,ти просто не познаваш немците, това да не ти е България!Ти ли ще ми кажи на мен? От немец до немец има огромна разлика. Играя в една група с немци, само аз и още трима, четири от група от 50 не сме хакнали играта. Дори ми дадоха указания как мога и аз да я хакна. :D
21
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SichtpunktСъс сигурност 100% не е извършено от вътрешен човек,ти просто не познаваш немците, това да не ти е България!
20
8
 
6
 
! Отговори
Истината преди 4 години
След разпадането на ДС, всички т.нар. "техници" (които са се занимавали основно с разбиване на ключалки и правене на дубликати на ключове) остават без работа. Същите тези сладури правят ОПГ-та, и плъзват не само в България, а и в Европа.Търсете някой генерал от ДС. 100% има процент за него. Нема как.
19
1
 
20
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
интерсно кво ще ги правят като няма как да ги продадат, освен да е за някоя частна тайна колекцияМного точно! Аз си мисля, че без вътрешен човек толкова голяма кражба е невъзможна.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и "големите" се провалят...
17
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бравос! Страшна мисъл , страшна сигурност, захранването от едно място! Спираш тока от централното табло - няма охрана! Как да не е прав Макрон , като говори за мозъчна смърт на НАТО?? С какъв акъл е създадена охраната?? И ние сме тръгнали да изпълняваме техните критерии за щяло о нещяло!!
16
23
 
6
 
! Отговори
България в NATO и ЕС преди 4 години
Без съмнение кражбата е организирана от Кремъл, рушнягите само да крадат умеят
15
1
 
6
 
! Отговори
55 преди 4 години
drebni i pargavi ,albanci sa ,nashite shvedi nemat nito akal nito disciplina da svarshat taq rabota
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименха познай кои и къде са колекционерите?дано поне да имат копия,че да реставрират поне частично изложбата

Спонсорирани публикации