Учени съветват: Яжте, боб, леща и грах за здраво сърце

Варивата понижават риска от сърдечносъдови заболявания
25 ное 2019 21:32, Анисия Иванова
9
Учени съветват: Яжте, боб, леща и грах за здраво сърце
Снимка: pixabay

Редовната консумация на варива - боб, леща и грах понижава риска от сърдечносъдови заболявания, коронарна болест на сърцето и високо кръвно налягане, съобщава сайтът Медикъл експрес, позовавайки се на резултатите от американско изследване.

Авторите му са установили, че за хората, консумиращи редовно варива, рискът от посочените заболявания е с 10 процента по-нисък, отколкото за индивидите, които рядко ги включват в менюто си.

"Сърдечносъдовите заболявания са водещата и свързаната с най-високи разходи причина за смъртност по света. Настоящото проучване показва, че една евтина, достъпна и широко разпространена храна може да промени това - варивата", казва Хана Калеова от изследователския екип.

Бобовите растения са полезни за сърцето, тъй като са богати на фибри, растителни протеини и други хранителни вещества, бедни са на мазнини и холестерол и имат нисък гликемичен индекс.

Препоръката на специалистите е седмичното меню да включва три купички варива. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заекът, кравата и овцата са тревопасни животни с характерните за това развити зъби и специфично устройство на стомаха, различно от човешкото. Учи се в материала до 7клас. Всяко едностранно хранене е вредно. Има си незаменими мастни киселини които не могат да се набавят от растителна храна
4
1
 
6
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Боб, кисело зеле, яйце и ряпа - гарантирано води до дълголетие, защото всички около вас ще умрат по-рано заради сероводорода!
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И монсанто за пиене,е върхът
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До. байко Иван,яж люцерина и тя е полезна,а може и райграс
1
7
 
4
 
! Отговори
татарин преди 4 години
учените за туй *** много

Спонсорирани публикации