Във Варна: Банкерка откраднала 1 млн. лева от сметки на клиенти

Сигнал за престъплението подали от самата банка
Обновена: 27 ное 2019 14:57 | 27 ное 2019 13:55,
70
Във Варна: Банкерка откраднала 1 млн. лева от сметки на клиенти
Снимка: архив Investor media group

Банкова служителка си е присвоила 1 млн. лева от сметки на клиенти. Служителката е задържана вчера във Варна, съобщи на брифинг окръжния прокурор Красимир Конов.

Парите са превеждани в сметка, а сигнал за престъплението е подадено от самата банка.

"Служителката е изпълнявала длъжност за банкиране на дребно", добави директорът на МВР комисар Даниел Пашов.

Според прокурор Конов престъплението представлява особено тежък случай.

"Заедно с жената, която е присвоила суми на отделни вложители и се е разпоредила с тях, има засечени и други лица. Изясняват се действията на всеки от тях. Изяснява се и механизмът на присвояването. Общият брой на засегнатите не е ясен, но част от вложителите вече са известни. Разследваният период е за около три години", каза още той. По думите му от банката са оказали пълно съдействие.

Ще се търси вариант за възстановяване на голяма част от присвоените средства. В хода на разследването са извършени много процесуално-следствени действия, разпити, претърсвания и изземвания. Разследването е в начален етап. Предстои уточняване на много обстоятелства. Служителката е задържана за 72 часа.

За подобни престъпления законът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, конфискация на имуществото и лишаване от права. Според прокурор Конов различни доказателства, както и около 30 000 лева са били иззети досега и от трето лице.

"Жената не е криминално проявена. Не е попадала в полезрението на полицията по такъв тип престъпления", уточни още комисар Даниел Пашов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тази схема касиерката и селянина дето уж по любов крали са само подставени лица. Според мен истинските виновни са някакви меринджей на високо ниво и хора от вътрешния контрол.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се има предвид чий са банките, получилият парите първо ще плати данъка за дарение официално, след това съвсем неофициално ще му се наложи ги върне. А глyпачкaта не искам да я мисля.
57
1
 
6
 
! Отговори
Христо преди 4 години
Инвестбанк
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мноооооооого *** народ, много!
55
0
 
7
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
"Служителката е изпълнявала длъжност за банкиране на дребно" - явно не е било "на дребно"
54
0
 
3
 
! Отговори
тцтц преди 4 години
аз пък се чудя тоя Жоро дето открадна мильона и го скри и се предаде като излезе и сме приели евро дали тея хартиени левове вече няма да са валидни и ще има една голяма баля с хартии язък му за годините в панделата за риска и за всичко
53
0
 
4
 
! Отговори
въй преди 4 години
не е наказала богатите щот е била банкерка на дребно ли пишеше - абе тея дето се занимават с хорица и фирмички до 100хил лв , но наистина случаят не е тежък колкото КТБ то тея случаи са пълен смях на фона на КТБ а там никой не лежи никой не разследват - прехвърлиха вината на мустака онзи се покри в Сърбия а то се знае и ясно кои са замесени в кражбата и мустака си ги каза и нищо резултат никъф
52
4
 
5
 
! Отговори
Ставрю преди 4 години
Особено тежък случай тежък тежък ама не по тежук от КТБ. Наказала е богатите.
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе най-хитро го направи Жоро-инкасото.Гепи кеша скри ги и се предаде.Незнам пуснаха ли го вече,но за толкова години дето лежи няма как да спести милион ако се труди на свобода.
50
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направила си е сметката жената, сега ще има пари за свестен адвокат и закона няма да я хване.
49
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мартин Петров е дал пълномощно на банкерката. Какв реве сега? Луд ли си или *** да даваш пълномощно на непознат човек да инвестира в АКЦИИ? АКо питате Мартин Петров какво е акция едва ли ще знае. Ще има да рита с памперси докато си възстанови откряднатото.
48
5
 
26
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
Напишете Коя е банката??? В коя банка във Варна или кой клон на банката е извършено това ?
47
1
 
14
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
ты де. една друга банка 4 милиарда дръпна така некой. така и не разбрахме шо стана. порко че има ли коментарец?
46
0
 
26
 
! Отговори
някой преди 4 години
А бе, хора от сайта, напи;ете името на банката,Имате ли представа какво ще бъде утре пред всички банки в града?Защо е тази потайност за нещо, което е явно!
45
16
 
18
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Ако се беше отчела с нужния процент в ОПГ ГРОБ прокуратурата щеше да и даде време да се измъкне от страната преди да тръгнат да я търсят, ама пуста му и алчност! Като не снасяш процент на които трябва закона те гепи за гърлото и си носи отговорността. Затова в Абсурдистан каквото и да правите (особенно ако ще нарушавате закона) не забравяйте да се отчетете пред Разбойко и всичко ще е наред! Докато снасяте където трябва прокуратурата няма да ви пипне, че даже ще ви каже кои е внесъл жалба!
44
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банката ще възстанови, колкото може от крадлата, а вашите пари там ще бъдат 100% възстановени
43
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха,банката имала намерение да възстанови само част/и това не е сигурно/от откраднатите пари!!!Супер наглост,че какво са виновни притежателите на сметки ,че банката не е контролирала работата на свойте служители?Защо криете коя е тази банка ,която уж мисли за свойте клиенти?
42
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дръжте си парите в български банки ,те са най-сигурният,ако не вярвате питайте Мартин Петров!
41
4
 
19
 
! Отговори
милицай преди 4 години
Ехоо,само власт имащите могат да крадат. Банкерката кво си въобразила? Че и без знание на полиция,прокуратура решила да краде,ае ве. Сега ще дуа,,,,супата
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Години наред се е трудила и олихвявала и муха я ухапала да върне сега 1 млн.А дали е сама, кой ще ти каже?

Спонсорирани публикации