Нона Йотова за Ламбо: Няма друг такъв в киното ни

Първата им "среща" била в пиесата "Далила"
Обновена: 28 ное 2019 23:16 | 28 ное 2019 22:40, Анисия Иванова
18

"Загубихме Ламбо - личност, която няма аналог. Няма друг такъв в нашата история на киното и театъра. Майка ми почина в ръцете ми и до последния момент имах някаква свръхестествена надежда, че не идва краят. Вчера отидох на работа и ме посрещнаха с новината за смъртта на Ламбо, беше шок", разказа в студиото на "Денят ON AIR" актрисата и депутат от левицата Нона Йотова.

Тя заяви, че не може да говори за Стефан Данаилов в минало време.

"Бях студентка в НАТФИЗ, когато той взе първия си клас. Спомням си, че на нас ни беше много интересен фактът, че той води клас и влизахме понякога. Когато един човек е харизматичен и има уникално излъчване, няма никакво значение дали е остарял, или отслабнал. Той беше много забавен в НАТФИЗ, леко грубиянски, но никой не му се сърдеше за това", спомни си актрисата.

Вили Цанков е човекът, който е събрал Ламбо и Нона Йотова в телевизионния театър.

"Играхме в пиесата "Далила", която не беше лека. Стефан беше Самсон, а аз играех Далила, Аня Пенчева също участваше. Зад гърба ми слагаха едни огромни чаршафи, които той трябваше да чете. Имаше чувство за самоирония, което е присъщо за интелигентните хора", сподели още Нона Йотова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя заяви, че големите хора като Ламбо излъчват собствена светлина.

"Не ми е минавало през ума да се занимавам с политика, въпреки че баща ми е активен боец против фашизма. В един момент гласувах за президента за Румен Радев и малко след това ми се обади на Крум Зарков майка му. Попитаха ме дали искам да вляза в листата. Говорихме след това и с Крум Зарков, питах го дали това ще ми пречи на работата в театъра и той ме посъветва да питам Стефан", разказа Йотова.

Тя изрази мнение, че в културата не може да има политически пристрастия.

"Дават се едни много големи обещания. Винаги БСП излиза със свой алтернативен бюджет. Тази година има една много малка част в него, която е моя. Много е важно как се разпределя бюджета. Сетих се как гледаме толкова много американски филми, във всяко училище там има театрален състав. Това е и мое предложение - да има към по-големите учебни заведения театрални трупи. Миналата година се зарадвах, когато дадоха на Меглена Караламбова пожизнена пенсия", каза още Йотова.

"Да се дават поощрителни средства, за да се пуска повече българска музика в радиото и телевизията, това е една от промените, за които се борим", заключи Нона Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
7
 
! Отговори
Ъпстайн преди 4 години
Явно и тебе те е опънал, че да станеш актриса
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лека му пръст. Беше име в киното ни.Но беше и пръв гъзолизец на партията а след това и част от нея. Доказан комунист. Решеваше съдби на млади таланти и се наслаждаваше на влиянието си, което имаше благодарение на връзките си с комунистите.Иначе, пак казвам, лека му пръст, ще остане в историята ни като един от добрите актьори.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Българин 1И кой твърди, че Ламбо е повече от Ап.Карамитев,Г.Георгиев,Г.Калоянчев и др??? Никой! Да не би да искаш да кажеш, че изброените актьори са били потискани, недооценявани? На Апостол има кръстена улица! Калоянчев уби човек и му се размина, както на маричков и онова руско ***-фигуристчето!
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аве, пичове, Мастера да не е починал?!? Пуснете една статия, че да знаем!
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я какъв "смислен" монолог си е спретнал в коментарите местния ***.ХаХаХа ***, Данаилов ще го помнят поколения българи, а ти ще си останеш цял живот мишка.
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма друг такъв фалшив герой ,който не го осъзнаваше.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде плс - човека по соц време е живял така че не може да му стъпим на малкия пръст! Всички сме за там въпроса е как сме живяли - в това отношение Ламбо е преизпълнил петилетката.... Жалко че си отиде - беше част от мойто детство, но все пак 0% съжаление за соца няма в мен... защо ли?
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега всички ще се изредят да се изказват за Данаилов. Аре, прекалихте.
4
3
 
4
 
! Отговори
лошо Седларов лошо преди 4 години
кучета може да гледат,а прасета не може
3
2
 
4
 
! Отговори
лошо Седларов лошо преди 4 години
Седларов беше голем арт.
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ламбо беше голям безспорно, беше светило. Ама е малко абсурдно как се опитват едва ли не да го канонизират сега, колко бил добър, колко бил доблестен, какъв добър актьор бил. Не съм го познавал лично, но обективно соца периода имаше къде къде по-добри актьори от него - например Йосиф Сърчаджиев и Руси Чанев. Ламбата играеше добре, но не чак толкова добре. Основния му коз беше, че беше хубавец и всички жени припадаха по него.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да ги прости, Ана вече прекалихте.И въобще не беше такъв светец, какъвто ни го изтипосвате вече трети ден.

Спонсорирани публикации