Отмина "Черният петък" - какви трикове ползваха търговците?

У нас намаленията бяха в две последователни седмици
3 дек 2019 09:07,
35

Намаленията в последния петък на ноември, известни като "Черен петък", отдавна не са запазена марка на американския пазар. Те се преместиха и на Стария континент и у нас.

Миналият петък опашките пред моловете, задръстванията и тълпите по магазините бяха налице.

Още по темата

"Много е хубаво, че "Черният петък" започва да се разширява. Най-често използваният трик, който кара хората да бързат, е тип намаление до днес, до 17:00 часа, и вече не минава, защото хората знаят, че промоцията не е един ден. Потребителят има време да размисли, не е нужно да е припрян", коментира изпълнителният директор на  асоциация "Активни потребители" Богомил Николов пред Bulgaria ON AIR.

У нас "Черният петък" беше проведен в две последователни седмици. На определени места имаше и "черен уикенд", последвани от "кибер понеделник".

"Надявам се, че промоциите ще продължат и това ще се превърне в сезон на намаленията, а няма да е "тридневен фойерверк", допълни още Николов в "България сутрин".

Момчета от Бургас сигнализираха с видео за пуловери, закупени на една цена, но под червения етикет тя се оказала същата.

Изпълнителният директор на "Активни потребители" обясни, че засега не са постъпили фрапиращи сигнали, но все още не е минало много време и се очаква такива да се появят.
 
Той допълни, че много от потребителите подават сигнали в КЗП и КЗК, и че ако сме излъгани, имаме право да върнем стоката срещу парите, които сме дали.

"Трябва да се знае, че има ясно задължение към търговеците старата цена да бъде прилагана един месец преди да бъде намалена. Това за жалост не важи в интернет, остарял е законът. Особено там, където продажбите се увеличават все повече, да сме по-предпазливи", призова Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Въдица за лапнишарани .
30
0
 
15
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Когато едни *** от 100лв ми ги намалят на 20лв. - ще повярвам в "черния петък" в БГ. До тогава - да си продават на разни тинейджъри предимно
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко *** пише коментари....Ужас! Спрете да купувате от БГ и после да не съм чул да се оплаквате от каквото и да е !!!!!
28
0
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
До ДанъкоплатецПропуснал си банките, те водят всички класации.
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в бг продават лаптоп струващ 749 долара за 1800 лв като пишат че това е намалено и мартиала купува
26
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Черната седмица свърши и сега започват Коледните и Новогодишни увеличения (промоции).
25
0
 
24
 
! Отговори
Спиди куриер преди 4 години
Тук коментирате, че по време на черните седмици продажбите били слаби, ама попитайте куриерските фирми - бяха затрупани от работа тези дни. Така че балами има и ще продължава и да има.
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
толкова реклама за нищо, отваряш някой сайт който имаше категория "черен петък намаление" и гледаш че продължава, сигурно сега е коледното ;)просто като артикул за 70лв като се представи за 100 -30% = 70 хората си мислят че са в промоция, а реалната цена си е на тази на която продават.
23
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ме интересува ни черен петък, ни сляпа неделя. Особено в България. Купувам това, от което се нуждая, тогава, когато ми трябва.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се споменава колко овце от овчето стадо бяха прекарани и почернени ?Май процентът освен в Софето на другите места клони към 0%!Язък за рекламната ви кампания по телевизии,вестници,радиа и интернети!Народа е беден и тука на ви е америка!
21
1
 
31
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Всеки малко по умен от ниво амеба обикаля 1-2 месеца и си набелязва какво ще вземе и когато стане "черен петък" в България с изненада открива, че цената на намалението е равна на цената от преди 1 месец и се отказва да купува. Най добре е ако имате възможност да отидете за 1-2 дена в бяла страна като Гърция или Румъния и там да си купите каквото имате нужда и да оставите нашите шмекери да фалират! Може пък 1-2 да им дойде акъла, че пари се правят с оборот, а не с единични продажби на балами!
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отминаха времената ,когато скъпа дреха беше Качествена - плат,кройка,проф.шев и тнсега -дръж рибо 30лв намалена тениска или найлонена блузка ,360лв боти от мушама,ама са йесс.Милиардера на "модните" вериги влачи кашони от Китай ,а парцалките ги взима по 1евро
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На нас не петък а целия живот ни е черен събидиш се погледнеш и си викаш пак ли съм в тая ла..няна дупка България
18
3
 
26
 
! Отговори
Питайте децата преди 4 години
В един британски вестник имаше писмо уж от хлапе:"Драги Дядо Коледа,Защо преди Черния петък и твоя празник цените първо скачат като шампиони, а после ги намаляват? И защо на всички мои играчки е написано Made in China? Явно и ти си падаш по долните търговски трикове и експлоатацията на евтин труд. Грух-грух, капиталистическо прасе такова."
17
2
 
19
 
! Отговори
Емечо преди 4 години
ВЕРНО ЛИ тоалетната хартия е на половин цена, за всички осрaни граждани
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДанъкоплатецВерно ли, а ти с какво се занимаваш да ти кажа на кое място си. Ти ходиш при търговеца, нали
15
4
 
9
 
! Отговори
!?! преди 4 години
Много черен петък миналата седмица. 1700 лева похарчих... ама в казиното
14
7
 
3
 
! Отговори
Търгаш преди 4 години
Мисля да направя Червена Седмица - ще я правя всеки месец на различни дати, за дами, които са изнервени от лошите мъже - да идват и да разпускат при мен. Ще им продавам евтинко и ще им барам цицкитe, за да са доволни. Ще стана милиардер! МИЛИАРДЕР!
13
2
 
26
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 4 години
Търговците са 2-рите най-големи крадци след държавата. След тях се нареждат автокрадците и взломаджиите, на достойните 3-то и 4-то място
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цървулите много обичат петъците да са черни и да купуват щуротии дето изобщо не им трябват, но са на уж намалена цена..... Как не разбраха, че вече черния петък е тотално опорочен и всичко е търговски трик за да ти продадат нещо която не ти трябва.

Спонсорирани публикации