Кокосово масло срещу бръчки: Кои са предимствата му?

Биопродуктът е мощен антиоксидант
4 дек 2019 22:20, Иванка Гъркова
5
Кокосово масло срещу бръчки: Кои са предимствата му?
IStockphoto

 Много често първите бръчки стряскат жените. Те започват да четат различни статии и да си купуват скъпи продукти, някои от които дори не са за техния тип кожа. Всъщност, по-специфичната грижа за тези проблеми трябва да започне по-рано, за да се намали рискът от по-ранното им появяване.

 
Кокосовото масло е страхотен биопродукт, с който може да мажете лицето си през този сезон. Доста по-евтин от някои серуми и антистареещи кремове, той може да почисти кожата от токсини и да намали образуването на така неприятните бръчки, ако се използва редовно.
 
Кои са предимствата на кокосовото олио за кожата?
 
Въпреки че се използва основно в кулинарията, много хора го купуват именно за кожата – за по-качествена хидратация. То съдържа витамин А, който подобрява производството на колаген – важен елемент за по-добрата еластичност на кожата. Действа като натурален емолиент, с което прави кожата по-мека само след няколко нанасяния.
 
Кокосовото масло се смята за силен антиоксидант. Попаднало в дълбочина в кожата, то премахва замърсяванията, което също е предпоставка за по-хубава структура.
 
Най-доброто средство е направата на различни маски в домашни условия или използването на биопродукти от качествени производители.
 
Няколко примерни маски с кокосово масло четете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
9
 
! Отговори
ПЕРФЕКТНАТА РЕЦЕПТА преди 4 години
Кокосово масло със сода бикарбонат, 1:1, маже се лицето с кръгови движения и втриване. След 15 минути се измива с гореща вода. 2-3 пъти на месец. Това е.

Спонсорирани публикации