Рецептата Dnes: Мързеливи зелеви сарми с чесън

Бързи и лесни
4 дек 2019 08:00, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Мързеливи зелеви сарми с чесън
Снимка: istock

 Продукти:

1 малка кисела зелка
1 ч.ч. ориз
50 мл олио
2 моркова
2 големи глави лук
8 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
черен пипер на вкус
100 г стафиди
вода, зелев сок
 
Приготвяне:
 
В дълбока тенджера загрейте олиото. В него задушете нарязаните на ситно лук, чесън и моркови. След това прибавете и нарязаната зелка, малко вода и малко от зелевия сок. Оставете да къкри, докато зелето поомекне, като ако е необходимо добавяйте по малко вода.
 
Когато зелето се задуши овкусете с червен пипер, чубрица, стафидите (ако ще слагате от тях). След като покъкри още 5-7 минути може да го прехвърлите в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на ориза и зелето.
 
 

4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
мале мале преди 11 месеца
абе вие напълно изглупяхте" зелеви сърми с чесън"
Коя/й Ненормалник/ца го измисли оолигиофрени!!!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Икономични са тия,, сърми,,.
Даже ориза не се слага вътре
Само го показват на зелката и го прибират в шкафа
2
1
 
7
 
! Отговори
Г.Т. преди 1 година
Жо, може и без ориз! Аз например използвам свинско месце!
1
6
 
27
 
! Отговори
Жо преди 1 година
ТОВА не са сърми, а зеле с ориз.
Само че не пише, кога се слага ориза

Спонсорирани публикации