Религията като път към интеграцията в българската църква в Дуисбург

Повечето от миряните тук са от ромски произход
12 дек 2019 07:10,
12

От 4 години в германския град Дуисбург в Християнската свободна петдесятна църква се събират десетки вярващи от България.

Проповедите води пастор Веселин Лазаров, който е от Шумен и много от миряните го познават още откакто е служил в родината.

В недел в църквата се събират над 100 вярващи, а по празници и повече. Хората често търсят пастор Лазаров с проблеми.

"Целта ми е хората наистина да станат вярващи", категоричен е отецът пред DW.

Според пастор Лазаров именно посещенията в църквата са причина миряните да бъдат по-добре интегрирани в германското общество.

А това е много важно, особено в Дуисбург, където всеки трети е чужденец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
читател преди 4 години
Събират се над 100 вярващи. Ужасно много. Трябва да знаем за тяхВъв всяка дискотека има 250-300, че повече. Религиозна новина от вчера - Индия забрани даването на индийско гражданство на пришълци с онази, миролюбивата религия. И там им писна от тях.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
т.е. интеграцията в немското общество минава най-бързо през църквата
7
4
 
1
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Нямаме нужда от псевдосвещеници без адекватно униформено облекло - православните и арменските свещеници имат стилни униформи, които се разпознават лесно отдалеч.
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето такива трябва да са и църквите в България.
5
4
 
6
 
! Отговори
до Петров преди 4 години
Е, той попа го е казал: "Целта ми е хората наистина да станат вярващи". Демек коткат ги с пари и се надяват да ги направят вярващи. Пък междувременно и попът си няма битови проблеми, в Германия.Но за България е добре - да ходят в Германия, да ги "покръстват", ама друг път.
4
2
 
5
 
! Отговори
СПОРЕД МЕН, преди 4 години
тук става въпрос за християнско вероизповедание, а не за религия.Религията е основана на догми и канони, които са задължителни и се налагат от върхоните свещенослужители.Вярата на хората е лично решение и убеждение, което не зависи от географското местораждане, историческите традиции и държавната политика.
3
3
 
10
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Тук става въпрос за шуменски циг***ани, които за пари и петдесятници и шестдесятници ще станат, но въпросът е защо трябва да ходиш чак в Германия, за да вярваш в Бога? Отговорът - заради парите. които немците дават - и на попа и на ,
2
4
 
0
 
! Отговори
Pai Mei преди 4 години
Убива сърцето. Черния лотус убива главата! Та недей много много да му мислиш, че току виж си ми отворил вратичка за инсулт! Не слушате!
1
3
 
13
 
! Отговори
Тервел преди 4 години
За "ромите" е най-добре да се интегрират в индуизма и да се връщат в страната си на произход. Индия официално обяви, че си ги приема обратно.

Спонсорирани публикации