За да помним: Кръщават места в София на Стоянка Мутафова и Мастъра

Имената на великите артисти ще останат в паметта на поколенията
13 дек 2019 11:00, Анисия Иванова
21

Кръщават улица, площад и зала в София на Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова. Двамата големи артисти ни напуснаха преди дни.

Казват, че големите се помнят вечно – с личността си, с творчеството си, с името си. Имената на Стоянка Мутафова и Стефан Данаилов винаги ще говорят достатъчно за таланта на артистите. А освен завещаното на поколенията, те ще оставят следи и там, където са дали най-много.

На метри от улицата в Драгалевци, която ще носи името на Стоянка Мутафова, се намира друга, която носи името на Нейчо Попов - нейния покоен съпруг. И макар и къщата на Стоянка Мутафова вече да я няма, мястото събира спомените за актрисата.

До нея ще живеят вечно и други легенди на българското кино като Невена Коканова, Георги Парцалев и Георги Георгиев–Гец, на които вече са наречени улици в района, разказва Bulgaria ON AIR.

Площад в София пък ще носи името на големия актьор Стефан Данаилов. Мастърът си отиде едва няколко дни преди Стоянка Мутафова. А инициатива на Българската музикална асоциация предвижда да му посвети и зала, създадена от самия него – сцена 17 в Министерството на културата.

А театърът в България, който за дни загуби едни от най-обичаните си деца, завинаги ще остане с техния шеговит отпечатък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Българин /17/"...билбордове на един красив български мъж..."Ясно, ти си красивият български мъж, ама не на фона на българското знаме, а на знамето с цветовете на дъгата, джендеруго! Май ми се мерна в репортажа за демонстрацията пред Парламента за равни права на еднополовите бракове!Хайде направи подписка за преименуването на "Графа"! Ще дойда да гледам! "Бьют Паниковского!".
17
3
 
1
 
! Отговори
Българин преди 4 години
По улицата може да има паметни плочи, статуя, или билбордове на един красив български мъж, а не на някакъв руски империалист. Това тук е България.
16
5
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Граф Игнатиев е бил българофоб.Улицата трябва да се нарича Ст. Данаилов - Мастъра. Призовавам да направим подписка и веднъж завинаги да се реши въпроса.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде да не бързаме толкова. Първо се сетете за великите им роли в театъра, после именувайте улици и площади.
14
0
 
8
 
! Отговори
До yesyerday преди 4 години
I don't believe in yesterday! В Красногорск, до Москва, има улица "Георги Димитров". В Твер и Санкт Петербург - ул. Благоева, а в Санкт Петербург има улица "Софийская" - 18.5 км, 6-лентова.Сравни с Република Северна Македония! В Скопие няма НИТО ЕДНА улица, кръстена на българин, наш град, река, планина!А в София - бул.Македония, пл.Македония, Скопие, Охрид, Битоля, Гевгели, Лерин, Баба планина, Козяк, Куманово, Вардар и още много! Най-широката улица е Тодор Александров! Що не коментираш това?
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гражданинТи май отскоро си гражданин, много не ти достига! Не знаеш кой е Кръстю Сарафов!
12
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и Четвърти километър да прекръстят на "На всеки километър" !
11
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Ти *** ли си или цял? Граф Игнатиев е голям българафил - това проличава при църковните борби на българското духовенство против фанариотите! Долната русомразка *** започна да измисля всякакви клевети, даже му вмени вината за обесването на Левски, при това с абсурдни, нелогични, безумни твърдения! Срам ме е от вас, неблагодарници, срам за народа ни!Стиска ли ти да застанеш на "Графа" да направиш една подписка за прекръщаването му?Чакам да те видя!
10
14
 
6
 
! Отговори
yesterday преди 4 години
Да кръстят улици в Москва на имената на Мастъра Дамиканят, батето славков, люси живкова, и всякакви соц величия
9
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да прекръстят Граф Игнатиев. Срамно е на такъв българомразец и *** да се кръщава улица-ПОЗОР!!!
8
4
 
31
 
! Отговори
СПОРЕД МЕН, преди 4 години
думата "кръщават" не е уместна, когато става въпрос за неудушевени предмети.Кръщаването е приемането на Християнството и отричането от Сатана.Улици и други обекти се "именуват".
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СЛАВА Съгласен. Трябва да зачитаме великите личности, и без това има липса на идоли и опростачване от поп фолка.
6
10
 
17
 
! Отговори
СЛАВА преди 4 години
Браво, герои са. Няма на Борисов улица да наименуват! А Граф Игнатиев какво пречи, та да се преименува. Под слънцето има място за всички.
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мастър Йода ли?
4
18
 
15
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Направо да прекръстят Народния театър. Трябва по комунистически тертип да издигаме паметници и мавзолеи. Пълно е с паметници, които всички подминават като улични знаци.
3
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Некъв си анонимен, който е зле с историята си взел, че се изказъл
2
20
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е тоя "Мастъра"?
1
32
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали щяха да кръстят "Граф Игнатиев" на Стефан Данаилов? С какво е заслужил некъф руски граф повече от Стефан Данаилов?

Спонсорирани публикации