Тервел Пулев срази американеца Дишон Уебстър, спечели пояс

Българинът спечели интернационалния пояс на Световната боксова асоциация
14 дек 2019 23:40, Александър Попов
71
Тервел Пулев срази американеца Дишон Уебстър, спечели пояс
Снимка: Lap.bg

Тервел Пулев спечели интернационалния пояс на Световната боксова асоциация в полутежка категория на гала вечер в препълнената пловдивска зала "Колодрума", съобщава Gol.bg.

Българинът бе по-добър през целия мач и спечели с единодушно съдийско решение. Тримата съдии край ринга отсъдиха в полза на българина - 118:110, 120:108 и отново 118:110.

За Пулев това е 15-а победа победа в 15 мача при професионалистите, като 12 от тях са с нокаут.

37-годишният Пулев започна много уверено мача и още от първия рунд засипа с удари съперника си. Най-тежките изпитания Уебстър спрещна в края на шестия и началото на седмия рунд, когато единствено гонгът за край на рунда и серията от клинчове го спасиха от нокаут.

Американецът все пак преодоля този момент и с разбит нос успя да завърши мача. Пулев пък изглеждаше много уверен в собствените си сили и успя да затвори 12-те рунда на мача, без да даде сериозни шансове за атака на съперника си.

Победата над Уебстър ще изстреля Тервел Пулев в топ 15 на световната ранглиста.

"Противникът беше много корав и не всеки би се справил с него. Радвам се, че победих американец, защото в САЩ боксът е религия. Поздравления за Уебстър, че успя да вземе някои от рундовете. Много съм щастлив, че успях да се бия и да победя пред тази страхотна публика. След 12 рунда има умора, но бях много добре подготвен и успях да изкарам мача в едно равномерно темпо", каза Пулев веднага след срещата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Тервел Пулев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПенсионерЩо пък точно за Нинова? Но пък имаш право - г-н (ББ) Лъжа и г-жа (КН) Лъжа е редно да се вземат, а Доган да им кумува.
41
0
 
4
 
! Отговори
f-e-h преди 4 години
Грозен бокс. Иначе победата си е победа.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в момента тервел е 53-ти, противника му се срина на 159то място. Титлата е последна дупка на кавала, няма как да го изкачи до топ 15. Трябват му още няколко такива боя. Успех все пак за напред!
39
5
 
4
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 4 години
Добър е, но ако иска да направи нещо голямо трябва да отиде в тежката категория. Тази полу-тежка категория е една такава никаква. Всички по-добри качват някой друг килограм и отиват при тежките да се бият за много пари.
38
1
 
10
 
! Отговори
недко преди 4 години
До Анонименруиз преди този мач имаше една загуба..и кои е побеждавал и смилял от бои..биел се с боксюри от топ 40 и топ 50..затова се биеше за 25 000 долара защото нямаше интерес от никои...и такива като него световния шампион трябва без проблемно да ги бие...но се видя че джошуа няма топки..а не ми се мисли срещу дионтеи,ортиз,дюбоа,хъргович,усик,фюри,та дори и нашия пулев
37
3
 
2
 
! Отговори
до шаркчето преди 4 години
колко ти платиха за тоя коментар
36
7
 
19
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Простите злобари пак изпълзяха, уредени мачове, пари от брат му и прочее простотии! Завиждате, завиждате и това е! Долно, завистливо племе!
35
2
 
22
 
! Отговори
Pinco преди 4 години
Браво много добра игра. Тотална доминация на Тервел и много добра физическа форма. За тука коментиращите, че нямало нокаут е неможе всеки път да нокаутираш .....
34
23
 
3
 
! Отговори
Bulgaria преди 4 години
До АнонимеНтактически и по точки американеца надигра пулев, съдиите са били купени ! Поздрави от СЪДА
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
do 35 То не се знае изобщо дали ще има мач Джошуа- Кубрат, щото Джошуа може да отсвири Пулев и да се бие с Усик.
32
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тервел е доста по-слаб боксьор от брат си. А Кубрат е средна хубост и дано не напълни гащите преди мача с Джошуа. Щото на самия мач -сигурно.
31
2
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До ТЕРВЕЛ 19 Който се отвращава от Бойко има решение. Гласуваш за Нинова и се кефиш.Или НЕ ?
30
1
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До ! 14 А социализма защо загуби ? Нали бяхме бели и не биехме *** ?Не те ли е срам ?Българин ли си ? От такива умници като теб сме на това дередже.
29
1
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПРАВЯТ ЗАЛОЗИ ПРИ ТОЗИ СПОРТ ЩОТО УРЕДЕНИТЕ МАЧОВЕ СА ДОМИНИРАЩИТЕ!!!КАТО СЕ РАЗБИРАТ КОЙ ДА ПАДНЕ И КОЙ ДА БИЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО НИЩО ЧУДНО И ДВАМАТА ДА ПЕЧЕЛБАРСТВАТ ОТ ТОВА!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руиз има една загуба и с тази от Джошуа стават 2.
27
8
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!!!ПОЛЗВА ПАРИТЕ НА БРАТ СИ И СИ ПЛАЩА ЗА ПОБЕДИТЕ!!! КЛИЧКО ПРЕВЪРНА ТОЗИ СПОРТ В ПЪЛНО ТЕАТРО УРЕДЕНО И ТОВА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ СКОРО!!
26
8
 
15
 
! Отговори
до Ха- ха преди 4 години
Пулев преди 2 години когато трябваше да се бие с Джошуа беше на 36 и нещо години, но не бил във форма, а догодина ако има мач между тях Пулев ще е на 39 години обаче ще е в по- добра форма? А идва ли ти на акъла че наближиш ли 40- тте всяка година във възрастта натежава много в профи бокса? Джошуа за справка е 30 годишен срещу 39 години на Пулев. Само този факт трябва да ти говори много за изхода от евентуален мач между двамата.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Какво им обясняваш, нека си живеят в заблудата, че щом те не стават за нищо всички хора са като тях.
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 38 Ха- хаДжошуа не е в топ форма, защото не може да нокаутира Руис и бягаше цял мач от него?А идва ли ти на акъла, че Руис нямаше загуба до оня ден в кариерата си и ги смилаше наред всички? Мислиш, че е случаен боксьор? Та тоя Руис гепа ли нашия и го пиши в Орландовци с краката напред. Джошуа си е в перфектната форма и го доказа с Руис...играеше го стил Мохамед Али. На него му беше важно да си върне титлите независимо с каква игра и го направи. И дано нашия не се уплаши втори път.
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 31 Ти се чуди колко акъл имат боксьорите, че да ги бият у главата докато трупат милиони и си живеят живота, докато ти с твоя огромен мисловен капацитет стоиш пред компютъра в панелката си, ходиш да блъскаш за 1000 лева цял месец и да драскаш по форумите.