Празнично настроение за малки и големи с класическа музика

Два концерта на 19 и 22 декември ще има в зала "България"
18 дек 2019 15:22, Анисия Иванова
1
Празнично настроение за малки и големи с класическа музика
Снимка: Bulgaria ON AIR

Приказен балет и три ателиета за танци, изобразително изкуство и музика ще привличат хора от различни възрасти в зала "България" на 22 декември. Същото това пространство ще бъде огласено от концерт на световноизвестен цигулар и диригент на 19 декември.

"Мога да ви разкажа малко повече за самия концерт. В него участва една много красива и много добра наша балерина - Ангелина Гаврилова", каза сценаристът Александър Чобанов в студиото на "България сутрин". 

Диригентът Максим Ешкенази допълни, че за трета поредна година правят това представление със Софийската филхармония, но тази година новото са ателиетата за балет, изобразително изкуство и направа на коледни играчки.

На 22 декември от 9 часа децата ще могат да творят в ателиетата, а от 11.30 часа започва балетът по "Лешникотрошачката".

"Класическата музика по някакъв начин действа на хората и на децата и ги прави по-добри хора", сподели Чобанов.

Другият концерт е на 19 декември от 19 часа, като в него участва цигуларят Светлин Русев.

"С него ще ви изпълним Втори концерт на Прокофиев, която е най-магическата част. Хубаво произведение, което ще се хареса на много хора. Ще изпълним и Пета симфония на Шуберт", разкри Максим Ешкенази в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас! Руски композитори! Чайковски, Прокофиев! Това го правят русофилите! Дългата ръка на тяхната разведка е стигнала не само до нас, по MEZZO - всеки ден пускат руска музика, руски балет! Вчера - "Царьская невеста", днес - "Князь Игорь". Пускат Анна Нетребко, Валерий Гергиев - лични приятели на Путин!Ако искаме да ни харесва новият Голям брат, трябва да забраним руската музика - една от формите на тяхното идеологическо проникване!Никакви Емерсън, Лейк, Палмър - пеят по "Картинки" на Мусоргски

Спонсорирани публикации