Джонсън представи "нова златна ера" за Великобритания

Британски издания за радикалната програма на премиера
20 дек 2019 14:40, Елка Василева
53
Джонсън представи "нова златна ера" за Великобритания
Борис Джонсън. Снимка: Reuters

Борис Джонсън представи визията си за управление на Консервативната партия през следващото десетилетие, отразена в тронното слово на кралицата, чертаещо пътя към по-твърд Brexit и радикални конституционни реформи, пише в. "Гардиън".

Британският премиер обяви, че иска правителствената му програма да обхване повече от един парламентарен мандат, описвайки я като "подробен план за бъдещето на Великобритания", коментира изданието.

По време на тронното слово на кралицата бяха представени повече от 30 нови законопроекта, включително споразумение за финансовите параметри на излизането на Великобритания от ЕС, по-строги наказания за криминални деяния, поправки в закона за шпионажа и ангажимент за конституционна реформа.

След тронното слово премиерът Джонсън заговори за "непоклатимата увереност" в бъдещето след победата на парламентарните избори, като думите му предполагат, че се надява да спечели и вота през 2024 г. Завършването на Brexit обаче остава ключов приоритет за Джонсън, отбелязва "Гардиън", цитиран от БТА.

В тронното слово беше обявено намерение да се отмени в началото на следващата година законът за фиксиране на мандата на парламента, което потенциално дава на Джонсън възможността да свика избори в избрано от него време, евентуално през декември 2024 г.

Церемонията, която официално откри новата сесия на парламента, бе втората такава реч на кралицата в интервал от два месеца, припомня "Гардиън".

Още по темата

Изданието посочва, че тя е имала сходства с предишната, но е съдържала и нови моменти, свързани със спечелването на изборите от консерваторите и новата им управленска програма.

Според в. "Дейли мирър" Борис Джонсън е представил най-радикалното тронно слово от едно поколение насам с мерки за по-строги наказания за престъпления, включително за тероризъм, инвестиции в националната система за здравеопазване и действия по "приоритетите на хората". Кралицата спомена и за мащабни конституционни реформи - едва седмица след спечелването на изборите от консерваторите на Джонсън. Изданието отбелязва, че премиерът мотивира плановете си с това, че иска да върне доверието на избирателите в британската политика.

В. "Сън" извежда в заглавие, че Джонсън представя "нова златна ера" за Великобритания с радикалния си 10-годишен план за развитие на страната.

Изданието "Дейли експрес" също се спира да радикалната програма на премиера и отбелязва, че той се радва да значителна обществена подкрепа, която несъмнено ще му помогне да прокара плановете си за Brexit.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
9
 
! Отговори
Хе,хе! преди 4 години
А някой знае ли защо кмета на Лондон е пакистанец ? А някой знае ли защо им спрятат разни терористични атаки ? А някой знае ли дали вече черните "англичани" не са повече от белите ? С такива "показатели" , Борис Дж. скоро ще види как Гордия Албион става бая черен и има да питат от къде да се върнат в Европа.
48
6
 
11
 
! Отговори
Мда преди 4 години
То е ясно,че за Великобритания няма да има "Златен век",ама въпросът е какво ще сполети ЕС в скоро време!?Щото британците не бягат току така,явно им е известно нещо за бъдещето на ЕС,което иначе старателно се укрива...
47
11
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
на британия и омръзна да храни скъсани никаквици като нас и реши да стегне редицитекаквото и да предприеме този рошлю то ефектът едва ли ще бъде бърз в положителна посокаинтересно как така ще променят конституцията след като великобритания няма писменна конституция
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравата се е напупшил горкия. Няма как да напуснеш огромния пазар на ЕС и да си на кяр. Но да реалното напускане има още поне две-три години, чак тогава ще усетят за какво дръво иде реч.
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия бие отбой само пред португалците.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Впрочем, совите не са това, което Борис Дж.рисува. Ще има непременно изненади, а Боби ще блесне като изиграна фигурка в големия шахмат. Тук Тръмп има тепърва дасе доразгръща. Мачът е доста над средностатистическото въображение. Нито по силите на смехотворното английско чувство за хумор. Но има кой да се смее, де.
43
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жал ми е от цялата работа само за Даяна която впрочем е ирландка а не англичанка.Що и беше с тия еничарски английски змии да се занимава? Който с тях си е имал работа винаги е съжалявал.Да не забравяме че даже турската империя дето пет века ни разкатава фамилията като почна да се занимава с Англия си загуби без война две трети от територията и и се дорева.Тоест представете си за каква из.м.е.т иде реч, че чак дивите азиатски племена да се плашат от нея, тия и минголците и тарарите надминаха бе.
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отворете видеата на бели англичани живеещи в България,те казват,че се чувстват много по-свободни в България,отколкото в тяхната държава,че могат да правят неща,които не могат да правят в тяхната държава,че могат да си казват и "Честита Коледа!",вместо "Честит празник!" заради толерастията и т.н.Интересното е,че същото го казват и немците.
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бабо кралице де така? На джамия с халиф Джонсън, Садик хан и Мустафа.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 41 по две причини първо трябват им роби азиатците и африканците са идеални за целта, второ в Англия има адски мощно про мюсюлманско лоби и стабилно количество мюсюлмани с гражданство и право на вот и трето кой е съюзника на Англия и САЩ във всичките им крадливи акции именно Саудитска Арабия и Израел който даже си забравиха конфликта в името на англосаксонската подкрепа и взаймния интерес.Искали да излизат по-бързо вън и да не сме ви чули бе ши.б.а.н халифат и влизайте в Афиканския съюз бе.
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 39 си остават облекчени или че от Англия зорлем ще се гонят без причина един куп европейци но нито един азиатец или африканец даже и тия с потвърдена терористична дейност който ги вкараха в затвора но и дума не се отваря да ги екстрадират.То нищо там не ме изненадва.Да не забравяме че нацизма Англия го изобрети а Германия го приложи.Изненада ли е тогава че англосаксонците не могат да търпят никой различен от тях да не говирим ако ги превъзхожда и се имат за висша раса.А защо пускат ци.га.ния
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Етническите малцинства в Англия нарастват до 24% Бейби бумът на хора от Пакистан, Бангладеш и Африка вдига броя на населението"Булю мобулю, спийк ингелезки?Садик Аман Кан - британски политик от пакистански произход и кмет на Лондон.Честито на новата африканска държава,която ще се отцепи от европейците!Джонсън,ти си предател на Англия.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не от самостоятелна планета имат нужда ог самостоятелна вселена защото в тая вселена извънземните също ще им пречат с какво ли с това че съществуват и не са англосаксонци.А пък твърд Брекзит плюс сделка която всеки който е чел знае че прави на практика Англия собственост на Тръмп плюс конституционни реформи равно на яка фашистка диктатура или в случая с турчина Джонсън на як джихадистки султанат.Да не мислите че е случайно че само визите за европейци се затягат а тези за всякаква алаходупщина си
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей,Джонсън,накъде водиш стадото,към разпад ли?Да ти припомним ли притчата със снопа пръчки на Кубрат?Една пръчка се чупи лесно,но не и снопа пръчки.
35
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция е следващата да напусне евро-гейския съюз. Само трябва първо да гилотинират макарона.
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SichtpunktРеви джендърче. Безценния ти хомо гей съюз се рапада.
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименГнусния остров ще се разпадне.Шотландия ще се отдели и ще бъде в ес.И? Шотландското ще е без пари или какво?Мислете бе хора, мислете! Иначе ще отглеждате "прави краставици" и ще плащате "справедливи цени"?И? Защо рипахте по площадите, като скакалци, след като производството и ценообразуването пак ще ги определя държавата, а по-лошото е, че не е вашата държава, а някакви комисари над нея!Та кой викате ги избра комисарите? Вие ли?
32
3
 
18
 
! Отговори
крос преди 4 години
До АнонименЗа каква либерастия и екоталибанизъм в ЕС говориш, при положение, че пакитата, черните и индийците във Великобритания гласуваха основно за консерваторите, които им обещаха да им изритат източноеврпейците.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
shut na kralskite angliiski pedofili ot eu! :-)
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нова ера в какво в мизерия ли ??? Гнусния остров ще се разпадне.Шотландия ще се отдели и ще бъде в ес.

Спонсорирани публикации