Слънцето се завръща, валежите спират

Вятърът ще бъде по-слаб
26 дек 2019 09:13,
3

След вчерашните превалявания валежите постепенно ще спират. Преди обед облачността все още ще бъде значителна и по високите западни полета, както и над планините ще превалява сняг. В следобедните часове облаците ще се разкъсват и в много места в страната ще имаме слънчеви часове.

Вятърът днес ще бъде по-слаб, с пориви до 36 км/ч. Максималните температури ще достигат от 5 градуса за Западна България, до цели 8-9 градуса за Пловдив, Стара Загора и Черноморието. А морската вода е с температура от 11-13 градуса – по-топла от тази на въздуха. Въпреки ветровете вълнението ще бъде умерено. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Никол Коилова.

Утре вятърът ще отслабне. В низините ще има повече слънчеви часове, а в планинските райони ще прелитат отново снежинки. В събота бързо ще се заоблачава и в западните райони ще вали слабо сняг. През нощта снеговалежите ще обхващат и североизточните райони.

В неделя ще продължи да вали сняг. В северната половина от страната валежите ще са по-интензивни, като в Добруджа има условия за виелици. В понеделник ще има повече облаци над източната половина от страната. Валежите ще спират, но ще се задържи студено. Минималните температури на места ще достигат до минус 8-9 градуса.

В новогодишната нощ от запад ще се заоблачава, но валежи не се очакват. Дневните температурите ще достигат стойности от -1 до 5 градуса. В сряда в низините ще има мъгли и ниски облаци, а по планините ще бъде слънчево и топло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
9
 
! Отговори
Танер преди 4 години
Весела коледа на всички
1
0
 
4
 
! Отговори
влак преди 4 години
Влака за Сандански,Варна и Русе ще е две мутриси.

Спонсорирани публикации