Селфи на яхта, а не плащаш – Франция взема мерки

Разрешиха на данъчните да сканират социалните мрежи
30 дек 2019 07:00, Александър Попов
12
Селфи на яхта, а не плащаш – Франция взема мерки
Снимка: Pixabay

Френските власти получиха разрешение да търсят укрити доходи и избягване на плащането на данъци върху тях и в социалните профили на граждането, след като Конституционният съд постанови, че намерението на правителството не противоречи на основния закон на Републиката.

Идеята да се проверява за снимки, качени в социалните мрежи, които могат да показват собственост, която не е декларирана, е част от по-широк закон, приет миналата седмица. Той цели да подобри данъчната събираемост и да се справи с неплащането на налози.

Финансовият министър Жерар Дарманен нарече новите правила "още едно средство за борба с измамите". Пред френския вестник "Фигаро" той заяви, че "ако не плащащ данъци във Франция, но продължаваш да постваш снимки в Instagram от Франция, може да има проблем".

Магистратите обаче предупредиха, че съдържание, което е защитено от парола, не трябва да се използва в разследванията на данъчните, които не бива да се простират отвъд публичната информация, поствана от гражданите в интернет. Националният регулатор трябва да следи за стриктното спазване на закона и за начина, по който властите използват събираната информация.

Въпреки решението на съда правозащитни организации и агенцията за защита на личните данни CNIL изразиха тревога, че новите правомощия могат да нарушат правото на гражданите на личен живот, съобщава Би Би Си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
.. преди 4 години
Сашето пак се е изцепил в заглавието. Аз имам от това лято снимки на 2-3 яхти, които не са мои, да не ме погне НАП, а, Саше? Брех, той бил гл. редактор. Леле, колко е западнала тази "медия"...
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От както дойдоха бежанците в европа доста стягат събираемостта на данъците във Германия,Франция,Швеция и Англия.Май парите изобщо не достигат и социалните фондове не издържат.Какво ли ще се случи при втората вълна.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този път франсетата изпревариха Боко с този модерен налог
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не разбрах, каква е аналогията със селфито на яхтата...??? Може да си направиш селфи и без яхтата да е твоя...та повечето хора така правят. Французите не ги мислете вие, ами кажете нашите как ще следят за незаконни квартири ??? Ами нали искат да резнат и споделеното пътуване. Ще се следи за селфита в автомобили или как по - точно, че ми стана много интересно. Нашите пръдльовци не могат на две магарета плявата да разделят, камо ли да решат такъв сложен въпрос въпрос!
6
1
 
23
 
! Отговори
Делян Добрев преди 4 години
Яхтата, на която се снимах, е на фирмата на майка ми, както и апартаментите, в които живея. Само дето майка ми не знае, че са нейни!
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с "гражданЕто" най-много ми хареса!
4
1
 
28
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
А нашите политици кога щр си декларират яхтите, островите, вилите, къщите за гости, апартаментите по 300 квадрата и терасите по 100 квадрата, барабар с личните асансьори ?!! За един прЕател питам!!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сашо, земи звънни на Ники, а!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХахахахахахахахаТова изобщо не е за първи път. То поради това трябва да има редактор, който да следи всичко, ама явно или няма, или не му пука какво се публикува.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж Франция постоянно вдига данъците на богатите, а Бернар Арно вече е 3-ти по богатство с имане от 4%от БВП на Франция.

Спонсорирани публикации