САЩ: От германско-съветски сговор тръгва Втората световна война!

За избухването й обща отговорност имали Германия и СССР
31 дек 2019 19:30, Елка Василева
192
САЩ: От германско-съветски сговор тръгва Втората световна война!
Владимир Путин и Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германия и Съветският съюз имат обща отговорност за избухването на Втората световна война, заяви посланикът на САЩ в Полша Джорджет Мосбакър, цитирана от ДПА.

Тя каза това във връзка с неотдавнашно изявление на руския президент Владимир Путин по темата.

"Уважаеми господин президент Путин, Хитлер и Сталин влязоха в сговор, който стои в основата на Втората световна война. Това е факт. Полша беше жертва на този ужасен конфликт", написа Мосбакър в Тwitter.

В изказвания през последната една седмица Путин отрече Съветският съюз да е изиграл каквато и да било роля за започването на Втората световна война и опита да прехвърли част от вината за конфликта върху Полша, отбелязва ДПА.

Още по темата

Той също така отхвърли схващането, че през 1939 г. Съветска Русия е нахлула в Полша, и намекна за съучастничество на Полша с плановете на Хитлер за Холокоста, наричайки полския посланик в Германия в навечерието на Втората световна война "антисемитска свиня".

По-рано този месец руският президент разкритикува резолюция на Европейския парламент, в която се казва, че пактът за ненападение между Третия райх и Съветския съюз от 1939 г. "е проправил пътя за избухването на Втората световна война".

Изказванията на Путин предизвикаха възмущение в Полша, където правителството извика руския посланик, за да предяви протест пред него.

Снощи полският премиер Матеуш Моравецки заяви, че е неприемливо виновниците да се представят за жертви, припомня БТА.

"Президентът Путин многократно е лъгал за Полша и винаги го е правил съвсем съзнателно", се казва в изявление на Моравецки. Полският премиер отбелязва, че "това обикновено става в ситуация, когато властите в Москва усещат международен натиск, предизвикан от техните действия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия каква вина има?
144
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ няма друга работа освен да се меси там кадето има петрол и място да дразни другите държави.
143
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много сте предани на Американофилизма бе дечовци! Путин и Русия са ви виновни.Защото САЩ така проповядва? Русия е европейска и славянска държава! Какви са янките? Болни мозъчета сте станали!
142
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
путин е едно дребно кгб ско *** което се мъчи да всява раздори .ссср рето си бе по скапана държава дори от райха
141
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин и кликата му се опитват с всички сили, чрез Хитлер да оправдаят пресъленията на собствения диктатор Сталин, опитвайки да го представят, едва ли не, за "добрия Самарянин" !
140
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сталин - "освободител" !!!
139
18
 
12
 
! Отговори
Историк преди 4 години
Няма война, която да не предизвикана от империята на Злото.за справка: виж ИСТОРИЯ НА РУСИЯ
138
6
 
25
 
! Отговори
българин преди 4 години
Значи спора е между Русия и Полша! Не е ли нагло посланика на САЩ в Полша да се меси и изказва " мнение"?!!! Тия от репки са се разпасали из цял свят!
137
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друга новина.Руската рубла не променя курс спрямо петрола.Който каза, че Русия е мъртва да помисли отново. Това е единствената валута която не е променила курс кога гръмнаха кладенците с петрол. Да се има впредвид, че са страна основен играч на петролния пазар. Те и САЩ ги отписаха преди 30 години, ама макарони е крив и не може да видиш през него.
136
6
 
19
 
! Отговори
Илия преди 4 години
Краварската позиция по време на войната въобще не е била такава, защото цял свят е знаел истината. Сега обаче живите свидетели ги няма и могат да манипулират фактите както си искат т.е. както им е изгодно. *** пропаганда.
135
4
 
18
 
! Отговори
Мос бакър преди 4 години
Щом тая Мосбакър е започнала с "разкритията" , нека не пропуска щедрите финансирания от американските еврей първо към Хитлер , когато е нападал Полша и после победоносно е напредвал към Русия и последвалото щедро финансиране на Стралин когато Червената армия отблъсква германците и тръгва към Берлин . А за Военните договори на Полша с Англия и Франция и как подлите англосаксонци я жертват за да насочат Хитлер на Изток .... А за конфликтната зона Данциг и избитите там от поляците германци ....
134
26
 
13
 
! Отговори
Един от северозапада преди 4 години
русия няма бъдеще
133
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ние ще ги освободим *** веднъж и за винаги
132
16
 
10
 
! Отговори
Му а ха ха ха преди 4 години
ссср Умря другари ватенку .. САЩ ва закла
131
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освободителите на българите по късно се явяват освободители на Европа, това е доста неудобна част от историята, за творение на новия облик на Русия като гаден анимационен злодей. Но при правилно режисиране може и да се постигне ефекта. Въпрос е на добър режисьор.
130
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
русия умря Двайсет години преди ВСВ имаше там едно етническо малцинство руски в болшевишкия Халифат ссср Халифа бе грузинец и дотам ...
129
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавите парьори на Хитлер в момента се чудят как да очернят Русия, като отмъщение за загуба на втората световна война, дори и Англия която е била към Хитлер но после се усетил че Сталин е по силен и са си променили позиция но и те се чуват притиснати от факта че са загубили, а са спечелили само на уменията да лобират, но това не е първичния им замисъл а умение да печелят дори и от губещата страна.И са прави Русия ги спира към величието.
128
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако трябва да сме точни дори ссср e още по виновен от райха
127
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полша в съюз с Германия не успява да смачка Русия, гадовете не се предават, но сега имат съюз с САЩ се надяват този път да стигне до заветната си мечта.България също е била в този съюз но на нас не ни е мечта да смачка е Русия, така че ни е сьо равно.
126
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Темата за Втората световна война не е лъжица за всяка уста. Историята не започва от тогава. Всъщност първата и втората СВ са една война с 20 г. пауза.. Така че нещата започват преди Хитлер или Сталин да са се изпуснали в гащите, а що се отнася до хамериканските, те добре засилват икономиките и на Германия и на СССР предварително за да бъде сблъсъка чудовищен. Както и става..

Спонсорирани публикации