Служители на Boeing за 737 MAX: Проектиран от смешници!

Моделът получил разрешение за полет с измама
10 яну 2020 19:40, Нели Христова
76
Служители на Boeing за 737 MAX: Проектиран от смешници!
Снимка: БГНЕС

Boeing 737 MAX е "проектиран от смешници, които от своя страна са контролирани от маймуни". Така няколко служители описват самолета, с който компанията Boeing имат изключително много проблеми, в коренспонденцията си по имейл. Те не просто осмиват безопасността на модела, но и се хвалят как е била заблуждавана Федералната авиационна администрация (FAA), съобщават от БНР. 

Публикуваните имейли са част от повече от 100 страници документация, изпратена в четвъртък от "Боинг" до комисиите на Камарата на представителите и на Сената, които разследват производителя на самолети след двете катастрофи с модела 737 MAX в края на 2018 и началото на 2019 година, при които загинаха всичките 346 души на борда.

Самолетите 737 MAX са принудително спрени от полети вече близо година (от март 2019 насам), като все още няма по-конкретна дата за тяхното завръщане в експлоатация.

Сред участниците в обмена на съобщения са служители, които се подиграват на американските авиационни власти и се хвалят, че могат да получат сертифициран самолет с минимално обучение на пилоти на симулаторния тренажор.

Самолетът Boeing 737 MAX е "проектиран от смешници, които от своя страна са контролирани от маймуни", показва един от имейлите на служител на компанията, визирайки очевидно занижения контрол от страна на FAA.

Някои съобщения подробно описват и проблемите с развитието на симулатора на Boeing 737 Max и предполагат, че самолетите са получили одобрение от FAA чрез измама.

"Бог все още не би ми простил за прикриването, което направих миналата година", посочва друг от служителите на компанията в имейл от 2018 година, визирайки очевидно взаимодействия с Федералната авиационна администрация.

"Би ли разрешили на твоето семейство да лети със 737 MAX, управляван от пилот, който е обучен на симулатора за полети на този модел? ", задава въпрос на свой колега по имейл друг служител на компанията, последван от негов отговор: "Не, не бих".

"Тези публикувани имейли са невероятно изобличаващи", коментира пред репортери членът на Камарата на представителите Питър Дефасио. Според него "те обрисуват силно обезпокояваща картина за степента на действията, които Boeing очевидно е бил готов да предприеме, за да избегне контрола от регулаторите, екипажите и летящата общност".

В изявление от четвъртък вечерта Boeing се опита да защити симулаторите си за полети като "функционално ефективни", отричайки информацията в публикуваните имейли.

"Тези комуникации по имейла не отразяват каква компания сме и каква трябва да бъдем, и са напълно неприемливи“, заявиха от базираната в Чикаго самолетостроителна фирма. "Съжаляваме за съдържанието на тези съобщения и се извиняваме на FAA, на Конгреса, на нашите клиентите от авиокомпаниите и на летящата общност като цяло. Направихме значителни промени като компания, за да подобрим нашите процеси, организации и култура за безопасност".

Публикуваните документи обаче биха могли още повече да влошат отношенията на Boieng с регулаторните органи в момент, когато компанията работи за осигуряване на необходимите подобрения, за да може да получи разрешение за възобновяване на полетите на 737 MAX.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
6
 
10
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Това е долна кремълска пропаганда, всичко в ''божествения'' атлантически свят е съвършено по презумпция!
67
3
 
10
 
! Отговори
Ач преди 4 години
Софтуера им е правен в Индия от някакви панджабита дето вземат по 6$....
66
4
 
8
 
! Отговори
Знайко преди 4 години
Изгореха завалиите, като не си държат езика зад зъбите - така ще да е ....
65
7
 
13
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
За софтуера си е така. Турците си направиха собствена операционна система, след като с американската, поради грешки в насочването успяха да избият мирни хора вместо контрабандисти. За голямо съжаление е трудно да се провери всеки ред от софтуера. Може да има объркан само един препинателен знак....
64
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Служители на Boeing за 737 MAX: Проектиран от смешници!"Made in USA.
63
9
 
22
 
! Отговори
УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ преди 4 години
по нищо не се различава от това на БОИНГ. Инженерите и специалистите са мачкани от абсолютно невежи хора, но пък верни на ГЕРБ чиновници от всякакъв ранг. А даже и ПРЕСТЪПНИЦИ, които не се спират пред нищо - контрабанда с опасни отпадъци, *** от цял свят , пълни с отрови, източване даже на водата от язовирите за да се въртят мини тецовете на нашите хора, наркотици и толериране на дрогирани шофьори убиващи по пътищата, но полицията вика КВО ПРАИМ СЕГА
62
4
 
17
 
! Отговори
боинко преди 4 години
то и страната където се прави фърчилото е управлявана от *** който прави хората на маймуни но кервана си върви та така и с боинг ще продължават да падат и маймуните ще продължават да се возят
61
5
 
12
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
и какво сега? самолетите били проектирани от смешници и за това те падали от смех... :-)))а маймуните със сигурност са избягали от някоя тайна лаборатория за дълбоки, мозъчни и психични експерименти... демек завършили са елитен университет... :-)))
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обяснявам му на американският колега че ако изпозва структурирана методология за разработка на софтуер, ще му излезе и по-евтино и ще има по-малко бъгове, за такъв сложен проект като нашият. "Ц" ми вика и гледа презрително от високо. Допълва: "Много сложно. Блъскай 'SCRUM' и ще кърпим накрая. Това планиране, модули, синхронизация на екипи.. това е старомодно и никой не работи така у нас вчече."
59
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора пътувате с коли от Европа. Карам си, спирам си, гледам си. И си карам стар дизел.
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПрехвърляне на плочата ,за Китай не се говори *** !
57
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 58А как е в Китай ,как е в Китай? Разкажи на незнаещите ето разбрахме в САЩ е ужас.Разкажи сега за Китай.
56
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За американците човешкия живот и здраве не са приоритет ! Важни са само парите ,пустите пари ! Американец като се разболее първо гледат здравните му осигуровки ,чак след това почват лечение и като са по малки го обричат на смърт ! Самите американци издигнаха парите в култ ,за тях човешкият живот не струва ,важното е да има много зелено мноого ! Някои хора се хранят не с устата си ,а със задните си части ! Алчноста краси човека - нова поговорка !
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 52Играта тепърва започва.
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 54В германия е изобретено, но в Китай се прави на поточна линия понеже е по-евтино.
53
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо германско няма отдавна там. Машина с марка бавария пише че е правена в китай,. Това не ти е едно време с менте анцузите адибас.
52
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми САЩ, ако каже на бай Боко да си купи такъв правителствен самолет ще се подчини ли?
51
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хуавей не прави само телефони, ходи си виж рутера.Китайците имат повече завки за лицензи от европа и сащ заедно. И подразделения на дженеръл електрик са вече китайски след като китайците ги купиха. Купиха защото не мпжеш. Гейм овър. Боинг след глобите да фалира и ако трябва и него да купят. Клоуни и маймуни сте и си го знаете.
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 50Аз не мога ,но ако открият завод в БГ ще го сглобяват.Знаеш ли че роботите които сглобяват автомобили и машини в Китай (едни големи оранжеви) са германски?
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайски е. Защото ти не можеш да го направиш. Ако искаш си нарисувай емблемата и си въобразявай че имаш кола.

Спонсорирани публикации