Андреа от Галиче - пребита, изнасилена и заклана от наркоман

Хората от селото искат да се изсели цялата фамилия на убиеца
Обновена: 13 яну 2020 08:39 | 13 яну 2020 08:29, Камелия Цветанова
145
Андреа от Галиче - пребита, изнасилена и заклана от наркоман
Снимка: Булфото

Жестокото изнасилване и убийството на 18-годишна ученичка Андреа Руменова потресе хората от Галиче.
Жителите на селото започнаха подписка за изселването на цялата фамилия на убиеца Аксел Олеков, пише „24 часа“.

Още по темата
Момичето бе открито с прерязано гърло, пребито и изнасилено в двора на родната си къща в ромската махала в събота сутринта на 11 януари.

Часове след убийството двамата първи братовчеди с криминални досиета от Галиче Аксел и Десислав Олекови бяха задържани като заподозрени за жестокото убийство на Андреа.

При първите разпити двамата отричали твърдо пред криминалистите от Враца и София да са били при Андреа.

Според разследващите обаче показанията им били доста противоречиви, нямали алиби за нощта на убийството и в противоречие с фактите твърдели дори, че не познават
момичето.

Това веднага било опровергано от много свидетели в махалата, които посочили, че братовчедите не само живеят през няколко къщи от дома на Андреа, но и често се навъртали около нея.

Знаели, че тя има приятел, футболист от Бяла Слатина, че баща ѝ често ѝ пращал пари от Англия и я смятали за източник на средства за купуване на дрога.

Преди година пък още като хлапаци двамата нападнали и пребили жестоко с камъни клошаря на селото Младен Мухляшки, в досието си имат и нападение над полицай.

В Галиче и двамата са известни като приближени на бившия кмет Ценко Чоков и с честите си изцепки, които съпътстват техните сбирки. Според местните братовчедите са заклети наркомани.

През нощта в събота срещу неделя след часове разпити 17-годишният Аксел признал пред разследващите, че той е изнасилил и убил Андреа. Непълнолетният ром завел криминалистите в махалата и показал къде е скрил ножа, с който убил момичето.

Пред разследващите той разказал, че влязъл в къщата на Андреа през прозорец на мазето и после почукал на затворената врата на антрето. Чул, че ученичката, стресната от неканения гост след полунощ, се опитвала да се свърже с някого по телефона си. Малко след това Андреа отворила вратата, след като разбрала, че това е живеещият през няколко къщи Аксел.

Въпреки доста обърканите си показания Аксел признал, че искал да накара Андреа да правят секс, но тя се дърпала.

Тогава той се нахвърлил върху нея, пребил я и я изнасилил. А за да не го издаде, той извадил ножа, с който не се разделял никога, и заклал момичето, след като то, разсъблечено, успяло да избяга на двора, за да вика за помощ.

Андреа случайно била тази нощ в родната си къща. След като баща ѝ Асан Руменов заминал с брат ѝ на гурбет в Англия, ученичката живеела при чичо си. На 10 януари в петък вечерта обаче той събрал в дома си шумна мъжка компания и Андреа решила да се върне да преспи в дома си.

През нощта около 1 ч, вероятно след като чула промъкващия се в къщата Аксел, 11-класничката в местната гимназия звъняла на братовчед си, за да го извика на помощ.

Роднината обаче бил оставил телефона си на безшумен решим и едва на сутринта видял обаждането. Учуден, че Андреа му е звъняла в такъв час, той тръгнал към дома ѝ, за да види какво се случило.

Именно той открил тялото на момичето и подал сигнал в полицията, извикал и екип от спешната помощ в Бяла Слатина. Медиците обаче вече не можели да помогнат на Андреа и само преценили, че смъртта вероятно е настъпила поне пет часа преди да бъде открито мъртвото ѝ тяло.

В Галиче обаче не вярват, че слабият физически Аксел сам е изнасилил и убил Андреа. Местните жители са убедени, че като непълнолетен Аксел е поел еднолично вината, за да спаси братовчед си, и са сигурни, че двамата заедно са нахлули в къщата на Руменови.

Такава е и версията на майката на Андреа Борислава Гешова, която се разделила с баща ѝ преди години и вече има ново семейство в селото.

“Тия наркомани винаги ходят заедно и се чудят откъде да измъкнат пари и да се надрусат”, твърди тя.
 


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Струва ми се, че майката е за бой. Оставила си момичето само да живее. Какво им става на днешните жени - не знам. Толкова се разпасаха, че и десет мъже са им малко.
101
0
 
7
 
! Отговори
ЛИЛИТ преди 1 година
Жалко за това красиво момиче...Няма значение от какъв етнос е била и как се казва баща и. Дано се пържи на бавен огън тоя ***!!!
100
4
 
9
 
! Отговори
Герб преди 1 година
Ще го пуснем да гласува за нас
99
22
 
7
 
! Отговори
Ханс преди 1 година
Като прочетох че баща й се казва Асан, някак си ми олекна...
98
1
 
5
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 1 година
Един "НОРМАЛЕН" ден на "ТЕРИТОРИЯТА" !!!!!!Докато сте силни в интернет,такива новини ще се приемат за нещо "НОРМАЛНО"!!!!!!!
97
2
 
2
 
! Отговори
анонимна преди 1 година
Тяхната култура е такава, че наистина не ги смятат за нищо, аз познавам някои. Коментарът беше разбран грешно, тъй като има връзка с коментар 6. Действително всякакво дръпване в положителна посока трябва да става с тяхно участие, а не самите те да възпитават децата си така, превръщайки ги в подобни на тоя, но вероятно това е безкрайно труден процес, и затова трябва да се подбутне по някои начини.....
96
1
 
8
 
! Отговори
една жена преди 1 година
Не ги смятат/ромките/ за нищо собствените им мъже, бащи, синове и т. н., а не държавата.
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Шпек Салам Много са 15 години . Ще правят -струват ,максимум 10 тина години
94
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До една жена Нормална ли си ? Как не ги смятали за нищо ? А виж какви правилегии имат ! Социялни ,изразяващи се в пари ,стотици левове/ сиреч: пожизнени пенсии / ,компенсации ,храна ,ток, топливо ,здравни осигуровки ,безплатна медицинске помощ, безплатна юридическа помощ ,очеизвадна благосклонност при извършване на престъпления и убииства .И,, Активните борци ,,нямяхя такива правилегии .
93
1
 
14
 
! Отговори
Шпек Салам преди 1 година
Без да припознавам комунизма като нещо хубаво, мога да кажа, че такива като Аксел и приятелите му за подобни престъпления, ги екзекутираше народния съд. Сега след 15-на години пак ще е на свобода да реже поредното гърло...
92
3
 
3
 
! Отговори
do 95 преди 1 година
по принцип може да се повиши образованието на ромите, но трябва да се налеят много пари, много хора да се занимават съвестно с това, дълго време. ти виждаш държавата на какво дередже е и с колко проблема има да се бори. ако тези пари дойдат от вън, на секундата над половината някой ще ги окраде някак.
91
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на Ценко Чоков и кражбите били минимални ,невзрачни ,камо ли ...Сега нали най сетне,с кл.и.зми избраха кмет от ГЕРБ . Видими резултати !
90
2
 
5
 
! Отговори
една жена преди 1 година
До този, за който моят 6 коментар е най-глупавият - никъде не съм споменавала да съм против принудителното им вкарване в пътя, тъй като вие намеквате точно затова, че съм наивна. Моят коментар бе в този дух, тъй като знам, че ромките не ги смятат за нищо в буквалния смисъл и ги малтретират по всякакъв начин и животът им е повече от ужасен. Затова и те са отговорни за своята съдба, а не само да просят и за чакат помощи. По-ясно не знам как да ви обясня, не ви прави чест да обиждате непознати хора
89
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
трябвало е да живее или при майката, или при бащата в Англия, явно бащата е решил, че ще му пречи да работи, но не е така, тя е била на 18, напълно самостоятелна, можеше в Англия да ходи на училище, не е малко дете, и двамата родители са постъпили много безотговорно.
88
3
 
6
 
! Отговори
полковник Петров преди 1 година
Най голямата пречка за истинската демокрация е либерал демокрацията!
87
2
 
20
 
! Отговори
df преди 1 година
ХАха...ако ромите бъдат преследвани от закона, ще се изселят за швециите и белгиите като нищо. Просто герб си ги пази за избиратели
86
5
 
15
 
! Отговори
SS преди 1 година
И друг път съм писал проблема с ромите е нерешим поне докато съществува ЕС.Тук четох коментариите и най глупавия с най много лайкове беше номер 6.Това което пиши една жена е невъзможно да стане.Просто имайте малко реалистично мислене.Нещата ще стават все по зле.
85
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за доброто момиче но аз се чудя защо родителите и брата на това момиче не са се грижили за нея а са я оставили да живее до криминално проявени хора?Навремето имах комшии много добри хора майката възпитаваше дъщеря си така: маме ти няма да делиш хората всички сме равни няма лоши хора... в последствие момичето започна да води безразборни сексуални връзки с всякакви криминално проявени лица даже с ром бивш затворник лежал за убийство и множество кражби..
84
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИскатИ Тиква за премиер?!НаслаждавайтИ сЪ, селяни!!
83
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало плебсааа, квото сте гладували това и ще ручате !!!Искате *** от Банкя тогава ще ви колят като ***!!!

Спонсорирани публикации