Подбудите на убиеца от Галиче - присъщи на животни, не на хора

Профилът му: Социопат, необразован, неучил, под 18 години, неработещ
Обновена: 13 яну 2020 11:51 | 13 яну 2020 11:51, Камелия Цветанова
194
Подбудите на убиеца от Галиче  - присъщи на животни, не на хора
Снимка: БГНЕС

Като много тежък инцидент определи МВР шефът Младен Маринов убийството на 18-годишната Андреа в село Галиче.

В ареста за престъплението остава 17-годишният Аксел Олеков, който направи пълни самопризнания пред полицията.

"Много жестоко убийство на млад човек по подбуди, които по-скоро са присъщи на животни, а не на хората. Те са на много ниско ниво на човешките потребности", коментира  Младен Маринов на брифинг във Враца.

Още по темата

Според главния прокурор Иван Гешев убийството е изключително брутално зверство, а профилът на извършителя е на социопат, необразован, неучил, под 18 години, неработещ.

Маринов, Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов пристигнаха в Галиче тази сутрин.

Във врачанското село от сутринта се провежда спецакция на полицията. Тя е започнала в 6.30 часа и е насочена срещу битовата престъпност.

"Гешев обърна внимание на възпитанието и липсата на образование. Важното в случая е, че много бързо успяхме да разкрием извършителя, за да му попречим да извърши друго престъпление", посочи Маринов.

"Надявам се този път да бъде за по-дълго в затвора. Той има и други присъди", коментира вътрешният министър.

Той припомни, че задържаният е непълнолетен, а Законът има специални изисквания за това.

"Ние проведохме среща с обществеността в тази махала, те са силно обострени срещу извършителя и семейството му. Това, което предприемаме оттук нататък – там ще продължи полицейското присъствие, за да се предотвратят подобни инциденти. Кметът ни увери, че се работи по въвеждане на видеонаблюдение", обясни вътрешният министър.

Той допълни, че в района остава засилено полицейското присъствие.

Окръжният прокурор Десислав Начков даде подробности за убийството.

Той каза, че престъплението е извършено около 01:00 часа на 11 януари. Заподозреният Аксел вечерял при баба си, която живее на същата улица, на която и убитата Андреа. След като вечерял, излязъл и минал покрай дома на момичето.

"Той забелязва, че в стаята й свети. И е взел това решение, защото я бил харесвал отдавна. Портата на двора била отворена. На двора той намерил стол, който взел. Вратата към дома била заключена. Нападателят видял, че Андреа спи и решил да влезе в дома през друг вход. Той взел метална пръчка, за да сплаши момичето. Влязъл в дома й през отворен прозорец на мазето. Той твърди, че познавал къщата, защото бил ходил преди години с компания", обясни Начков.

По думите на Иван Гешев за всяко от деянията си лицата имат присъди, които се определят от съответния съд.

Според него трябва да има обратна връзка и хората трябва да се обръщат към правоохранителните органи.

"Понеже ме обвиняват, че не спазвам разделението - аз вярвам, че трябва да се изграждат партньорства. Няма как да се случи по начина, по който иска българското общество, без институциите да си говорят", каза още главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 127 Как пьк ги сметна тия 79% Жан Люк Пикар? Аман от философи и некадьрни дриплюфци!
114
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...Надявам се този път да бъде за по-дълго в затвора...." - "възкликна" Министърът на Вътрешните Работи !?!?!? - Боже, Боже той се надявал, значи въобще не е уверен, че това *** ще лежи ! Законите в България са причина за развитието на престъпността, не е до нито демокрация, нито свобода, законите се правят от престъпници затова и ще има още такива зловещи и нечовешки престъпления ! Какво ли щеше да му се случи в Тексас на това същество, нали сега все САЩ ни е за пример ?
113
0
 
38
 
! Отговори
Жан люк Пикар преди 4 години
По принцип в 79% от представителите на този етнос имат интилекта на животни. За тях най-важното е да задоволят нагона си и нищо друго.
112
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
117-ти, "ние" сме емигриралите, а "вие" сте чакащите и търпящите в България, много е лесно за разбиране ! Сега не ми казвай, че като съм емигрант нямам право на изказ, защото зная, че с това ти е пълна главата ! Аз мога да сравня дереджето на България с дереджето тук на Запад, а ти нямаш нищо за сравнение защото си забит там в обора и само послушно се озърташ ! Знаеш ли, че тук лечението на болни е безплатно, не знаеш, защото са ви казали, че на Запад е платено и вярваш в това, знаеш ли, че лек
111
0
 
10
 
! Отговори
как се стига до убий преди 4 години
Как се създават млади хора - определени като животни ,които без да мислят отнемат човешки живот.
110
0
 
16
 
! Отговори
До психолог преди 4 години
И къде по-точно в Индия? Щото мога да ти изброя доста провинции от някои щати, където до ден днешен като се роди момиче го убиват, а при смърт на съпруга на погребението убиват жена му. Официалните власти се борят, но с малък успех засега.
109
0
 
30
 
! Отговори
dodger преди 4 години
престанете да обиждате животните!
108
0
 
18
 
! Отговори
boby преди 4 години
Аре бе, верно ли? Да не би официалната власт да започна да се сеща, че тия са повече животни отколкото хора/изборен мат'рял? Дали пък да не вземат мерки да имат и правата на животни - кастрация и на доизживяване, а?
107
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В събота в предаването "Съдебен спор" като ищец срещу майка си се яви един бъдещ "Аксел Олеков".На 23 г.учил до 3ти клас,с някакво"заболяване"на пенсия и тормозещ всички около себе си.Осъждан два пъти.Условно!!!Единият път за блудство.Влизащ на хората по къщите да си бере.И си е на свобода и си е гласоподавател.И огромният бюрократичен аренал от бездействащи институции с широко затворени очи.И колко още такива безполезници щъкат из държавата???
106
14
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Подбудите му като на комунистче...
105
0
 
28
 
! Отговори
666 преди 4 години
Хайде,моля да не обиждаме животните,няма такива изверги между тях!!!
104
3
 
7
 
! Отговори
До 115 преди 4 години
Стига с клишета! Стига пълни полето с лишени от съдържание фрази и примери, нямащи нищо общо с българската действителност! Кои сме ние и кои вие? Ако опиташ да разсъдиш малко (пробвай, не боли) ще стигнеш до извода, че даже и никой българин да не гласува, то електорат на една политическа сила създадена основно на етническа основа, ще гласува под строй. До един. После? Или бъди конкретен, или млъкни!
103
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Профилът на извършителя е на социопат, необразован, неучил, под 18 години, неработещ.". Ами, това не е ли профилът на 80% от населението в махалите бе, господа управляващи?! Не е ли това населението,което храним години наред, и което вие закриляте? Не е ли това населението, което е на път да види сметката на българите, така, както и турското робство не е действал-бавно, мъчително и със закрилата на институциите?!
102
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
113,когато има народ се намират и управляващи способни да защитават интересите на народа, за жалост в България преобладава овцата от порода"българска тъ'поглава"която не знае как да гласува и кого да избере!Защото цялото това стадо пита винаги точно като теб-"ами кого да изберем"и чака промени!Белгийците наскоро като не бяха съгласни с предложените политици отказаха да гласуват в продължение на 3.5 години!Вие само чакате и нищо не правите освен да знаете много и да теглите каруцата назад !
101
0
 
7
 
! Отговори
До 113 преди 4 години
Не така общо! Много йезуитски се измъкваш! Имена, моля!
100
5
 
4
 
! Отговори
До113 преди 4 години
Критерии1. Човек който не е свързан с мутри,агент на ДС или КГБ, ръководство на БСП. 2. Човек с добро семейство,не разведен или жена му да не застава до него 3. Човек образован,възпитан,честен към избиратели, достатъчно умен за да предложи път за развитие.
99
3
 
6
 
! Отговори
До 112 преди 4 години
Питам сериозно, без да се заяждам. Хайде кажи според теб кой/и да изберем да ни управлява/ват?
98
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще разберете,че в тази държава се случва това което сами предизвиквате?Вие не се научихте да си избирате свестни управляващи,не се научихте да различавате злото от доброто,не се научихте как да не развивате пороците"завист","омраза","подлост","лицемерие",не се научихте да протестирате до успех и да не прекланяте глава пред злонамерените управляващи,не се научихте,че вече никой няма да дойде да ви помага и да ви избави от злото което винаги избирате на избори, не се научихте,че полицията не
97
0
 
16
 
! Отговори
Жалко за детето преди 4 години
Жалко за детето , но думите на шофьора на мафиотския бос не ще ме заблудят,че милее за народа, защото тази управляваща клика прерязва ни гърлата всеки ден и час,съкращава ни живота и го прави труден и беден.
96
0
 
23
 
! Отговори
българин преди 4 години
От всички животни , изнасилват и убиват за кеф само шимпанзетата !

Спонсорирани публикации