Подбудите на убиеца от Галиче - присъщи на животни, не на хора

Профилът му: Социопат, необразован, неучил, под 18 години, неработещ
Обновена: 13 яну 2020 11:51 | 13 яну 2020 11:51, Камелия Цветанова
194
Подбудите на убиеца от Галиче  - присъщи на животни, не на хора
Снимка: БГНЕС

Като много тежък инцидент определи МВР шефът Младен Маринов убийството на 18-годишната Андреа в село Галиче.

В ареста за престъплението остава 17-годишният Аксел Олеков, който направи пълни самопризнания пред полицията.

"Много жестоко убийство на млад човек по подбуди, които по-скоро са присъщи на животни, а не на хората. Те са на много ниско ниво на човешките потребности", коментира  Младен Маринов на брифинг във Враца.

Още по темата

Според главния прокурор Иван Гешев убийството е изключително брутално зверство, а профилът на извършителя е на социопат, необразован, неучил, под 18 години, неработещ.

Маринов, Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов пристигнаха в Галиче тази сутрин.

Във врачанското село от сутринта се провежда спецакция на полицията. Тя е започнала в 6.30 часа и е насочена срещу битовата престъпност.

"Гешев обърна внимание на възпитанието и липсата на образование. Важното в случая е, че много бързо успяхме да разкрием извършителя, за да му попречим да извърши друго престъпление", посочи Маринов.

"Надявам се този път да бъде за по-дълго в затвора. Той има и други присъди", коментира вътрешният министър.

Той припомни, че задържаният е непълнолетен, а Законът има специални изисквания за това.

"Ние проведохме среща с обществеността в тази махала, те са силно обострени срещу извършителя и семейството му. Това, което предприемаме оттук нататък – там ще продължи полицейското присъствие, за да се предотвратят подобни инциденти. Кметът ни увери, че се работи по въвеждане на видеонаблюдение", обясни вътрешният министър.

Той допълни, че в района остава засилено полицейското присъствие.

Окръжният прокурор Десислав Начков даде подробности за убийството.

Той каза, че престъплението е извършено около 01:00 часа на 11 януари. Заподозреният Аксел вечерял при баба си, която живее на същата улица, на която и убитата Андреа. След като вечерял, излязъл и минал покрай дома на момичето.

"Той забелязва, че в стаята й свети. И е взел това решение, защото я бил харесвал отдавна. Портата на двора била отворена. На двора той намерил стол, който взел. Вратата към дома била заключена. Нападателят видял, че Андреа спи и решил да влезе в дома през друг вход. Той взел метална пръчка, за да сплаши момичето. Влязъл в дома й през отворен прозорец на мазето. Той твърди, че познавал къщата, защото бил ходил преди години с компания", обясни Начков.

По думите на Иван Гешев за всяко от деянията си лицата имат присъди, които се определят от съответния съд.

Според него трябва да има обратна връзка и хората трябва да се обръщат към правоохранителните органи.

"Понеже ме обвиняват, че не спазвам разделението - аз вярвам, че трябва да се изграждат партньорства. Няма как да се случи по начина, по който иска българското общество, без институциите да си говорят", каза още главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
22
 
! Отговори
ПРИ ЖИВОТНИТЕ преди 4 години
има ухажване, перене, пеене. ИЗНАСИЛВАНЕ няма. ИГРА и взаимно съгласие.
54
0
 
32
 
! Отговори
Животно преди 4 години
Не обиждайте животните!
53
1
 
10
 
! Отговори
ГЛАСУВАТ ЕСТЕСТВЕНО преди 4 години
Всеки Ц.глас за СИК/ГЕРБ на власт
52
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Животни, ама гласуват! Нали???
51
0
 
24
 
! Отговори
Xxx преди 4 години
Колко станаха убийствата на тия от етноса?
50
0
 
13
 
! Отговори
ДЕМОКРАЦИЯ Я преди 4 години
Това не е банка ДСК. Да не смееш да напишеш Ц., че те трият
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До KONSTANTINOWсамо *** липсва, щото още не са му написали думичките.
48
0
 
28
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Г-да управляващи!Ве ги създадохте тези животни,та човек да се принуди да си изостави селото и да се вре в града!Ако е останал да живее на село-жална му майка-страх и ужас е положението.Кога ще промените законите!?Под 18 години бил.Ми това важеше при бай Тошо,когато ц-ига-нин не смееше да гъкне!Сега 12-13 годишни са закоравели престъпници.Никакви деца не са това.Щом не можете да ги узаптите-променете закона ,па вземете и да го спазвате!Ваща..
47
6
 
20
 
! Отговори
ЕЙ УЛАВ преди 4 години
какви партизани, какви комунисти. От 30г на власт е АМЕРИКАНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ с български слуги
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До zЧестно казано нищо общо със животните.чалгари, от 7/8
45
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До :(Сега нека някой акъллия да се изрепчи да ми обяснява, че не бивало да бъдат възстановени Строителните войскии за кво са ти бе каскет омачкан? Да има къде да си избиват комплексите разни лузъри ли?
44
0
 
7
 
! Отговори
z преди 4 години
Честно казано нищо общо със животните. Хиени може би, но пак не е сигурно.
43
3
 
12
 
! Отговори
ОСТАВКА БРЕ преди 4 години
МИНИСТЪР бил. МВР-МЕТО от бандата на СИК/ГЕРБ. Гелосания да си подава оставката заедно с БАШ полицая от село БАНКЯ
42
2
 
17
 
! Отговори
:( преди 4 години
Сега нека някой акъллия да се изрепчи да ми обяснява, че не бивало да бъдат възстановени Строителните войски и да станат задължителни за всеки, който не е завършил средно образование!
41
1
 
28
 
! Отговори
Дръжте ме, хора! преди 4 години
Дръжте ме, за да не ида да извърша някоя крайна постъпка!Ошашавих се, четейки какво бил казал министърът на вътрешните работи: "Надявам се този път да бъде за по-дълго в затвора!"Браво, бе! Вместо отсега, използвайки обществена трибуна да пледира за окошарването на убиеца ДОЖИВОТ, този наш г-н министър кротко изразява плаха надеждица из.ро.дът да останел в пандиза за по-дълго време. Да не вземат да го пуснат с препоръката да бъде нежно обгрижван, докато му се обяснява, че не бива да прави така
40
2
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Меко пипаше бай Тошо !Наплодиха се отпадъчни елементи - резултата.
39
0
 
22
 
! Отговори
СОЦ ЗАВОДИТЕ преди 4 години
не бяха най-високо технологично място. Поне не всички. Имаше и цехове, където се изискваше НЕКВАЛИФИЦИРАН ТРУД. НО РАБОПТА имаше за ВСИЧКИ. Даже в Строителни войски , които толкова ги плюеха после даваха професия Умения да работиш, даже и без да си завършил гимназия. Но за "двойкаджиите" дето минавали ....Сега им плащат и пак не ходят да учат. Тогава много по-ефективно се прилагаше доктрината за ТОЯГАТА и МОРКОВА. сега само усвояват едни пари за включване...
38
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ф.С.В.Ти си прав. Всеки трябва да бъде съден според закони, които са му понятни.Нашите закони се основават на презумпцията, че наказанието трябва да превъзпита извършителя.Племето, за което говорим, идва от други земи и пази традициите си такива, каквито са били преди хилядолетия. Според тези традиции, виновникът не се превъзпитава, а се наказва жестоко по начин, който да държи в страх потенциалните извършители на други подобни престъпления.
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато ви заблуждават с разни новини тук,тихомълком се вкарва конституция,обсебват се съдебната и силовата власт от американски пратеници,дори промяната на конституцията,която обикнвено се променя с Велико народно събрание,няма да се събере такова събрание да решава,просто ще ви ги натрапят и ставаме американска колония,защо никой не протестира?Руснаците нямат власт над страната си именно заради вкараната американска конституция и обсебване на институциите им и не знаят как да се отърват,примка
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА1. Да наложиш чрез закон забрана двойкаджиите да повтарят класове - това не е образоване на нежелаещите да учат. Това е подаряване на диплома.2. Да абонираш за заплата нежелаещия да работи и да си затваряш очите за кражбите и зулумите, които той си позволява на своето "работно" място - това не означава, че си го научил на труд. Това означава, че си го качил на гърба на трудещите се.

Спонсорирани публикации