Нарочно ли Гърция реши да дразни Турция с позицията си за Либия?

Турските власти обвиниха съседката си в саботаж
19 яну 2020 07:00,
46
Нарочно ли Гърция реши да дразни Турция с позицията си за Либия?
Снимка: БГНЕС

Турция обвини Гърция, за това, че е приела либийския лидер Халифа Хафтар, заявявайки, че този ход "саботира" мирните усилия в навечерието на международната конференция в Берлин, предава AFP.

Още по темата

"Поканването на Хафтар в Гърция и подчертаването на гръцки национален дневен ред саботират усилията за постигане на мир в Либия", написа турският външен министър Мевлют Чавушоглу в социалната мрежа „Туитър“, пише агенция „Фокус“.

"Бихме искали да напомним на нашите гръцки приятели, че тези безполезни усилия са напразни, Никос Дендиас", написа той, имайки предвид гръцкия външен министър, който се срещна с Хафтар тази седмица.

Хафтар изненадващо посети Атина в четвъртък, тъй като Гърция се стреми да изгради връзки с либийския маршал, след като признатото от ООН правителство в Триполи подписа споразумения за сигурност и разграничаване на морските зони с Турция.

Атина остро се противопоставя на спорната морска сделка между Анкара и Триполи, която преразпределя голяма част от Източното Средиземноморие за газови и петролни сондажи, в противоречие с конкурентните претенции на Гърция и Кипър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото разбрах от новината, Турция и едно от правителствата в Либия дразнят Гърция, Кипър и Египет.
3
37
 
36
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Никой никого не дразни. Гърция си е в правото.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има си хас да е без да искат, или без да са разбрали. Като пишете заглавията си, поне малко мисъл влагате ли, ей тъй за спорта поне?
1
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е нарочно, но е умишлено...

Спонсорирани публикации