Черният принц, убил Солеймани, е загинал в катастрофата в Афганистан?

Майкъл Д'Андреа е един от най-добрите разузнавачи на ЦРУ
28 яну 2020 18:30, Нели Христова
89
Черният принц, убил Солеймани, е загинал в катастрофата в Афганистан?
Снимка: БГНЕС

Според иранската национална медия мозъкът на ЦРУ Майкъл  Д'Андреа е бил сред загиналите в сваления вчера военен самолет в Афганистан.

Майкъл  Д'Андреа е популярна фигура в средите на ЦРУ. Той отговаря за издирването на Осама бин Ладен, а последният му удар бе върху иранския командващ силите "Ал Кудс" - генерал Касем Солеймани в Ирак в началото на януари."

Още по темата

"Черният принц“ - така наричаха Д'Андреа, който изкъсо следи атаките над терористите с безпилотни самолети. Именно той стои и зад разработването на програма за получаване на информация чрез мъчения.

В Близкия Изток Д'Андреа има и още един прякор - "Аятолах Майк". Той прекарва в ЦРУ повече от 40 години и е отговорен за смъртта на хиляди. Тези, които го познават, знаят две неща за него – обича да пуши и мрази светлината.

Черният принц е странна птица – след 11 септември 2001 година жаждата за отмъщение така го поглъща, че измъчва десетки затворници. През 2014 година Сенатът безсрамно отрича това да се е случвало.  Д'Андреа обича професията си толкова много, че в пика на войната в Ирак той е най-високопоставеният служител в Багдад.

По-късно, когато се връща в САЩ и отново оглавява ЦРУ, той проявява такъв работохолизъм, че дори спи в офиса си.

Интересното е, че приема исляма заради жена, която среща в годините, в които работи в Ирак. В последствие тя става негова съпруга, но никой не може да го определи като нежен съпруг. Той е груб, невъзпитан, индивидуалист, но и е "най-добрият разузнавач на своето време“.

За сега информацията за смъртта на Черния принц остава непотвърдена от американското правителство. 

Вчера талибаните заявиха, че са свалили самолет на ЦРУ с редица американски висши служители на борда. По-късно през деня американските военни потвърдиха, че самолет на ВВС на САЩ е катастрофирал в Афганистан, но без да бъде предоставена информация за списъка на пътниците или каква е била причината за самолетната авария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
7
 
! Отговори
рашид преди 4 години
Опс 12 муджахидинчета дадоха фира в "овладяната" зона от американците опитващи се да стигнат до самальота преди цялата им разузнавателна апаратура да е разнесена по чукарите.Жалко, че тези не им увря главата да не вдигат ръка срещу брат си и така де лека им пръст!На ЦРУ агентите нека се пържат в ада, че където е минал кравар само бледа сянка от държава остава!
69
0
 
9
 
! Отговори
диспечер. преди 4 години
Bombardier E-11A USAF с регистрация 11-9358 и возеща доста екзотичен персонал на ЦРУ-то.Браво на талибаните, възмездие за краварите навсякъде и по-всяко времв.Браво на персийците ако тяхното разузнаване е подало данните на "овчарите-козари" дето и на руснака не се поклониха!
68
2
 
25
 
! Отговори
Възмездие преди 4 години
Възмездие винаги има!
67
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи и двамата ще се видяд в ада.
66
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До Анонимен 58 ЗАЩОТО МНОГО ЗНАЕ А И СТАВА ОПАСЕН. НЕ СЕ ЗНАЕ КЪДЕ КАКВО ЩЕ ПРОПЕЕ АКО НЕ МУ ВЪРВЯТ ПО ГАЙДАТА. ТАКА СЕ ПРАВИ НАВСЯКЪДЕ. СТАНЕ ЛИ ОПАСЕН И НЕУДОБЕН ГО УБИВАТ ИЛИ САМОУБИВАТ. И В БЪЛГАРИЯ Е ТАКА. ПРИМЕРИ МНОГО.
65
2
 
28
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Пита се откъде талибаните имат информация за самолета, откъде е ракетата и кой им е помогнал да я изстрелят?
64
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иранските милиции лива ал фатемиюн, които са афгански шиити, прикрити като талибани, отмъстиха за Солеймани с руска зенитна ракета от 6-то поколение "Верба"
63
5
 
16
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
Те ни убиха 200 вагнера, ние им убихме 200 црута
62
7
 
8
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
На кой ни оставяш чичо сам ;(
61
1
 
11
 
! Отговори
Лили преди 4 години
аз пък утре ще скърбя за американеца!
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСамолет У - 2 , свален със ракета за първи път - полковник Пауърс- освен че не капултира не схруска и ампулата с отров в ревера, заменен срещу руския шпионин полковник Рудолф Абел
59
7
 
40
 
! Отговори
РУСОФИЛ преди 4 години
Мачкай, Вова!
58
31
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
След като американците е баха мамата на 600 вагнера фСирия, руснаците пъскаха измишльотини за някакви 2000 американски и израелски инструктори, които били избити само с една руска ракета. Та и тука така - измислици-премислици.
57
5
 
21
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Статията е в стил " 1001-нощи на Шехерезада ". Има и поука. Браво!"Те на Нелито авторските статии са все такива.
56
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо ще си отстраняват сами един от най-добрите им кадри?
55
8
 
28
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
Прилича ми на спецакция на ЦРУ! По този начин човека с натрупан най-голям черен стаж в тайните и мръсни операции е отстранен.
54
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди няколко години илюминатите убиха Уитни Хюстън точно в нощта на Грамите, сега и Коби. Точно ден след като Леброн го минава по точки в родния град на Кобе. Съвпадение? Грамите, където продалите душата си на сатаната да пеят песни със сатанински послания се проведе точно Лос аНджелис. Случайно? Сатанистите го убиха
53
5
 
4
 
! Отговори
Одисей преди 4 години
*53 Какво значи не са намерили тела, искаш да кажеш трупове или ранени, или...? А къде са изчезнали пасажирите? Започвам да вярвам че в тази история има замесени извънземни, марсианци или още по-далечни...
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1037 ядрени опита са провели САЩ.СССР сигурно и те толкова.Останалите ядрени държави и те общо толкова.След това дойдоха и авариите от ядрени централи.И така радиационният фон порасна няколко пъти.Толкова пъти се покачиха и раковите заболявания.Обаче за тях това било въпрос на национална сигурност.А истината е,че ако има масивен ядрен удар по жестоко би било да няма ответен удар! Така всички жители на страната нанесла удара ще умрат в страшни мъки от собственото си дело!
51
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самолетът е паднал цял,двигателите са си на място.горната част от корпуса липсва и е силно обгоряла.Сякаш отвътре е имало слаб взрив с последвал много силен пожар.Не ми прилича да е свален с ракета.Готов съм да се обзаложа,че не са намерени никакави тела в самолета или покрай него.Летял е на много ниска височина.

Спонсорирани публикации