За Кобе тъжат и в Италия – не за спортиста, а за съседа и приятеля!

Баскетболистът е отраснал в Италия
28 яну 2020 21:00, Боряна Павлова
32
За Кобе тъжат и в Италия – не за спортиста, а за съседа и приятеля!
Снимка: БГНЕС

Когато в неделя вечерта стана ясно, че легендата на баскетбола Коби Брайънт е загинал в катастрофа с хеликоптер десетки съобщения започват да заливат мрежата. В италианския град Реджо Емилия обаче тъжат не само за спортиста Коби, а и за своят приятел и съсед.

"Завинаги един от нас", написа баскетболния клуб на Реджо Емилия, а кметът Лука Веки заяви, че Коби винаги е бил "реджианец".

"Загубихме приятел", гласеше водещото заглавие на спортния вестник "Gazzetta dello Sport".

Още по темата

Италианската баскетболна федерация призова за минута мълчание в памет на Коби в началото на всички мачове тази седмица. "Малък, но искрен и заслужен жест в чест на абсолютен шампион, който винаги носеше Италия в сърцето си", пише федерацията.

Нищо от това не е случайно. Баскетболистът, роден в Америка, е прекарал голяма част от детството си в Италия. Американецът говореше италиански свободно няколко пъти е заявявал, че би било "мечта" да играе в страната.

"Историята ми започна тук. Meчтата ми започна в Реджо Емилия", казва през 2016 г. Брайънт пред "Il Resto del Carlino".

Семейството на роденият във Филаделфия баскетболист се мести в Италия, когато той е на 6 г., заради спортната кариера на баща му Джо. Те остават в страната 7 години.

Малкият Коби бързо научил италиански, когато тсе нанесли в първия си дом в странат ав Риети край Рим. Наложило му се, тъй като най-близкото американско училище е било в Рим, на 2 часа път и Коби посещавал италиански училища.

След няколко месеца малкия Брайънт превеждал на родителите си, които не говорели италиански.

Когато за първи път той стъпва на корта е далеч от огромния 198-сантиметров мъж, в който се превръща Коби. Бил дребен и слабичък и често другите играчи го подценявали, но бързо станало ясно, че той има талант отвъд ръста си.

"Ние бяхме малки и по онова време баща ти беше звездата. Никой от нас не знаеше, че играе с някой, който ще се превърне в един от най-големите баскетболни играчи на всички времена", пише в Twitter мъж, който твърди, че е играл като дете с Коби в Реджо Калабрия.

В Италия баскетболистът развива страст и към още един спорт - футболът. Той е бил фен на "Милан" и пази страстта си дори и след като напуска страната.

Връзката му с Италия е силна и си личи дори и в имената, които дава на дъщерите си - Джиана Мариа и Наталия Диаманте. И двете имена са вдъхновени от Италия.

"Италия винаги ще има място в сърцето ми", казва пред "Спортиталия" преди време баскетболистът.

И точно както той се е влюбил в страната, италианците също го обикват. Според спортния журналист Стефано Салерно италианците са обикнали американския баскетбол заради Коби.

"Мнозина го разпознаха като "италианецът" в НБА. Виждаха го като един от нас, някой, който са отгледали", казва той.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не им стигт явно черните изнасилвачи та са се затъжили един от тях като се е гътнал.
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В турция правят деца без да виждат ханЪмата.....
15
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Драмата настрана, ето какво се случва, вкратце. Велик спортист се шоферизира, после стремежът към нови хоризонти на удобство го принуждава да си купи хеликоптер. Разбива се с хеликоптера, в опит да избегне задръстването. Поучително, не? Презрени шоферски тапири.
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този беше адски добър на времето.Талант от всякъде.Малко са тези в спорта,какъвто и да е той.Дори и щангите.Шампионите не се раждат всеки ден.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази статия ме изпълни със скръб, но нямаше да е така, ако заглавието не съдържаше удивителен знак накрая. Новините ви са наистина изпипани! Ето затова ви чета! Драма, драма и още драма извира от всяка публикация, и запълвате всяка празнина в душата!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На английски думата за съдба е дестини от думата за посока. Когато нещо се случи, и когато после осмисляш последиците, сякаш станалото е било предопределено и сякаш и ти се взел участие в решението това да се случи в живота ти, по една или друга причина. Може би душите ни не са безволеви пътник в лотарията на живота. Затова има и предчувствие. Дали е карма или ние търсим успокоение и ред там където ги няма не знам.. Мир на душите им!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То всеки си е различен, но чисто човешки и като родител, предполагам, че би предпочел да е така , отколкото да си загубиш детето без да можеш да си до него в последния му миг на ужас и отчаяние.
10
9
 
1
 
! Отговори
мишо бирочето преди 1 месец
какъв спортист бе, стига глупости. ринговете в нба са магнетизирани. има едно видео даже в което топката я мятат от центъра и залепва на спойката между таблото и ринга. театър и нагласания е всичко. ЦИРК. добре че има гоими дето верват. сащото е и в еврогейския футбол последните по 25 години.
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такъв спортист България с цялата си завист, мързел и глупост ще отгледа само през крив макарон! Поклон пред големият спортист! Сбогом мамба!
8
13
 
8
 
! Отговори
биберон преди 1 месец
Не искам повече новини за тоя! Чувате ли бе?!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До заблуден

ТЕ са турци,няма смисъл
6
14
 
6
 
! Отговори
42 преди 1 месец
Не съм чул за почти никой от тази боя, да има акъл и сложно мислене. Стават само за някои спортове и за свирчовци, а бели жени и мъже дето им дават и деца нямат също акъл, да раждат такова интелектуално осакатено поколение.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
4

Османе, възродителния процес беше най хубавото нещо което можеше да се случи на вас.
4
21
 
0
 
! Отговори
В.Узунов преди 1 месец
През възродителният процес през комунизма колко хора умряха но никой не губи за тях а ся за некъв си маркуч все едно кайметя е дошъл. Ай сиктир ба
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
узуноФ, още ли си жив?
2
23
 
4
 
! Отговори
В.Узунов преди 1 месец
Тоя па Кобю ми стана хептен антипатичен от как умря. Да го опява имама и ай талканя. Те го изкараха тоя от Ердоган по голям.
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стога сте го хулили човека, сега де! Като не ви харесва, що изобщо цъкате тука!
Мир ба праха му! Голям спортист беше!