Как сънят се отразява на кожата ни?

Регенерацията се забавя, ако се будите и не пиете достатъчно вода
29 яну 2020 23:15, Иванка Гъркова
2
Как сънят се отразява на кожата ни?
Снимка: Pixabay
Какво ли не правят жените, за да имат хубава кожа. Като се започне с почистването на лицето и поставянето на нощен крем преди лягане, та се стигне с сутрешната рутина без която не може. Но всъщност колкото и козметика да използваме, ако не спим достатъчно или прекаляваме със съня (което се случва рядко), няма да сме доволни, поглеждайки се огледалото всеки ден. 
 
Според проучване от 2017 г. цитирано от Healthline, само два дни некачествен сън рефлектират върху външния вид и излъчването на човек, както и върху социалните му контакти. По време на сън тялото изпада в покой и се отпуска. От друга страна циркулацията на кръвта се увеличава и тялото произвежда повече колаген, който намалява фините лини и бръчките и е основният виновник кожата да изглежда по-млада и хубава. 
 
Лекарите препоръчват поне между 7 и 9 часа сън на нощ, за да може човек да се бъди отпочинал и лицето му изглежда свежо и отпочинало. Но колко от вас успяват да спят по толкова?
 
Тъмни кръгове, бръчки по околоочния контур, торбички, зачервяване и по-бледа кожа. Това са основните промени, които може да видим по лицето, ако нямаме достатъчно сън. Дали една нощ не сме спали добре не е от голямо значение, но когато това се повтаря по-често и се превърне в хронично безсъние, тогава "страда" както психиката, така и кожата. 

Какво да направите, за да имате сияещо лице? 
 
1. Пълноценна почивка нощем
 
Най-доброто, което може да направите за вашата кожа, е да си легнете по-рано и спите цяла нощ. Колкото по-малко сън имате, толкова повече проблеми по кожата ще откриете като: 
 
- кожата е видимо по-състарена; 
- регенерацията на кожата се забавя;
- тенът на лицето е видимо променен.  
 
Ако не може да спите достатъчно през седмицата, опитайте се да наваксате през уикенда, като си лягате следобяд. Така ще си отпочинете и дадете повече време на кожата, за да се възстанови от стреса, натрупан през седмицата. 

Още съвети за сияйно лице четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сънят дразни човека."Д. Хармс
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз пия хапчета за сън, без които не мога. И това е най-лошото, да нямаш сън.

Спонсорирани публикации