Рецептата Dnes: Гъби с пълнеж от шунка и яйца

Прекрасен вкус
30 яну 2020 08:20, Илияна Николова
1
Рецептата Dnes: Гъби с пълнеж от шунка и яйца
Снимка: iStock

Продукти:

5 гъби портобело или по-големи печурки
няколко тънки резена шунка или прошуто
5 яйца
зехтин
черен пипер и сол на вкус
 
Приготвяне:
 
Премахнете пънчетата на гъбите и ги запазете за супа, например. Намажете гъбите от външната страна с няколко капки зехтин и ги сложете в тава върху хартия за печене. Напълнете с месото, което може да нарежете на по-дребно. Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Следете процеса на печене. Когато видите, че са леко поомекнали и месото е запечено, чукнете във всяка гъба по 1 яйце, поръсете с малко сол и черен пипер и върнете във фурната до готовност на яйцето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации