Васил Божков в страна на Балканите, страхува се да се върне у нас

Бизнесменът разкри, че жена му е била задържана
Обновена: 30 яну 2020 08:58 | 30 яну 2020 08:56, Александър Попов
366
Васил Божков в страна на Балканите, страхува се да се върне у нас
Снимка: БГНЕС
"Не съм престъпник. Страхувам се да се прибера в България, страхувам се за живота си. Мислих да се върна, когато ме повикат, но след вчерашните изявления на главния прокурор, се страхувам да се върна", заяви в ефира на bTV обявеният за издирване бизнесмен Васил Божков.
 
От вчера той е издирван с европейска заповед за арест, а главният прокурор Иван Гешев обяви, че са му повдигнати 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.
 
Бяха претърсени 13 негови офиса, домът му в центъра на София и вила в парк Витоша, но той твърди, че никой от прокуратурата не се е свързвал с него.
Още по темата
Жена му била задържана и после "вероятно е пусната". Той обаче няма актуална информация какво точно става с нея и семейството му.
 
"Какви са тези престъпления, в които ме обвиняват? Дали може да се намерят документи и доказателства за тези 7 обвинения? Арестуват хора, кои то нямат нищо общо. Ако г-н Гешев иска да търси престъпници, нека да гледа по-високо от Комисията по хазарта", добави Божков.
 
Той отново потвърди, че се намира в държава извън Европейския съюз. На Балканите е, но не е в Сърбия.
 
Васил Божков коментира още, че главният прокурор Иван Гешев бърка търговското право с наказателното. Той напомни, че е акционер в "Националната лотария" и ако компанията дължи пари, отговорен е мениджмънта. 
 
"Аз съм си платил всички данъци, защо не са обвинени други акционери", попита Божков.
 
Според него зад т.нар. организирана престъпна група стоят бръщолевенията на "едни луди хора, които веднъж твърдят едно, друг път - друго" и всичко е съшито с бели конци. 
 
Васил Божков отрече да е правил опит за подкуп на длъжностно лице. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
0
 
2
 
! Отговори
бай Ван преди 4 години
При идващата криза от 10 банкера ще остане един, горе долу същото очаква и олигарсите.Съответно борбата за овладяване и усвояване на активи нараства с подобни размери.В българските икономически условия борбата за активите е перманентна. Василев, Банев, Божков и други бизнесмени "излизат за да ги сменят други" играчи.
316
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя го пишете избегал, като братята Галеви и Цветан Василев....................хаха!!!Ако е в Сърбия, Сърбия не е членка на ЕС и законите на ЕС имат нулева стойност на териториите на държави, които не членуват в него!!!
315
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мога да ви кажа още поне 10 човека като Божков.................но на главния прокурор няма да му стигнат няколко мандата да ги разследва всичките и да ги вкара в затвора!!!
314
2
 
4
 
! Отговори
pf преди 4 години
Вечер след работа нямам търпение да се прибера,да си сипя ракийката и сложа салатката,и да си пусна новините да видя развоя на събитията. Тези дни новините са ми по-интересни от някой филм. Чакам с нетърпение как ще се развият нещата утре.
313
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко за народа, но все пак всеки се управлява както си заслужава, български бизнесмен равно на мошеник или мутра, трябва да излезем от този парадокс, трябва ни нови ценности.
312
0
 
8
 
! Отговори
23 преди 4 години
както казах вчера: щеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно.
311
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да вчера каза, че никой не го е търсил и той не се крие, днес обаче вече се страхува, за живота си при това и нямало да се връща. Днес казва, че не е в Сърбия, което вероятно означва, че е точно там и бичи сантасе с господим Василев. Сигурно чакат братя Галеви и да си направят карето за белота. ***.
310
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичкото у нашата страна е куче влачи диря няма -Божков всяко чедо за три дни -колкото и бяха всички случки до тук -ей тъй медиите си пишат ние си коментираме за три дни и толкоз-няма общество което да се надигне -всеки си гледа себе си -ей до това ни доведоха демокрацията и управляващите
309
0
 
13
 
! Отговори
Селянин преди 4 години
Интересно! Бракове: син на олигарх с дъщеря на олигарх! Само Гущеров с взе *****! Как сина на Божков не се ожени за Пенка от Поликраище? Бракове с цел краднатото да се съхране и умножи!
308
0
 
20
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
да окошарят синковеца бе, барабар с дъщеричката на софиянски и малките черепарчета. тъмница и сух ляб и вода. като си доде черепаков ги пускат. важно е цирковете да продължават и никой да не пита защо сме сметището за радиоактивни и токсични отпадъци на европистан и защо сме най бързо чезнещата нация на света.
307
6
 
6
 
! Отговори
АМАЗОНИЯ преди 4 години
Със сигурност Васил Божков не е избягал в Делтата на Амазония, там червените крадци ще се укриват чак когато изгори Русия.
306
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е знак, че скоро спират еврофондовете, от там вече няма как да крадат, трябва да измислят нещо ново, това са измислили - да вземат лотарията, понеже има голяма печалба, ще бъде държавно, но всеки с голяма власт ще може да взима от печалбата. според мен всичко до това опира.
305
0
 
28
 
! Отговори
чичо преди 4 години
А какво става със свата Софиянски-хитреца?
304
6
 
6
 
! Отговори
путинки преди 4 години
тука има много платени руски путанки...те си ги харесват олигарсите даже ги оставят да оплождат майките им
303
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е хубаво в Европейския съюз, защо богатите хора бягат от него?
302
0
 
13
 
! Отговори
Акепарил преди 4 години
Не бе, Пяевски го е скрил при турците, видях го в ЛюлеБургаз
301
0
 
10
 
! Отговори
Г. Осиновителя преди 4 години
Божков е при Бошняците
300
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някакви далавери със свата Мафиянски не е ли правил?
299
3
 
11
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ЛОТАРИИТЕ НА "ЧЕРЕПАХАТА" СА МНОГО ПО- СМЪРТОНОСНИ ОТ КИТАЙСКИЯ КОРОНОВИРУС !!! А, БОЖКОВ ОТ ГОДИНИ ПОЛЗВА СИНГАПУР ЗА "РЕЗИДЕНЦИЯ" И С ПАРИТЕ СИ Е -НЕ САМО НЕОТКРИВАЕМ ,НО Е И НЕЕКСТРАДИРУЕМ !!! САМО ЕДИН ПЛАТЕН СНАЙПЕРИСТ И НАЦИОНАЛНОТО ВЪЗМЕЗДИЕ ЩЕ СЕ РЕАЛИЗИРА !!!!!!!!!!!!!!!
298
2
 
13
 
! Отговори
До 281 преди 4 години
Голямо размишление направи! Шефа на ТАД груп не бил виновен, че пробил НАП, ами НАП били виновни. То, че тия в НАП са *** си е факт, ама как така когато влизаш без позволение в чужда собственост, пък била и тях сървър, не било престъпление? Ти ако случайно забравиш във вас да заключиш, някой влезе и те окраде, няма ли да го съдиш този? Айде малко си опичайте акъла! Като са бутали данни, ще ги съдят! Тези в НАП и те са за съд обаче, за безстопанственост и неглежиране на служебни задължения!

Спонсорирани публикации