Продукти:
30 г брашно от спелта
30 г пълнозърнесто брашно
60 г пшеничено брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
½ чаена лъжица сода
150 г боровинки
1 яйце
2 супени лъжици олио
250 мл мляко
щипка сол
кленов сироп
Приготвяне:
Пресейте трите вида брашно заедно с бакпулвера, содата. Внимателно добавете боровинките и разбъркайте. Разбийте жълтъка, олиото и млякото в отделна купа. Добавете към сместа с брашното и леко разбъркайте с лъжица, докато се смесят. Разбийте белтъка на яйцето заедно със солта на сняг, докато стане пухкава смес. Прибавете и нея към тестото. Загрейте незалепващ тиган. Намажете го леко с мазнина и направете палачинките една по една, като не се стараете да ги разстилате като нормални палачинки, защото това е почти невъзможно. Сервирайте с кленов сироп.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Автор: Илияна Николова