В "пенсионерския затвор" на Германия: Тенис на маса, градина, ерготерапевт...

Тук присъдите си излежават измамници, крадци, убийци
31 яну 2020 20:50,
35

Във Валдхайм, провинция Саксония, се намира така нареченият "пенсионерски затвор" на Германия.

Тук присъдите си излежават крадци, измамници, но и изнасилвачи и убийци.

Един от тях е Карл Цимерман, който е зад решетките от 6 г. Той ще остане там до края на дните си. От предишния си живот Карл пази само няколко снимки. Той има 4 внучета, които мечтае да види на свобода.

Цимерман излежава доживотна присъда за убийство. При съседска свада наръгал една жена с нож. Неговата версия е, че в продължение на години жертвата му се подигравала заради ампутирания крак.

И макар че той плаче, спомняйки си как е убил съседката си, не всички затворници показват разкаяние за действията си.

"Такъв е животът. Крадеш ли коли - попадаш в затвора. Аз обичах парите, а сега гния зад решетките", казва пред DW един затворник. Но допълва, че това е най-добрият затвор, който е виждал.

Това наистина е така - затворниците не се озовават тук, те трябва да кандидатстват за място тук.

Храната е разнообразна, осигуряват се всякакви екстри.

Има дори ерготерапевт, спортни уреди, занимания по тенис на маса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам комина.Тва не е истински германски затвор.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
халал, агнешко три пъти на ден, техните си лещи, оризи моризиБожичко, какви глупости. В общежитието, където имам курс, буквално всеки ден за обяд се сервират спагети с доматен сос и нищо друго, а десертът е ябълка или една трета отрязано парче от банан, дори не цял банан. Агнешко никога ни са виждали. А това, че в Германия е пълно с араби и турци, които за да се правят на богати се хващат на измамни договори за айфон на лизинг и ходят с огромни якета, които изглеждат скъпи, е факт.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви официални данни мижи да се лажем? Плаща се това, което пише в закона. Детските за бежанци не са хиляди, а 84 евро на месец за дете до 6 г., 92 до 14 г. и 85 до 18 г., джобните за възрастни са 135 евро. Големите пари от бежанци ги печелят, както и в България, фирмите с държавни поръчки, включително осигуряващите частни учители, каквато съм и аз. Всичките ми ученици живеят в общежития, включително с малки деца в една стая. Едно семейство е с намерена квартира и са 8 човека в двустаен.
25
1
 
1
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
да не забравяме храната - халал, агнешко три пъти на ден, техните си лещи, оризи моризи, а немските пенсии в голяма част са като българските, събират пфанд шишета, купуват най евтината храна в супермаркетите. а сега като се сетя всичките синчета на меркел като ги видя в супермаркет, якенца за 250 -300 евра, маратонки над 150, маркови джинси, айфончета по 1000 евро, влизат купуват бирички, цигарче, алкохолче, фъстъчки, наперени. това сигурно от 135 евра. цъкат си на социалки, разпространяват дрога, продават айшетата.
24
1
 
1
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
както ти казах брадатковците, особено тези дето не им се бачка и са с деца минават с *** газ през швейцария и се засилват към германия и швеция. познавам и афганистанци, пакита, туршаци, всичките им роднини са по дойчистаня и швеция.
23
1
 
1
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
бежанци с деца в контейнери няма, в контейнери са само пресно дошлите брадати деца от фронта. търсят квартири щото дойчистанците ще им ги плащат а и не искат да живеят в гетото при мустакатите айшета. 135 са на ръка (и не вервам да са толкова малко, в германия както и в българия официалните данни са мижай да те лъжем). семейство с 5-6 бурсучета взима над 4-5 хиляди евро на месец на ръка, допълнително им се дават квартира, храни, медикаменти, детски дрехи и т.н. разходи нямат никакви освен цигарки и дрогичка. харц4 не можеш да излизаш от вкъщи горе долу (не съм бил ама съм чувал), нямаш право д
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия даже и в затвора е по-хубаво.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия нищо да не работиш ти плащат 2500 евро---В Германия и да работиш трудно ще си намериш работа за 2500 евро нето, включително с висше образование, с изключение на отделни браншове. Масовите заплати са от 1100 до към 2200-2300 нето. Помощта за безработни е 432 без наема, който е само до определена цена, стига като безработен изобщо да си намериш каквато и да е квартира.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таксата в немски дом за стари хора е средно 3000 евро на месец (варира според провинцията и екстрите), като почти половината се поемат от Pflegeversicherung, която са им удържали цял живот, останалите са пенсията и доплащане от децата. Била съм в такъв и условията са само малко по-добри от показания затвор, пести се от всичко, включително храната, дори за прането се доплаща. Там свършват най-безпомощните, неподвижни или слабо подвижни. Лекар няма, сестра идва отвън на прегледи веднъж седмично.
19
0
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
До Бедняк от ГерберугияАми ходи в Германия, наръгай някоя немкиня и ще си осигуриш 100% по-добър живот, отколкото в България. Какво чакаш? И няма да си под властта на ГЕРБ,а под Меркел.
18
0
 
4
 
! Отговори
кач пара? преди 4 години
До Аз съм пенсионерА колко е тексата в германския пенсионерски дом!
17
0
 
5
 
! Отговори
Дойче Веле преди 4 години
До Аз съм пенсионерА германските пенсионери предпочитат да прекарат старините си в България!Не могат да търпят многобройните правила,ограничения,забрани и глоби в Германия
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
получават значително повече от немците на харц4, допълнително квартири---Глупости на търкалета. Хартц 4 е 432 евро без наема, а джобните пари за бежанци са 135 евро на месец за сами и 129 за женени, до 18-годишни само 85 евро. За доста малко се намират квартири, повечето и до сега живеят на общежитие (бивши изоставени казарми) и контейнерни жилища. Постоянно си търсят квартири в обявите в Ebay. Не знам някой да умира да живее с 135 евро и по-малко на месец в Германия. За уроците е вярно.
15
3
 
4
 
! Отговори
Аз съм пенсионер преди 4 години
Предпочитам да живея в немски затвор, отколкото в затвора на Боко! Как се кандидатства за немският затвор?
14
0
 
4
 
! Отговори
Kozela преди 4 години
Днес чета в яху новини един порториканец го освободили от пандиза за изнасилване 25 години пандиз без да е виновен.Сега никои не го иска на работа 60 години стар.Ако осыди штата за компенсациа неколко милиона долара нема нужда да работи.
13
2
 
8
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
а бе нека да са бабини деветини. от швейцария бягат брадатковците с челядта си да стават бежанци в германия и швеция. те знаят защо. получават значително повече от немците на харц4, допълнително квартири, дрехи, обувки, тоалетни принадлежности, зъболекари, лекари, операции, учители, учебни места, детски градини безплатни. има някои с по 4 жени и сума ти малки бурсуци. не питайте дойчистанците как ги регистрират. а самите германци са толкова зле че по скоро биха помогнали на арапингел от колкото на техен изпаднал в беда. жалка нация.
12
2
 
3
 
! Отговори
muhamed преди 4 години
ние синовете на меркел и на вятъра сме над тези неща. дойховците да лежат като им е толкова акъла.
11
3
 
5
 
! Отговори
Тео преди 4 години
До от ГерманияЯвно, приятелю, не си помирисвал Германия! Кой ще ти даде тези пари без да си ги изработил? Няма как да стане! А всички тия истории за детски и как хората живеят на тях са ала-бала. Такива хора са обречени на вегетиране и реално връщат дадените им пари за стоки отново от ЕС. Т.е. и те движат бизнеса, защото ядат, спят, ходят до тоалетна и други работи. За българите в България парите в Германия с лопата ги ринем :), и ни мързи да се протегнем, щото и на дърветата растат.
10
3
 
2
 
! Отговори
Чужденец преди 4 години
До от Германия:Как 2500? изпуснал си една нула - 25000 са.
9
2
 
5
 
! Отговори
Минчу Гайката преди 4 години
Аз от затвора разбрах едно - никога повече няма да имаш запек!

Спонсорирани публикации