Коронавирусът: Научен експеримент ужасяващо напомня за него...

Адвокатът Чен Чиуши снима любителски видеа за ситуацията в Ухан
1 фев 2020 12:15, Петя Славова
75

Все повече спекулации за произхода на коронавируса и мащаба на разпространението му в Китай. Каква е реалната ситуация в най-засегнатия град Ухан?

От близо седмица китайският адвокат по човешките права Чен Чиуши е в смъртоносния капан на Ухан. В любителски видеа, които публикува в интернет, той споделя своите впечатления от ситуацията в града. Чиуши обикаля местните болници и разговаря с пациенти, очакващи медицинска помощ. Адвокатът твърди, че хора със симптоми не могат да получат нужната помощ, защото болниците нямат достатъчно бързи тестове за диагностика.

Още по темата

"Прочетох, че са дали на Ухан 10 000 теста. Та тук има десет милиона души! Всяка болница обслужва по 10 000 пациенти", отбелязва Чиушиу цитиран от Bulgaria ON AIR.

Транспортната мрежа в Ухан се задъхва, а линейките са само около 120. Чен Чиуши заявява, че китайското правителство го е блокирало от местната социална мрежа WeChat, тъй като разпространява неудобна за властта информация. А медицинският персонал е получил официална забрана за изявления. Самият Чиуши се опасява, че вече може да е заразен със смъртоносния коронавирус.

“Страх ме е. Коронавирусът е пред мен. А зад мен - китайските органи за сигурност. Но аз ще се съвзема. Ако все още съм жив в този град, ще продължа да докладвам. Не се страхувам от смъртта. Как мислите - дали се страхувам от Комунистическата партия?”, коментира Чиуши.

Вниманието привлече и научен експеримент, проведен от института “Джон Хопкинс”, Световната търговска организация и фондацията на Бил Гейтс. През октомври 2019, два месеца преди първия регистриран случай на коронавирус в Китай, се разиграва сценарий, наречен “Ситуация 201”. В него група учени разработват хипотетична епидемия на смъртоносен коронавирус. Паралелите между фикцията и действителността са смущаващи. При симулацията на учените вирусът изчезва след 18-месечна епидемия, като взима над 65 милиона жертви. Финалът остава отворен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Спиридон преди 4 години
Злият Били е виновен!!! Той винаги е виновен, дори когато прави милиони дарения за благородни каузи 😄
66
0
 
0
 
! Отговори
грешите преди 4 години
До Анонимен362 починали и 522 излекувани, това е около 40% смъртност. Не можеш да изчисляваш смъртността от броя заразени ако те не са излекувани и може да починат. Реално колко е била смъртността ще знаем чак като отмине епидемията и няма нито новозаразени, нито починали.
65
0
 
0
 
! Отговори
до 66 преди 4 години
Ако се сложат и хората, за които още не се знае чеса родени, колко ще получиш, умнико.
64
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Как мислите - дали се страхувам от Комунистическата партия?", коментира Чиуши.Пък май е добре да се страхуваш. За миналата година са екзекутирали малко повече от 15 000 човека. Гледай да не влезеш в статистиката...
63
4
 
13
 
! Отговори
Xxx преди 4 години
Най-обичам бакшиши да ръсят мозък.Кат падне Китай икономически и настане световна криза по-зле от 2008, ше ми ядете ккура в БГ.Мислете извън рамката.
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже сега го сметнах, 260 починали от 11000 ранени е около 3% смъртност. Ако се сложат и хората, за които не се знае, че са починали, вероятно ще се качи до 5%.
61
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смъртността от вируса е под 10% така че "смъртоносен" е силно казано. Що народ умира всяка година от обикновен грип не е истина. Така че спрете с тая истерия. Достатъчно е да се взимат мерки като за обикновен грип - ръкавици, маски (или разстояние м/у хората), и миене на ръце. И да не си пипаме лицето на публични места, което не е толкова лоша идея.
60
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей така разни коментираха от Сирия -"те идват", "това е последният ни час" .. оказа се поредната пропагандаа на фащ
59
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ебола,спин,рак,диабет...не се лекуват.В САЩ всяка година се разболяват с хиляди от грип..Умират от усложнения стотици.И нищо. Сега всичко е ПОЛИТИКА.Под прикритие тихо се създава нов Световен ред..Котките играят с нас,мишките.Така че - пийте си ракийката и горе главата.
58
31
 
16
 
! Отговори
вирус преди 4 години
Червената чума в източна Европа все още вирее по опасна от коронавирус.
57
7
 
21
 
! Отговори
Чийф командър преди 4 години
Вижте в Ютуб клипчето с Боб Дилън. Интервюиращ: " Няма ли вече да спрете,да се откажете?! Боб: Ами...не мога...все още има да върша работа...която ми е възложена...аз сключих ....договор " . И:...За какво ? Б:...." За да бъда това,което съм днес..." И: ...С кого сключите този договор.....? Б:..Е,ами...хм...нали разбирате ...с "върховният главнокомандващ"...." Ето това скъпи съфорумци се е случило и с Бил Гейтс . И той има още работа с......върховният главнокомандващ!!!!
56
20
 
14
 
! Отговори
КонСпиратор теоретик преди 4 години
Черната чума в Европа през средните векове е убила 70% от населението. Това е довело до отпадане на крепостничеството, ренесанса и индустриалната революция - все хубави неща. Лошо няма.
55
7
 
34
 
! Отговори
Един от селото преди 4 години
Вместо война -вирус.Няма да се хабят патроните.По рано в Африка -спин,сега в Китай-коронавирус.Или вместо санкций.
54
6
 
30
 
! Отговори
КонСпиратор теоретик преди 4 години
Китайците не успяха да редуцират населението със забраната за второ дете, която будеше недовошство в гражданите, пък и не изглеждаше добре в международен план. С вирус е погбързо и ефективно, пък и убива предимно пенсионери и хронично болни, без да засяга толкова работоспособното население. Супер, а? С един куршум няколко заека. По-малко пенсии за плащане, пък и сплотяване и стабилизиране на нацията.
53
4
 
20
 
! Отговори
Ъъъ преди 4 години
Каква е връзката между Фондацията на Бил Гейтс, Световната банка и китайската компартия? От бръщоленевията на тоя *** (вчера го гледах по ТВ) не резбрах - кой е създал и разпространил вирусът - компартията или Бил Гейтс?
52
13
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
80% РЕДУКЦИЯ НА СВЕТОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ Е ПРАВИЛНОТО НО И 50% Е ПРИЕМЛИВО ЗА 2020-ТА ГОДИНА САМО !!!ПЪК ЗА 2021-ВА ВСЕ НЕЩО НОВО ЩЕ ИЗСКОЧИ!!!
51
5
 
23
 
! Отговори
КонСпиратор теоретик преди 4 години
При 1-2 млрд население хората ще живеят по-нашироко, пък и Грета ще е доволна - по-малко ще цапат.
50
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 4 години
До 52Не бе, пич. Компания ли си търсиш
49
20
 
6
 
! Отговори
Конспиратор теоретик преди 4 години
65 млн са само около 0,1% от земната популация. При 30% Земята ще е едно по-добро място за живеене. Трябва да мислим по-мащабно.
48
24
 
35
 
! Отговори
До 45 преди 4 години
Отначало е бил само симулация преди да го пуснат в Китай. Вирусът е пуснат от ЦРУ с 100% сигурност. САЩ отрепките не могат да преглътнат факта, че Китай е икономика номер едно в света и се отказва от много американски продукти. Ответния удар на Китай ще бъде унищожителен

Спонсорирани публикации