Секс на първа среща - ами сега?!

Специалисти говорят открито за предимствата и недостатъците
Обновена: 4 фев 2020 23:12 | 4 фев 2020 23:05, Екип на Tialoto.bg
66
Секс на първа среща - ами сега?!
IStockphoto
Не са малко жените, които се чудят колко време им е необходимо да общуват с един мъж, преди да позволят интимна близост в една връзка. Психологът Елена Шамова коментира темата пред Wday.
 
Искам или не искам
 
Първо, би било добре самите дами да решат какво очакват от една среща. Ако това е еднократна забивка, тогава защо не? За да бъде връзката с мъж повече от една нощ, между първата среща и първия секс трябва да има поне 4-5 излизания. През това време се формира мъжкото възприятие за жената, мислите за нея, появяват се фантазиите, образът ѝ се фиксира в съзнанието. Разбира се, в живота има изключения. В моята практика имаше случай, когато младите хора, виждайки се, просто загубиха почва под краката от чувства и страст. Сексът при първата среща е бил бурен и спонтанен и досега живеят заедно щастливо.
 
Той ще ме напусне, ако не се съглася
 
Това е най-често срещаният женски страх, толкова широко разпространен, колкото и страхът, че на първа среща момичето ще бъде завлечено в леглото. Поради това в началото на една връзка възникват не малко проблеми. Първо жената се тревожи „какво да прави, ако партньорът предложи секс“, а след това се тревожи със същата сила защо той не ѝ е предложил секс. И спекулациите и подозренията започват по темата за външния вид, личната привлекателност... За мен големият въпрос е дали ще се проведе втора среща и дали ще започне дълга връзка, ако сексът се случи в първите часове на срещата.
 
Още предимства и недостатъци на секса на първа среща четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Ковача преди 4 години
Прабългарин и Славянка се срещнали на полянка. Цуни гуни, вади тури- народили сладури. Чудомир
39
6
 
6
 
! Отговори
заблуден преди 4 години
Не знам, не съм експерт в тези неща, но мисля, че готините мадами, стойностните жени не пускат лесно, камо ли на първа среща. И въобще при тях не става въпрос за едното пускане, а за повече неща.
38
0
 
3
 
! Отговори
+++ преди 4 години
Преди време сексът можехме да го правим и преди първа среща, т.е. "срещата" е в леглото. Това понятие "среща", никога не съм го харесвал. То е за американците.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Anonimen 12Преди време чувах от възрастни хора, че някъде през 70-те години на 20-и век е имало такъв случай, но ставаше въпрос за болен от сифилис. Заразявал нарочно, установили това, изолирали го. После забелязали, че стои на прозореца на стаята, в която го държали и когато долу мине някой, плюел върху него.Има всякакви екземпляри, да не дава Господ пътят ти да се пресече с техния.
36
0
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 40 преди 4 години
Ти си 100% прав(а). Ще добавя само това, че по една случайност може да започне съвсем като на шега и без ангажименти връзката между двама, които буквално са създадени един за друг. Просто случайно са се срещнали и са се харесали от пръв поглед. Младежки купон, леко пийнали, с приповдигнато настроение, за малко се оказват сами в някоя от стаите, цуни гуни и хоп в леглото. И остават заедно завинаги.При всяка двойка нещата се случват по специфичен начин. Рецепти няма.
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е много индивидуално. Понякога чакаш, чакаш и накрая сексът се оказва пълно разочарование и в последствие нищо не излиза. Друг път нарушаваш правилата за "3 среща", " 5 среща" и скачаш в дълбокото още първата вечер... и вече сме заедно години! Така, че няма общовалидно правило. Зависи как ще се развият нещата.
34
9
 
5
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Не мога да ги разбера тия със секса на първа среща. Много първично. Не познаваш човека, не знаеш дали да му имаш доверие, а му даваш най-интимните си части и емоции. После я го видиш повече, я не. Сигурно съм старомодна, ама не е ли поне малко да се поопознаете, да се харесате, да се сближите, не си е работа. А и отлагайки за известно време момента, желанието нараства. Не знам, така си мисля.Но статията е хубава. Учудващо за такъв сайт.
33
2
 
6
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
До мъжПочни да го раздаваш като бат Минко и няма да се отървеш от фенки. ;)На мен тоя ми оправя настроението винаги, само заради неговите коментари чета подобни статии.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото повече ме опознават, толкова по-малък е шанса да разтворят краката. Затова - на първа среща. Максимум на втора, ако е била "неразположена", а е от по-по-хубавичките.Иначе практиката е показала: Пет-шест срещи и после 60% ще го поемат. А секс на първа среща ми е малко под 40% успяваемост.Значи за 10 срещи с "недостъпни" ми се пада 1 секс.А за 10 срещи с опит за секс веднага ми се падат 4 пъти секс.Елементарна математика!
31
2
 
19
 
! Отговори
Жена преди 4 години
Ако на първа среща не го дига, за какво да си губя времето.
30
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та какви специалисти коментират? Въобще психоложката каза ли нещо? Първият секс трябва да бъде (и за мъжа и за жената) след изграждане на някакво доверие. Ще се съгласи ли двете лица на едни и същи предпазни средства? Ами бледата спирохета? Много по-вероятно е да я получиш от лице, което се е съгласило от първия път. Ами каква дискретност е способно да пази другото лице? Я си представи, че си женен мъж и тя се похвали навсякъде? Ами една актриса, за една бременност обвини четирима. Лиз Хърли.
29
6
 
9
 
! Отговори
Драган преди 4 години
Дали ще е на първа или десета, важното е връзката да е дълготрайна !
28
1
 
27
 
! Отговори
беберон преди 4 години
Трудно е със секса в днешно време. Може и някои да го правят още на първа среща, не знам. Но жените искат първо да те преценят да видят дали си струваш инвестицията.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поздрави за коментарите по-долу относно безгрижния секс по соц време, оправиха ми деня. Толкова сме свикнали да се оплакваме и да гледаме само лошото, че едно просто споделяне на хубав спомен кара човека да се почувства оптимистично.
26
2
 
17
 
! Отговори
мъж преди 4 години
Не съм правил секс на първа среща и въобще не съм бил на никакви срещи. Жените не ме харесват особено много.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пъшниш и гърлото пък после ще видиш.
24
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако знаете ,че втора няма да има ,а много се харесвате?Аз преди време в един бар в София се запознах с една унгарка,а на другият ден и беше полета за Лондон където работеше.Рзмазахме се:-)
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако ви е харесало ще има още срещи. А ако някой е носител на нещо си ,ще си е носител и на трета и на десета.Затова си има презервативи. Вярно ,че кефа не е същият ,но си осогуряваш спокойствието.
22
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не правя на първа , някъде след 1, 2 м , вече имам мъж , така че няма вече срещи . Една приятелка с всеки връзките и започваха така , с мъжа и чакаха след сватбата .
21
0
 
12
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Познавах преди много години едно момче,което беше толкова срамежливо,че когото говореше с момиче гледаше в краката си.А нямаше никакво основание за това.Беше атлетичен,тренираше джудо,силен ученик,от раз влезна в най-елитната специалност във ВМЕИ"Ленин".Лятото преди да влезне в казармата беше на море с родителите си и една колежка на майка му му направи комплимент,от който се изчерви като домат.Каза му ,че има много хубаво тяло и предположи,че момичетата го харесват.Казармата не му тежеше,не беш

Спонсорирани публикации