Антибактериални гелове - могат ли да убият всички бактерии?

Тези с алкохолна основа са по-добри, твърдят експерти
10
Антибактериални гелове - могат ли да убият всички бактерии?
IStockphoto

В момента се намираме в сезона на настинките и вирусите. Грипни ваканции бяха обявени в почти цялата страна, а много от хората се оплакват от умора, болки в ставите и гърлото. Това са типични симптоми на грип, който лесно може да се предава от човек на човек.

И за да станат нещата още по-сериозни, в момента светът се бори с коронавирусът, който тръгна от Китай в края на декември и досега е покосил над 26 хиляди души в 28 страни. Загиналите вече са 500.
 
Това накара Световната здравна организация да обяви коронавируса като глобална здравна опасност и да приложи строги мерки за овладяването му. Китай успяха да изградят две болници за 10 дни, с което си спечелиха и уважението на целия свят.
 
Препоръчва се използването на антибактериални гелове. Но дали те помагат и могат ли да ни предпазят от вируси?
 
На много от етикетите на подобни продукти пише, че убиват 99,9% от бактериите. Това обаче се счете като фалшива реклама от американската Агенция за контрол на храните и лекарствата. Оттам помолиха водещ производител на антибактериални гелове да премахне от описанието си, че може да победи еболата, грипа или бактерията етицилин – резистентен стафилокок.
 
Още за свойствата на антибактериалния гел четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горката кожата ръцете ни от всичките тия Алко и други химии. През микроскопичните пукнатини по кожата от подобни гелове ще проникват на спокойствие въпросните бактерии. Кожата си образува собствен защитен филм за предпазване, а всяко миене с подобни го нарушава. Да се предлагат щадящи за кожата препарати
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До inedНародни за настинкачесън,чай от лайка с лимонов сок,цитронада от лимонов сок,витамин С и В.Наръсена ракия върху компрес и малко черен пипер се увива около гърлото,а ракия с аспирин смачкан на прах се смесват и се разтрива тялото,за главата - компреси с оцет на челото.При много висока температура - тялото със студена вода или с мокри чаршафи,се увива тялото,които се сменят.Но най-доброто средство си остава антибиотика и витамините,няма по-добро средство.
8
2
 
3
 
! Отговори
ined преди 4 години
В народната медицина рецептите против грип са с ракия, разтривка с ракия, гаргара с ракия и чашка ракия за вътрешна дезинфекция.
7
5
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Най-добре е алкохолната основа да се приема вътрешно и тогава никакви коронавируси, даже СПИН не ще ви лови :)
6
1
 
9
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Сапуните, на които не пише че са за дезинфекция, не убиват нито бактерии, нито вируси, само спомагат да се отмият по-лесно. Нищо повече.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
цензурирали сте сaпун ли ве нацисти
4
1
 
10
 
! Отговори
Кочо преди 4 години
Спрейовете за дезинфекция са просто етанол или изопропанол, убиват всичко живо. Папилома и Херпес също.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***
2
7
 
6
 
! Отговори
Мейстър Емон преди 4 години
Уви алкохолните гелове не са достатъчно силни, за да унищожат вируси като HPV u HSV, а всеки човек е преносител на поне един такъв. Миенето със *** все още си остава най-доброто средство за дезинвекция. Имаше наскоро едно много хубаво клипче на СЗО как да го правим правилно и мога да ви гарантирам, че само хора с мед онразование го спазват. Най-важното е хубаво да си подсушавате ръцете.
1
1
 
9
 
! Отговори
Един преди 4 години
Всичко на алкохолна основа е по-добро ...

Спонсорирани публикации