В режим на отслабване - какъв алкохол може да пиете?

Бройте калориите, за да не се притеснявате от кантара
14 фев 2020 22:24, Иванка Гъркова
7
В режим на отслабване - какъв алкохол може да пиете?
Pixabay

Диетите и хранителните режими, на които се подлагат много хора, винаги вървят с някакви ограничения. Не може да се закусва, да се яде хляб или картофи, да се похапва от любимия сладолед, не може и алкохол. Е, повечето диетолози препоръчват до една чаша вино или пиенето на друг вид напитка, която харесвате, но с мярка. Прекалите ли, това ще се отрази и на резултатите, които сте постигнали до момента.

„Момичета, това вино режимно ли е?“, „Аз си позволявам повече розе, все пак не мога да се лиша и от това“, „Е, снощи прекалих, днес съм на фаст“. Тези и още други коментари, свързани с пиенето на алкохол по време на отслабване или задържане на перфектното тегло, може да срещнете из групите за здравословно хранене.
 
Някои видове алкохол са доста тежки за организма, който е на даден режим – съдържат много калории. Колкото повече алкохол съдържа една напитка, толкова по-висококалорична е. Това обяснява диетологът Лиса Московиц, говорейки пред Prevention.
 
Онова, което добавя повече калории към любимите ни коктейли са сиропите и захарта. А ако се миксират няколко с различен алкохол, тогава количеството на сладкото скача двойно.
 
Дори и да пиете по две нормални чаши червено вино всеки ден, то вие ще добавяте по близо 1750 калории на седмица, което постепенно ще доведе до покачване на килограмите.
 
Кои съставки в алкохолните напитки е по-добре да избягвате?
 
– различни сиропи и захари;
 
– плодови сокове и коктейли с големи миксове, които са твърде сладки (например маргарита, дайкири, пина колада);
 
– черешки и други сиропирани плодове.
 
Как да си поръчате нискокалорично питие?
 
Много е трудно да отидете с приятели на заведение и разпитвате бармана за съставките в коктейлите, докато след вас чакат поне още 10 души. Затова е хубаво да знаете какво точно да си поръчате. Имайте предвид, че в него не бива да има добавени захари, сода или сиропи. Ако искате коктейл, за предпочитане е той да е с прясно изцеден сок, но това ще ви ограничи доста и до избора на място, където напитките се правят с такъв.
 
Внимавайте с количеството, защото дори и да си вземете нещо с по-малко калории, ако изпиете 7-8 чаши, то няма никаква полза от това.
 
Кои напитки няма да объркат диетата ви четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Азсъм Веган! Копувам си само доказано растителен алкохол, има го само на Графа в едно магазинче, има табелка "веган алкохол". Предлагат даже био, бейби и еко алкохол. Гаранция без палмово масло и ГМО и конзерванти. Постоянно е зареден, не като в дроугите прости магазини, но има опашка от вегани, които искат даси купят веган алкохол. Днеска например си взех био еко веган вино от 30 лева. Ще си го комбинирвам с еко био веган фалафел.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пия всичко без вода
3
0
 
15
 
! Отговори
Диетична ракия преди 4 години
Всички видове алкохол съдържат много калории, а диетоложката Лиза морковиц нищо не разбира.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакъв, стига с тези алкохоли, сланини, салати и мезета ... сгига!
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бирата е нискокалоричен алкохол и диуретик, така че е перфектна за хора на диета. Само не я комбинирайте с храна.

Спонсорирани публикации