Пъпки, възпаление... Как една диета променя кожата?

Пиенето на повече течности насърчава хидратацията
15 фев 2020 21:00, Иванка Гъркова
8
Пъпки, възпаление... Как една диета променя кожата?
Pixabay

Кой не иска да има хубава и здрава кожа? Пъпките, възпалението, сухотата, бръчките и торбичките под очите, са причина да търсим и изпробваме какви ли не козметични средства, за да изглеждаме по-добре. Но с каквото и да се намажем, ако се храним по неправилния начин, състоянието на кожата ни винаги ще е лошо.

 
Много хора ядат шоколад или тестени изделия, когато са стресирани и уморени. По този начин получават един вид успокоение и се засищат, но не подозират колко много вредят на кожата. Запушените пори, прекомерното омазняване на лицето или скалпа, може да са причинени от вредните транзмазнини, които всеки поглъща ежедневно.
 
Как различните диети променят кожата?
 
Средиземноморска диета
 
Основава се на кулинарните традиции на остров Крит. Тя е по-скоро здравословен режим за хранене, който да следваме през целия си живот. При него се консумират много маслини, зехтин, риба и морски дарове, пресни зеленчуци, богати на антиоксиданти. Освен това в менюто влизат плодове, пълнозърнести храни, яйца, месо и кисело мляко.
 
Хората, които започват средиземноморската диета, трябва да знаят, че голямото количество омега-3 мастни киселини, които приемат чрез храната, са изключително полезни за кожата. Те заздравяват мембраните на кожните клетки и почистват от токсини. Режимът помага за изчистването на пъпките и намаляването на възпалението. Антиоксидантите също така намаляват риска от слънчево изгаряне и подобряват текстурата на кожата.
 
Отслабване с вода
 
При много диети има един ден, в който е препоръчително организмът да си отпочине от тежките храни и да се прочисти чрез прием на повече течности. Тогава се пият много вода, чайове и неподсладени сокове. 
 
Още за диетите и кожните промени четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да намеря морски дарове по магазините - навсякъде продават и никъде не даряват.
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз,като бях малък,имах тъмна линия на единия нокът ,сега пак ми се появи.Може да имам меланом,възможно е !Така е !
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корона вирусът решава проблема с пъпките.

Спонсорирани публикации