Острова пуска бариерата пред нискоквалифицираните имигранти

Желаещите за работа ще трябва да имат оферта с определено заплащане
17 фев 2020 07:12, Александър Попов
97
Острова пуска бариерата пред нискоквалифицираните имигранти
Снимка: БГНЕС
Лондон ще пусне бариерата пред нискоквалифицираните имигранти, заяви британската вътрешна министърка Прити Пател. Това гласи новата имиграционна система след излизането от ЕС.
 
Имигрантите ще трябва да имат оферта за работа с определено заплащане, като целта е да намалее цялостният брой прииждащи чужденци.
Още по темата
Великобритания ще изисква от всички квалифицирани работници, желаещи да работят в кралството, да имат предложение за работа, да отговарят на стандартите за заплащане и да владеят английски.
 
"Нашата нова имиграционна система ще затвори кранчето за нискоквалифицираната работна ръка от чужбина", написа Пател, цитирана от Ройтерс.
 
"От догодина всички квалифицирани работници ще трябва да съберат достатъчно точки, за да работят в Обединеното кралство. Те ще трябва да владеят свободно английски, да имат твърда оферта за работа и да покриват изискванията за заплащане", обясни Прити Пател, като по този начин тя изрази увереност, че цялостният брой на имигрантите ще намалее.
 
Според някои опозиционни политици ограничаването на имиграцията може да навреди на сектора на обществените услуги, например на Националната здравна служба, разчитаща донякъде на граждани от ЕС, които работят като медицински сестри и лекари.
 
Правителството обаче успокои, че ще дава допълнителни точки на тези, които работят в сектори, където има недостиг от подготвени кадри.
 
ЕС ще се опита да преговаря за запазване на свободата на движение на хора в бъдещите отношения с напусналата го Великобритания, заяви председателят на външната комисия на Европарламента Дейвид Макалистър, който отговаря и за преговорите за бъдещите отношения с Лондон.
 
Според него ЕС трябва да се стреми към запазване на целостта на общия пазар, на митническия съюз и на четирите свободи на движение - на хора, стоки, услуги и капитали. Британският премиер Борис Джонсън вече обяви, че Лондон иска да се откаже от всички тях до края на годината.
 
Брюксел вече обяви, че ще цели подписване на споразумение за свободна търговия при две условия - гарантиране на достъп за рибарите до британски води с улов по квоти и свободна и честна конкуренция от двете страни на Ла Манша.  
 
"На никого и никога не сме предлагали такива отношения, но те вървят с гаранции за запазване на социалните, екологичните и стандартите за защита на потребителите на ЕС"”, заяви в Европарламента в Страсбург председателката на
 
Тя добави, че амбициите на ЕС са високи и изрази учудване, че Лондон се стреми към по-малко - отношения по модела на ЕС с Канада или Австралия, с която Брюксел няма търговско споразумение.
 
Лондон и Брюксел ще прекарат тази година в преговори за споразумение за отношенията след Брекзит, което да влезе в сила от 1 януари догодина. Основната конфликтна точка в тези преговори е доколко ще се отклонява Великобритания от регулациите на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и откога търсенето на висококвалифициран служител се превърна в расизъм? човек, ако има образование, няма да му се иска разни калинки и малинки, племенички на някого си, да му вземат работата, нали? което всъщност става у нас ежедневно. хората са заявили, че ако имаш добро образование, си добре дошъл - каква точно е драмата? може би на просещите по улицата няма да им хареса, но ме съмнява, че точно те коментират в този форум.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ние? При нас никой не емигрира. Ние трябва да мислим как да се отървем от ***.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами браво на хората, мислят си за държавата. а ние?
31
1
 
9
 
! Отговори
До28 преди 4 години
А колко високо квалифицирани Българи говорят немски според теб?? Освен завършилите Немска Гимназия ...Никой.В Германия със сигурност няма да отидат висококвалифицирани.
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука само глупости чета!То и ЕС ткрябва да въведе такива критерии и зелени карти с ограничено във времето пребиваване в ЕС. Достатъчно са ни нискоквалифицираните родни(ромски) кадри, не ни трябва от мюсюбланските страни.Вчера гледах за едни настъпления по Босненско - Хърватската граница. Питам, като са такива нещастни бежанци, къде са жените и децата им? Като са толкова благородни, защо са изоставили семействата си в лошата "Сирия"(разбирайте Афганистан, Пакистан,Банглажеж, Египет и т.н.)?
29
2
 
20
 
! Отговори
Въпросчо преди 4 години
Извинете, кой беше кмета на Лондон ? Питам ,защото май е някакъв пакистанец. Не е мигрант според британците. Като гледаме мачове по футбол , на терена черните "британци" са повече от белите британци. А и белите британци са по-малко от цветните британци. За какви имигранти бръщолеви тая Петел ? Както Франция вече не е на белите , а на черните.
28
0
 
7
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
В един виц се разказваше как едно семейство бягало от южните щати и трябвало да пресекат една река и който успявал , излизал на другия бряг вече бял арийец и знаем какво казал бащата на сина си , който го помолил да му подаде ръка за да излезе на брега....Същото е и с GB като се напълниха с чужденци по високите постове и решиха че са против емигрантите.
27
0
 
4
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 4 години
Да продължават да търсят , малкото квалифицирани, които се чудят какво да правят ще отидат в Германия, по близко, по добро заплащане и по-малко спънки.
26
0
 
14
 
! Отговори
28821 преди 4 години
Е, разбира се, за предпочитане са роби с висока квалификация, ама свършиха - който взел-взел, който се е назландисвал досега, да се оправя с био масата такава, каквато е
25
3
 
22
 
! Отговори
шлоп преди 4 години
Великобритания е расистка и ксенофобска държава. Ако си квалифициран, нямаш работа там. Така или иначе никога няма да си нещо повече от канален плъх в очите на британците, независимо от образованието, квалификацията и работата.
24
0
 
14
 
! Отговори
МУхаха преди 4 години
То пък като са се засилили едни имигранти да ходят към тази "утопия"- Великобритания... Мани, мани, стой та гледай.
23
2
 
16
 
! Отговори
хххйй преди 4 години
Те защото високо квалифицираните кадри точно в *** остров ще отидат. Ако някой е наистина квалифициран и можеш, много пъти пъти повече би предпочел някоя от развитите държави в континентална Европа, САЩ, Канада или Австралия.
22
1
 
25
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
"Лондон ще пусне бариерата пред нискоквалифицираните имигранти, заяви британската вътрешна министърка Прити Пател." Не, че нещо ама Прити Пател? И тая ще ми говори против емигрантите? След като произлиза от емигрантски род!
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато Господ иска да унищожи някой му взима ума!
20
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както се казва по нашенски - след дъжд, качулка!Лондон а и не само е задръстен от всякаква ***, дръпнати, пакистанци и брадати ... британец тук там и даже рядко. Сега е вече късно да затягат каквото и да било, ще си остане кочинка.
19
3
 
14
 
! Отговори
Лоша новина преди 4 години
Значи чистачите на нужници,миячите на чинии и т.н ще трябва да се връщат в Бг.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до РокиТе българите са си чупили краката за Юсей, където се намира чак до на баба му хвърчилото. Ей къде ми е Швейцария ;)
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно, абсолютно правилно решение.
16
1
 
15
 
! Отговори
Смеееех преди 4 години
До РокиИскаш да кажеш че като паднат визите за САЩ българските берачи на ягоди и други подобни ще се преместят да берат ягоди там. Е ако могат да съберат пари за билет до щатите разбира се.
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами писнало им е на хората разни ш у шл яци от къде ли не да се мъкнат в родината им и да подбиват цените.

Спонсорирани публикации