Бургазлия се сдобил с част от лятната кокаинова "бананова пратка"?

На 17 авгус бяха открити 75 кг кокаин в 20 626 кашона с банани в Бургас
19 фев 2020 17:00,
14
Бургазлия се сдобил с част от лятната кокаинова "бананова пратка"?
Снимка: БГНЕС

Задържаният в Бургас 39-годишен мъж, с два килограма кокаин, може да ги е отнел от лятната „бананова пратка“, съдържаща 20 626 кашона с банани и 75 килограма от наркотичното вещество, съобщиха на брифинг от полицията в Бургас.Наркотикът у бургазлията е бил с цел разпространяване в рамките на града.

Още по темата

"В понеделник беше проведена специализирана полицейска операция по противодействие разпространение на наркотици в град Бургас. В хода на операцията бе установено и задържано лице от Бургас на 39 години, в чийто дом са установени над 2 кг наркотично вещество - кокаин. Към момента на задържането лицето не е криминално проявено. Количеството кокаин е с висока степен на чистота, а на пазара един грам е на стойност около 150 лева. Продължава активната ни работа по тази линия. Работата по противодействие разпространението на наркотици е приоритет в работата на полиция и прокуратура. От началото на годината имаме 79 случая на установени случаи за притежание на наркотични вещества. Открити са 2 лаборатории - за производство на метаамфетамин и за марихуана", каза директорът на ОДМВР - Бургас - Радослав Сотиров, пише агенция „Фокус“.

Има ли връзка между кокаина в Бургас и този, изплувал във Варна?

"За това престъпление Наказателния кодекст предвижда наказание от 3 до 12 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева. Лицето е задържано за 72 часа. Внесено е искането за мярка. Същата е насрочена за 15.00 часа днес", сподели наблюдаващият прокурор.

По думите на Георги Чинев, административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, на този етап не може да се потвърди дали откритият кокаин е част от т.нар. "бананова пратка", открита на 17 август 2019 година, но това е една от версиите, по които се работи.

"Лицето е работило в складовата база на "Интерцитрус" на ул. "Индустриоална", в която миналата година бе открито голямото количество кокаин", допълни Георги Чинев.

На 17 август 2019-а година около 75 кг кокаин бяха открити в 20 626 кашона с банани в Бургас на стойност над 5 милиона лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Лошо преди 4 години
*** ! Можеше до старини да си шмърка :D
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опитал се е да я продаде.Разчуло се е че някакъв никакъв продава.И готово.Ако я е бил употребявал тихо и кротко най-вероятно никой никога е нямало да разбере.
10
4
 
11
 
! Отговори
В.БОЖКОВ преди 4 години
1. Ограби всички баламурници, търкащи билетчета!2. Ограби държавата, като не си внесе данъците!3. ЩЕ ОСЪДИ ДЪРЖАВАТА ЗА ОТНЕМАНЕТО НА ЛОТАРИЯТА МУ ЗА МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ. А СМЕТКАТА ЩЕ ПЛАТИ ДАНЪКОПЛАТЕЦА!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
марихуаната се гледа в лаборатория.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"може да ги е отнел" - сиреч ги е купил от полицията.Боянската тиква от едно време е известен като краля на мемфетамините. Просто се издигна от обикновен кокошкар до владетел клептократ. Сега остави наркотиците на настоящите полицаи и се съсредоточи на по-доходоносни престъпления.
7
1
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
за толкова време не успя да я изсмърка?защо все се пада на такива които не знаят какво да я правят
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак да се благодари задържаното лице на 39 години от Бургас, че не са разбрали за укритата дрога първо изпращачите на пратката.
5
2
 
23
 
! Отговори
A преди 4 години
Значи за убийство дават по малко години от колкото на дилърите хаха смях
4
3
 
16
 
! Отговори
R3v0lv3r преди 4 години
По време на добрият комунизъм не беше необходимо да се крие коката, всичко си вървеше точно с ДС охрана. Развалиха рахатлъка на хората с тези безумни действия.
3
9
 
9
 
! Отговори
Разликата преди 4 години
По времето на лошият комунизъм пратки с банани идваха само за празниците и в кашоните нямаше никаква кока.А сега по времето на добрата демокрация всеки ден е празник и пратки с банани има всеки ден и редовно има и много кока в кашоните.
2
1
 
20
 
! Отговори
. преди 4 години
Лицето е работило в складовата база на "Интерцитрус" на ул. "Индустриоална".Този дето е написал името на улицата да не е закусвал днес с бананите на Интерцитрус?
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако коката и тревата се легализират, МВР ще остане почти бе работа, мутрите няма да Гина в Бургас, ама и бая представители на народа, ще изгладнеят ...

Спонсорирани публикации