Българин с дебют на Седмицата на модата в Лондон

Петър Петров е завършил Университета по изкуства във Виена
21 фев 2020 18:48, Дарена Найденова
7
Българин с дебют на Седмицата на модата в Лондон
Instagram

Седмицата на модата в Лондон е едно от най-чаканите събития сред дизайнерите и модните експерти. Това е времето, в което Виктория Бекъм представя новите си модели, които винаги са повече от впечатляващи. В столицата на Великобритания виждаме и едни от най-известните супермодели, което още повече засилва интереса към шоуто.

Но тази година имаше нещо различно. И то идва от България. Петър Петров направи своя дебют на модната сцена в Лондон, където представи първото си изцяло женско дефиле. Досега той има забележителни успехи в модната индустрия, а дизайните му се продават в едни от най-големите магазини.
 
Петров е роден в Украйна, но като малък се мести в България, където прекарва цялото си детство. След това заминава за Виена в края на 1990 година, за да изучава икономика. Бързо обаче разбира, че това не е неговата специалност и решава да се насочи към модата.

„Подготвих си портфолиото за няколко седмици. Приеха ме в Университета по изкуства във Виена и ето ме сега тук“, казва Петров пред „Global Blue“. 
 
Много хора го оприличават на младия Ив Сен Лоран, въпреки че чертите на лицето му са малко по-груби от тези на френския дизайнер. Петър признава, че професорите в университета силно са му въздействали за подхода му към модата. Учи при дизайнерите Виктор Хорстинг, Ролф Сноер и Раф Симонс.
 
Модните експерти описват работата му като „лукс без усилия“, съставена от кашмир, мериносова вълна, коприна и кожа. Невероятната му изработка прилича на пъзел, в който всички парчета пасват идеално веднага, щом са докоснати от пръстите на Петров. 
 
Още за Петър Петров и успехите му в модната индустрия четете в Tialoto.bg 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз като гледам снимката сички са българи, извън темата, заменям едно моелайно за кашмирен пуловер
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно е педик.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българин или българка
2
4
 
11
 
! Отговори
Ватман преди 4 години
Това е падение, а не успех. В Лондон можеш само да пропаднеш, но не и да успееш. Гуд лък.
1
1
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
много сладки азиатки, дядо, не се страхува от корона вируса!

Спонсорирани публикации