Швейцарското мръсно петно: Защо страната е заклеймила 60 000 души?

Всички те не отговаряли на "общоприетите норми"
23 фев 2020 20:50,
95

Швейцария, една от страните с най-висок стандарт и качество на живот, крие мръсна тайна. До 1981 г. близо 60 000 души са станали жертва на предразсъдъците в една иначе толкова уредена държава.

Един от тях е Валтер Енисбергер. Властите са съсипали неговия живот. Първо отвели майка му, а той бил даден в приемно семейство на свещеник, който го биел ежедневно.

"Биеше ме, дърпаше косите, затваряше ме в мазето или в килера", обяснява Валтер пред DW.

64-годишният Валтер Енисбергер и мйка му са малка част от 60 000 души, които до 1981 г. са били "административно обслужвани от властите.

Те не отговаряли на обществените норми и били пращани в специални затвори. На такова място е роден и той. Предполага, че майка му се е озовала там, защото е очаквала извънбрачно дете.

Швейцария набеждавала тези жени за развратници, мъжете били лентяи или алкохолици. Възрастните отивали в затвори или лудници, а децата се озовавали в приемни семейства.

Историкът Урс Герман потвърждава, че това не са били престъпници, а просто хора, чиито начин на живот не отговарял на общоприетите норми.

В общо 650 институции в страната деца и младежи били затваряни и експлоатирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
11
 
7
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
След Норвегия запукаха и Швейцария,хахахаха,марш в Русия,там се спазват всички орми и права на човека,там стандарта на живот е най висок от всички диктаторски режими ,пос излъгах,във Русия стандарта на живот е един от най ниските сред режимите.След Норвегия и Швейцария наред е ???
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само швейцарските фармацевтични компании правят повече пари отколкото цяла Русия за една година.
20
7
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Поредната ви фейк статия без грам истинска или пълна информация.
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21рубладжийски опорки на 30 години, че и повече.
18
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ви казвам ABB, водеща компания в роботиката, която е швейцарска. Половината заводи в Германия са оборудвани с роботи, които са произведени или по лиценз на швейцарски компании. Ама отде акъл в рубладжии да го разберат. Северния Паток на Путин например. Германци правят тръбите, швейцарци ги полагат в морето. Стана проблема, Путин каза до 6 месеца ще възобновим полагането на тръбите. 6 месеца минаха, не са положили и една тръба, що така?!?!
17
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 14Дойче Веле пише за какво ли не. От дойче веле превеждат само теми и статии, които хвърлят във възторг рубладжиите, които правят 90% от читателите на сайта. Понял дурак.
16
1
 
8
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
"Дойче Веле" са рубладжии, така ли?
15
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В БВП на Швейцария 26% са за индустрията, много повече от САЩ, Англия и дори Германия, където сървиса е над 80%. Сървиса в Швейцария е 73%. Това, че не знаете за швейцарските продукти е нормално, качеството им е водещо и рубладжии като вас не могат да си ги позволят. Една вафличка от Нестле може, но за повече не.
14
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В рубладжийски сайтове едва ли ще видим нещо друго различно от пълни тъпотии случили се преди половин век, век или няколко века.
13
5
 
3
 
! Отговори
Швейцарска му работа преди 4 години
Хубава работа, ама швейцарска.
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе стига с тези статии за недъзите на другите - тук всичко е наред ,та седнахме да поправяме другите..типично в стила на ко..му..ни..сти.че..ската пропаганда - "Вижте как в Швейцария са зле"..за издева..тел..ствата по българските села ,където старите хора са оставени на произвола на мар..ги..нали какво ще кажете как е съотношението с пропаднала Швейцария??
11
6
 
3
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Какви животни!Това не са хора!Каква е тази пропаднала раса?
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми дайте секс , наркотици и рокендрол и чакайте прокопсия. Еврогейско либералните норми ще съсипят всичко. Всяко едно успяло общество го дължи на труд и дисциплина.
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напишете и за задължителната военна служба в Швейцария.
8
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капиталистическата диктатура в Швейцария е репресирала хората. Ето 60 000 души репресирани. Толкова няма в целия Източен блок. В Испания 500 хиляди жертви на фашиста Франко. Няма гласност, няма наказани.Русофобите лъжат, че в Западна Европа е било цветя и рози преди 1989 година.
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5Карали са ги да работят и придобиват трудови навици ,а и за да покриват разходите по ,,превъзпитанието".Сега е модерно да се казва е,,експлоатирали".
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересното е ,че общински съвет, понякога само кметът са имали право да тикнат в затвор или изправителен дом някой неблагонадеждни ,невписващи се в местната общност хора!Борбата срещу пороците е била безмилостно жестока,и това до края на 80те години!Ако този метод се приложи в България ,няма да ни стигнат затворите и изправителните домове!
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В 650 институции в страната деца и младежи били затваряни и експлоатирани."-----------------------------------------В какъв смисъл експлоатирани? Сексуално ли?
4
5
 
16
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Ами то историята го е доказала, обществото се чисти грубо за да просперира. Дали са лагери, каторга или ТВУ, навсякъде ги е имало.
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Те не отговаряли на обществените норми и били пращани в специални затвори."--------------------------------------------Нашите хулигани ги пращаха в "Слънчев бряг" край Ловеч до 1961 г., а тези швейцарци чак до 1981 г. И тук ни дръпнаха. Как ще ги стигнем?

Спонсорирани публикации