Вместо да става президент: Какво може да направи Блумбърг с $500 млн.?

Той може да спаси "Манчестър Сити" или да се разходи в Космоса 7 пъти
25 фев 2020 19:00, Нели Христова
34
Вместо да става президент: Какво може да направи Блумбърг с $500 млн.?
Снимки: БГНЕС

Бизнесменът Майкъл Блумбърг вложи близо половин милиард долара в кампанията си, за да се превърне в следващия президент на САЩ. Засега обаче не изглежда така, сякаш Блумбърг ще заеме мястото на Доналд Тръмп в Белия дом. Със своите пари той не може да си купи Овалния кабинет, но пък можеше да ги вложи в някои по-интересни неща, вместо да рискува да ги загуби напразно, пишат от Business Insider.

С половин милиард долара Майкъл Блумбърг може да си купи 9 от най-скъпите Ферарита в света. Един от тези златни модели е 250 GTO. От него са създадени само 39 автомобила и със средствата, вложени за финансирането на една президентска кампания, бизнесменът би се сдобил с ¼ от цялата партида.

Има малко неща, които Майкъл Блумбърг обича повече от политиката и това да ръководи големи компании. Едно от тези неща със сигурност са хеликоптерите. Той ги обича толкова, че от 2012 година е в листата на чакащите за AW609 Tiltrotor – прототип на хеликоптер-самолет за 30 милиона долара, създаден по подобие на военният американски саморет V22 Osprey.

Блумбърг притежава и Agusta SPA A109S, който му струва 5 милиона долара, а сметките показват, че с парите, вложени в кампанията му, той можеше да си купи между 7 и 72 от любимите си хеликоптери.

С тази голяма сума пари Майкъл Блумбърг може да направи и едно добро – да плати всички разходи на "Манчестър Сити“ в следващите два сезона, когато отборът ще страда от забраната да играе в Шампионската лига.

Без да участва в големите турнири Манчестър Сити ще претърпи огромни финансови загуби и трудно ще задържи играчите си, но Блумбърг може да помогне. На година тимът се нуждае от 188 459 308 долара. А това покрива едва няколко седмици от кампанията на възможния бъдещ президент.

Едно частно пътуване до Международната космическа станция и обратно струва едва 72 милиона долара. Полетите се осъществяват с руския екип и компанията Bluefish. Предложението включва 16-дневно пътуване, разходка в открития космос и невероятната гледка към Земята на 200 мили от нейната повърхност.

Със своите половин милиард долара и ако му хареса разбира се, Блумбърг може да се разходи до Космоса и обратно цели седем пъти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупава статия от първосигнален индивид предназначена за себеподобни първосигнални.П.П. Може би най-добре е човека да даде тези кинти на некой *** бългapak да ги изхарчи, А?!?!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18И пак: Знаеш ли че най-популярния лаф на норвежците е, че първи са открили Америка за да избягат от данъчната система в Норвегия.?А и им се порка с три пъти по-евтино от в Норвегия и с бензин 2 пъти по-евтино искат карат.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Кои са тия норвежци които казали така? Някой ПолитКоректен политик ли? Знаеш ли колко е населението на Норвегия и колко норвежци живеят постоянно в САЩ?
24
1
 
1
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
До 777-777-7777А няма какво да каже защото всичко каквото иска американския народ - Тръмп не само го каза вече , но и го извърши. Блумбърг дори да имаше дар слово, просто не може пак да изобрети колелото с нова форма за да се опре на Тръмп. Виж Барни е речовит и сладкодумем и го измисли с квадратна форма и с тази форма ще му влезе.
23
0
 
1
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
До 777-777-7777И да можеше добре да говори, пак нямаше да стане. Щото няма какво да каже .
22
2
 
1
 
! Отговори
777-777-7777 преди 4 години
Блумбърг не може да говори ! За да станеш Президент трябва да имаш дар слово. А той го няма ! Трумп говори по 2-3 часа без да спре, без да чете !
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мразя ФАЩ Америка е Република , ако не го знаеш !
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има пари човека и си прави кефа да участва в президентската кампания. Можел да си купи това, можел да си купи онова. Материалните блага явно не го блазнят.
19
3
 
4
 
! Отговори
sc преди 4 години
До АнонименНе, ако САЩ е зле ние сме зле, ако Русия е зле, ние пак сме зле, ако Китай са зле ние пак сме зле, та който да е зле той ще ни е виновен да сме зле...
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя разсипа Ню Йорк, напълни го черни и латиноси, трафика стана непоносим, целия град заприлича на kенеф. Да не говорим че цените станаха тройни. Сега иска да разсипе цяла Америка. А историята казва- ако Америка е зле, целия свят е зле.
17
3
 
3
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
До 18Ами пиша ти от Скандинавия.Ама къде не е така? Я да влезеш в заведение да пиеш и да не си платиш - арестът ти е в кърпа вързан пък ако се дръвчиш, охраната ще те изкара с ритници. Като не си платиш наема, идва полиция и учтиво те изхвърля навън и прочее и прочее.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мръсното МайчеЯвно не си живял в Скандинавия. Когато Тръмп предложи на норвежците да живеят в САЩ, те му казаха: не ви искаме ск$$$$та държава. В Европа мислят за човека, в САЩ мислят за джоба си.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В общи линии когато имате вие 500 милиона си ги харчете за въротлети и 9 ферарита .
14
4
 
3
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
А може да ми ги подари. Това наистина ще е мил жест към мен и ще е най умното което може да направи със парите си. Обещавам да му бъда дълбоко благодарен.
13
3
 
6
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
До Анонимен...В САЩ са дикенсов капитализъм, сорова работа. Изпаднеш ли, уволнят ли те, не успееш ли да си платиш ипотеката отиваш на улицата при останалите милиони бездомници...А къде не е така? Даже и в "братският" ти Рашистан е така - там даже е и по зле защото те и набиват.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След не.гъра и опита да направят жена-президент, защо пък да не опитат с ев.реин,американците.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ са дикенсов капитализъм, сорова работа. Изпаднеш ли, уволнят ли те, не успееш ли да си платиш ипотеката отиваш на улицата при останалите милиони бездомници.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма част от тези пари са натрупани по време на кризата по неморален начин от банките, когато обонго раздаваше парите на данъкоплатците фор фрии. Либерастичните *** са за затвор!
9
5
 
4
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Каквото иска, това ще прави. Негови са си ...
8
3
 
7
 
! Отговори
българин преди 4 години
Значи,това " демокрацията" За пореден път се убеждавам! Защото аз помня и видях много преди да настъпи и нашата. Е Етикет само за хора с пари! Защо един беден интелигентен млад човек. Не отправя поглед към властта в която и да е държава?! Нима е " територия" само на " успели старчета"? Има нещо сбъркано във всичко това! И е много разочароващо уви!-:(

Спонсорирани публикации