Гешев: Престъпници и олигарси искат неработеща прокуратура

Главният прокурор и МВР извършват спецакция в Ихтиман и Костенец
27 фев 2020 15:45,
187
Гешев: Престъпници и олигарси искат неработеща прокуратура
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов оглавиха специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в Ихтиман и Костенец.

Още по темата

"Акцията е като тази от вчера, няма да спрем с тази дейност. Обещал съм на българските граждани спокойствие и намаляване на битовата престъпност до края на годината. Независимо от това на кой какво му се иска, ние няма да спрем да браним интереса на гражданите и държавата", заяви главният прокурор пред журналисти.

Според Иван Гешев осъдени престъпници искат да се промени дейността на прокуратурата, превръщайки я в слаба такава. Лица, които са обвиняеми, различен вид олигарски, искат неработеща прокуратура, категоричен е Гешев.

Главният прокурор смята, че действията на прокуратурата спрямо най-богатите и битовата престъпност е стреснала престъпниците. Точно по тази причина те желаят да отслабят нейните действия. Прокуратурата се грижи за интереса на гражданите, категоричен е Гешев.

"Наглост е адвокати на подсъдими олигарси да дават предложения на Румен Радев за промени в Конституцията. Не знам какво иска президентът, защото не участваме и не сме викани за консултации, нито за мнение. Продължава да не ми е ясно каква е целта на събеседванията при него, защото от българската прокуратура не е искано становище", допълни главният прокурор по повод консултациите на Румен Радев.

По повод евентуалната проверка за продажбата на Пловдивския панаир, Иван Гешев коментира, че така ще има и при евентуални нови данни, ще се разследва всеки, участвал в нея.

Главният прокурор коментира и казуса с Васил Божков. Според него България е направила всичко, което се изисква от нея, сега на ред са властите в ОАЕ. Днес е приключило посещението на двама представители от ВКП, които са говорили с представители на прокуратурата в ОАЕ.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов коментира акцията в Ихтиман и Костенец. Той разказа, че районът е спокоен, няма притеснение у хората. Имало е задържане на 10 лица в две общини, намерени са 1 килограм марихуана и цигари без бандерол. Цялостните резултати от акцията се очакват в най-скоро време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Наглост е адвокати на подсъдими олигарси да дават предложения на Румен Радев за промени в Конституцията."Наглост е горното изказване на Гешев! Ако гл. прокурор не знае, работата на адвокатите е именно тази - да защитават обвиняеми и подсъдими!
139
13
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Гешев продължи започнатото от Цацаров.Има надежда да бъдем спасени от комунизма и клептокрацията! Демокрацията ни е още точка в дъното на тунела!
138
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А политиците какво искат ? Работеща ли прокуратура ? Защото ако искаха такава до сега 80 % от политиците трябваше да са по затворите !
137
1
 
10
 
! Отговори
за парите МРЪСНИТЕ преди 4 години
Та за парите иде реч, де.... за МРЪСНИТЕ ПАРИ!!!!! И за резИлтата разбира се, очакваният.... от проверката на БАЙХУ!!!!А къщата то е ясно, че е на тъщата!!!!Да си спомним за ЦВИНОКИО и тъщата... и парите му, а те с Баце нали са от едно котило, еднояйчни братя са!!!!!- Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят. - От скрина - отговаря Цветанов. - А там кой ги слага - продължава следователят. - Тъщата ми ги слага - отговаря Цветанов. - А на нея кой ги дава - пак пита следователят. - Аз и ги давам - казва Цветанов. - Добре, а Вие от къде ги взимате - пита след
136
3
 
15
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Гешев кукла на конците на властта. Гледайте Антикорупционен фонд, да видите как са финансирали агенция Пик и нИдялко да протестира в защита на гешеф лятото. Срам и позор за българската проКУРатура!
135
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгаре свиквате ли с новите реалности?
134
4
 
4
 
! Отговори
Малкия преди 4 години
До БългаринНе е коректно да говорите така. България не е територия, а чудесна страна. Не сте пътувал явно достатъчно, за да определяте така Родината!
133
10
 
7
 
! Отговори
Малкия преди 4 години
Престанете да обиждате така човека! Не виждате ли, че се опитва да си върши съвестно работата. Той наистина е различен и трябва само да се надяваме да може да свърши това с което се е заел. Давайте г-н Гешев, ние сме с Вас!
132
18
 
5
 
! Отговори
Малкия преди 4 години
Браво на г-н Гешев! Един истински мъж, юрист на място. Има визия, решителен е и знае как да се справя с трудни ситуации. Това ще е новият главен прокурор на ЕС!
131
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев, кажи нещо за Барселона ... или там не пипаме че сте от една банда
130
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата корупция начело с Радев е възстанала срещу Гешев !Сега червената Мафия се опитва да се оправдава, че било избирателно.Значи не става въпрос за борба с река корупцията, а става въпрос, от кого да се започне.Държава от Андрешковци е неуправляема.
129
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя само пари харчи и разхожда каскета.
128
2
 
12
 
! Отговори
Браво г-н Гешев преди 4 години
Иван Костов конфискация на всичко и арест молим ви се да почувсваме справедливоста
127
4
 
26
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Такива "операции" правеше и Боку докато беше гл.секретар и така стигна до премиерското кресло. После Цвъко се хвърли в борбата с престъпността ,докато си накупи имоти и скъта милиони в чужбина.И сега този измислен мушморок ,едва изкарал милиционерското училище.Цял ден обикаля медиите и фъфли клишета.НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО.И ТАКА ,ВЕЧЕ 10 ГОДИНИ НИ ЛЪЖАТ И НИ СЕ СМЕЯТ В ЛИЦЕТО.
126
4
 
11
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До ЕлектраВярно при Цацата бе неработеща! Сега е само слаба!
125
19
 
7
 
! Отговори
Електра преди 4 години
Не само олигарсите, и Румен Кауня както и Импексовата му господарка също искат слаба прокуратура...
124
4
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 126Ще повърна! Кво наричаш бизнес/работа ? А политик? Борисов ли е политик ? пп. далавери мутри политиканти рекет бухалки ... точене на евро и не сам средства ....
123
6
 
8
 
! Отговори
2233 преди 4 години
Едно време агентите на ДС също ходеха с каскет-сталинки, и си криеха глуповатите физиономии под козирките.Върнахме се 75 години назад.
122
2
 
13
 
! Отговори
Няма такава държава преди 4 години
Да се чуди човек ,как този Гешеф не се е сетил да арестува и основните виновници за случая "Божков"-счетоводителчето Владко и останалите пионки от комисията по хазарта.Както и другите мошеници Цеките.А Цеките продължават да богатеят на наш гръб ,но никой не ги търси.Сигурно не е учил в милиционерското училище ,че "не е луд този който яде зелника , а този който му го е дал".
121
0
 
14
 
! Отговори
Ми започни със... преди 4 години
Себе си Я кажи за седемте години в софийска градска прокуратура, колко дела си завел и колко престъпници си вкарал в затвора ?Май ,май всичките ти дела са завършили със споразумения с престъпниците( виж делото "наглите "и сересетата излезли по него.. )

Спонсорирани публикации