Джъстин Бийбър задмина Елвис Пресли

Канадецът за седми път на върха
19
Джъстин Бийбър задмина Елвис Пресли
Снимка: БГНЕС

 Джъстин Бийбър явно е взел живота си в ръце. Младият изпълнител, който премина през множество проблеми в последните няколко години, обеща на феновете си, че вече се е променил и се фокусира върху здравето, семейството и кариерата си.

 
Канадецът удържа на обещанието си и започна здрава работа в студиото, чийто резултат беше албум на име „Changes“. Бийбър също се ожени за Хейли Бийбър, пусна документална поредица в YouTube и се отказа от наркотиците и алкохола. Вместо това започна много сериозно да посещава неделни служби в местни църкви.
 
„Changes“ е седмият албум на звездата и излиза на пазара след близо 4 години, в които Джъстин беше далеч от сцената и светлината на прожекторите. Той реши да се откаже от славата за малко, тъй като имаше здравословни проблеми и беше напълно изтощен от последното си турне. 
 
С новия си албум канадецът успя да подобри рекорд, поставен от Елвис Пресли преди 59 години. Бийбър се превърна в най-младия изпълнител, който успява да изкачи цели седем албума до първото място в класацията на Billboard. Той го постига на 25 години, а Кралят беше на 26, когато стига до този връх.
 
„Changes“ успя да продаде над 230 хиляди копия след пускането си на 14 февруари. Той също така се изкачи и до първа позиция в музикалните класации във Великобритания. Песните в него са посветени на живота на Бийбър, а много от тях са в чест на съпругата му Хейли. 
 
Албумът беше посрещнат с полярни мнения. „New York Times“ пише, че песните в него са „успокояващи и нежни“ и са успели да вплетат в себе си R&B и поп звучене. Вестник „Independent“ обаче беше малко по-груб и пише, че думите на Бийбър за Хейли са „толкова невдъхновяващи, че сякаш звездата пее за стена“. 
 
„Бийбър често влиза в клишето, но има истински чар в песните, в които се пее за доверие и отдаденост“, казват пък от списание „Slant“.
 
От Billboard признаха, че Бийбър е счупил рекорд на Елвис Пресли, но това е само при изпълнителите. Ако групите бъдат включени в тази класация, то тогава „Бийтълс“ са номер 1, тъй като всичките четирима членове са били по-млади от Джъстин, когато седмият им албум се качва на върха.
 
Най-възрастният член на групата Ринго Стар е бил на 25, а най-младият – Джордж Харисън на 22, когато албумът им „Rubber Soul“ става номер 1 през 1966 година. Бийбър обаче изкачва първия си албум до върха, когато е едва на 16, докато Елвис го прави, когато е на 21, а Харисън е на 20, когато „Бийтълс“ стигат номер 1.
 
Бийбър обаче най-вероятно няма да има много време да се наслади на постижението си, тъй като по петите му вървят групата BTS. Южнокорейците пуснаха своя албум „Map of the Soul 7“ миналия петък. Предварителните продажби възлизаха на над 4 млн. копия, което веднага превърна записа в най-продавания.
 
Преди този рекорд се държеше от „Divide“ на Ед Шийран, пуснат през 2017 година.
 
Още новини от света на музиката четете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
СССР2 преди 4 години
След като буквално се на.*** от наркотици и алкохол и щеше да влиза в затвора, адвокатите му го посъветваха да направи това клише, което всяка американска "звИздЪ" *** прави, за да се спаси от дрънглоника и това беше да убеди журито, че се е променила и вече не е *** като каже, че си е посветила живота на Исус Христос. Каква класика само! Вижте му само нездравият евроатлантически поглед, за който стои мозък тотално просмукан до най-малката си гънка от всички възможни наркотични вещества.
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами Майкъл Джексън никой не може да го задмине
12
1
 
15
 
! Отговори
меломан преди 4 години
Да сравняваш Бийбър с Елвис и Бийтълс е все едно да сравняваш Запорожец с Ролс Ройс!!! Това интернет поколение съвсем се побърка ,всичко днешно е ,,най" за всички времена!?!?!?
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая ще свърши като него, когато осъзнае че от идол на тинейджърките се е превърнал в ***.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и да е задминал Преслито,ама неможе да задмине ,,бийбърката'',оня го слага в малкият си джоб.
9
1
 
16
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Кой е тоя Бибер бе? Бил "задминал" Краля! Глупости!
8
1
 
8
 
! Отговори
:) преди 4 години
"Задмина"?! Странен глагол. Като предмина, околомина, върхумина и др. подобни глупости. Не е ли по-добре: ИЗПРЕВАРИ? Какво мислят лингвистите?
7
1
 
9
 
! Отговори
Хаирджа преди 4 години
Аман, аман.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По какво го е задминал? По простотия тоя е на светлинни години преди всички останали!
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СРАМ!
4
1
 
25
 
! Отговори
Ха, ха преди 4 години
Как можете да сравнявате този пишлек ( Биберонът) с Елвис Пресли и Бийтълс ?
3
2
 
13
 
! Отговори
бибер бибер преди 4 години
Добре, че го написахте, иначе въобще нямаше да знам къде какво е качвало това. Като е задминало Елвис, къде е отишло това?
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към #1Какъв пол е:той си го намекна-всеяден
1
2
 
20
 
! Отговори
Йо-Йо преди 4 години
Не се престаравайте със заглавията. Този господин, от другия пол ли е, от третия пол ли е, дори не го знам какъв е.

Спонсорирани публикации