Проверките на приватизацията почват: Първи са "Кремиковци" и "Бобов дол"

Това са сделките с най-големи активи, посочи Иван Гешев
4 мар 2020 13:37,
352
Проверките на приватизацията почват: Първи са "Кремиковци" и "Бобов дол"
Снимка: БГНЕС

До дни започват проверките на първите 100 приватизационни сделки, съобщи в интервю по БНР главният прокурор Иван Гешев. Сред първата стотица ще бъдат "Кремиковци" и "Бобов дол". Това ще са приватизационните сделки с най-големи активи, обобщи Гешев.

"Чакам в близките дни първата порция от проверени предприятия", каза той.

Още по темата

"Първата част е анализ на тези, които ще ми подадат от ДАНС. Първите 100 случая - по тях имало ли е проверки, прокуратурата, обвинителни актове, има ли присъди, и ще установим дали има нарушения от страна на колеги", допълни той.

"Силата на главния прокурор е в това, че той не е политик. Че има седемгодишен мандат", обобщи той.

"Нещата, които ги говоря, аз ги вярвам, защото това са 30 години от живота ми. Бил съм следовател, бил съм полицай, бил съм прокурор", каза още Гешев.

"Аз не съм част от това, което наричат елити, номенклатури отпреди 10 ноември. Аз съм част от обикновените хора. Това ще се окаже проблем за много хора", предупреди още обвинител номер едно.

"Това, че си от ВМРО, на ГЕРБ или на "Да, България" не означава имунитет", допълни Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
1
 
1
 
! Отговори
man преди 4 години
Дори и да намери нарушения в приватизацията на Кремиковци, например, какво от това?Всичко е пито и платено - останали са развалини.
284
1
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Що не почнеш от Български Морски Флот...Там обаче едва ли ще се разследва
283
1
 
0
 
! Отговори
Ц......ИН преди 4 години
Поздравяваме го със сръбската песен - ,,Удри Брус Ли !,,
282
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
първо трябва да е заврения зет!
281
4
 
4
 
! Отговори
българин преди 4 години
Дори и Испанската Прокуратура разследва Бойко Борисов за финансови престъпления и пране на пари.Срамувам се от Бойко Борисов.
280
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла България мрази Бойко Борисов.Презрението и омразата към него са ОГРОМНИ!!!
279
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До само питам...А протестърите срещу ГЕРБ защо развяват знамена на ислямска държава?Ние сме християнска държава!
278
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До само питам...Сега разбрах защо искате да свалите правителството на ГЕРБ и да дойдат ислямистите на власт в България,ще стане страшно за България!ГЕРБ трябва да си изкара мандата и на мирни избори да се реши кой да управлява!
277
5
 
4
 
! Отговори
само питам... преди 4 години
Вярно ли е,че Испанската прокуратура разследва Бойко Борисов за участие във финансови престъплениия?Защо го е ПОДГОНИЛА испанската прокуратура,А НЕ БЪЛГАРСКАТА??????
276
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев подкрепяме те,давай!
275
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами хайде давай Гешев,да видим какво ще излезе!Но не закачайте семействата на хората!
274
1
 
7
 
! Отговори
Тодор Живков си иска преди 4 години
Съдебната система не работи -съдят условно и пълно с чиновници с огромни заплати.Май наистина ще трябва народен съд.В Китай ако съсипеш само един завод те обесват а тука???Ама ни енарода си го заслужаваме защото ги търпим и съд и политици-те са едно
273
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Соди Девня,СОМАТ-продадени доста евтино на най-големите им конкуренти.Това ако не е грабеж,значи в прокуратурата има марсианци.
272
2
 
3
 
! Отговори
Прав си ! преди 4 години
До Илиев"От един купен сайт предлагат,г-н Гешев да започне проверка за парите на бившият втори в милиционерската сбирщина."да вземе да поразследва и гадината Иво Прокопов, та да стане ясно как Пантофльо стана изединпът милионер ..... да, ама от посолството на САЩ не разрешават ....такива ми ти работи с този борец за справеливост със свинарски каскет и гумени ботуши дет ни го назначиха от САЩ за прокурор
271
2
 
2
 
! Отговори
Д Дуловска виросОлог преди 4 години
До Мая МаноловаСтига с тоя техноемпекс.Нито има техно,нито внос-износ,демек импекс.Едва ли струва повече от къщата в Барцелона.
270
1
 
2
 
! Отговори
факт преди 4 години
И КОЙ ПРОДАДЕ ВСИЧКО, А!?
269
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
главния прокурор е инструктиран когато беше в командировка в америка как до се справя с политическите противниции рузултата е налице кампанията срещу тях е зяпочната от троловете за да се види ефектакато естествено ги смесват с всички останали набедени и реални мошеницисамо че останалите никока няма да бъдат докоснати и ще си кусат придобитото те не са политически фигури и не им пукаефекта ще е върху тези които са политицие в америка знаят как да инструктират- четата на банкянско
268
7
 
5
 
! Отговори
Мая Манолова преди 4 години
А Техноимпекс, липсващите 25 милиона от касата на БСП и БГА Балкан - кога?Нека е по скоро, че искам дебелобузестата лелка от Крушевица и бившият и шеф Мавъра Костов да не могат да спят от нерви.Тя Ниновицата има нужда от малко притеснение, че е нашишкавяла и се е ояла прекалено. Гешев да провери дали случайно липсващите пари от касата на БСП не са отишли за покупката на огромното ранчо в Аризона за синчето и. Че то нещо като че ли е съвпадение времето за изчезване на паричките и покупката.
267
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нулева възможност за връщане на пари но възможнаст да се нажежава обстновката и народа да е обременен стия празни приказки в очакване на нещо нещото ще нови кражби и замитане на стари както е сега с графа- неможа да изкара и 6 месеца ремонтакато се *** предвид че там е сам за пешеходцитрамвоите си имат релсифирмите на банкянското така строят- тоест усвояват народните париа вие си чакате пари от приватизацията- а каскетко до тогава може и да изкара за къщичка в барселона
266
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
българи юнаци лъвове юнаци само ни бива да приказваме а ни управляват обикновени марионетки от премиера до главния прокурорвсичкя шум е за настройване на хората и големи очаквания след което ще хвърлят на овцете политическите си противницинеможе да си наследник - преименуван на слугите от СДС и да ги съдиштова е а вие си вервайте

Спонсорирани публикации