Наближава 8 март: Кои комплименти са съмнителни за жените?

"Изглеждаш естествено" ознава, че не се поддържаш
6 мар 2020 19:00, Екип на Tialoto.bg
22
Наближава 8 март: Кои комплименти са съмнителни за жените?
БГНЕС

Във всекидневния живот има „комплименти“, които всъщност са кодирани послания, с които обществото продължава да изразява неодобрителното си отношение към жени, които се отклоняват от определени стандарти. Тези безобидни фрази всъщност тънко нараняват жените на подсъзнателно ниво.

Кои са те?

Изглежда естествено
 
Жените имат право да не се гримират и да се чувстват комфортно в същото време. С други думи, жена без грим е смела дама, която не се страхува да изглежда... страшна.
 
Фокусирайки се върху липсата на грим, признаваме, че в нашето общество е обичайно жената да се появява на публични места с грим. И ако не го направи, веднага следват въпросите Защо? Прекалено мързелива ли е да отделя време за себе си? Има ли нещо нередно в живота ѝ? Имала ли е тежка нощ предната вечер?
 
С редки изключения, когато става дума за щастливки с „бебешко лице“, формулировката „изглежда естествено“ се използва, за да се намекне на дадена жена, че тя просто не следи външния си вид.
 
Жена с форми
 
Нека бъдем честни – тази фраза често се използва, за да не се каже директно, че жената е „дебела“. „Пълно деколте“, „бедрата, на които Дженифър Лопес може да завиди“ и други синонимни изрази, в забулена форма означават, че „тази жена обича да си похапва“. И в ерата на манията за здравословен начин на живот и диети – това е отклонение от нормата.
 
Чувства се удобно в тялото си
 
Тази на пръв поглед правилна фраза крие не само скрито отхвърляне на нечия дебела фигура, но и неодобрително твърдение, че жената дори не може да отслабне. Всъщност, въпреки пропагандата на бодипозитивизма – от небръснати подмишници до гънките на корема, надвиснали над колана – всички знаят, че Бела Хадид, която работи усилено във фитнеса, е стандартът и за пореден път дебелата хедонистка Риана не е такава. Дори Риана да твърди, че е напълно доволна от тялото си, а Бела редовно да намира недостатъци във външния си вид.
 
Без значение колко светът се прехласва по тази тенденция, пълните жени, които са искрено доволни от теглото си, се срещат толкова често, колкото костите на динозаврите извън музеите. Още по-рядко те са търсени в шоубизнеса, във филмовата индустрия и моделството. Дузина plus size модели за целия свят – това е статистиката. Дори да говорим за Ашли Греъм – заслужава ли си да се подчертае, че една жена се чувства „удобно в тялото си“?
 
Още от комплиментите, които са съмнителни за жените четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Днес си по-малко грозна от вчера" ми е фаворит. Е, после не пускат известно време, но пък затова имаме любовници. Пък изражението като го чуят - безценно!
20
2
 
4
 
! Отговори
Mayhem преди 4 години
Няма да подаея нищо на майка ми, защото всичките пари, клоито печеля са а нея. На гадджето ще и подаря една метла, хем да си мете, хем да си има личен преяоз :))))))).
19
1
 
12
 
! Отговори
Дърт ерген преди 4 години
Не знам, ама не се набутвайте да си правите устните тип "джуки", щото тая година на мода ще са предпазните маски....
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съмнителни са всички комплименти под 200 лева или 20 см.
17
0
 
10
 
! Отговори
Идеалният комплимент преди 4 години
Я, се виж какви изкуствени коси, зъби, мигли, скули, устни, вежди, лещи имаш...
16
4
 
7
 
! Отговори
До ...... /№ 6/ преди 4 години
А повечето от днешните мъже?Ще се ожени дори за връстница на баба си, ако е богата.Когато контактува с жени на своята възраст, той очаква да му направят комплименти и, ако това се случи, или благодари с грациозно кимване като префърцунена госпожица, или се надува от гордост, приемайки комплимента като нещо, което му се полага и за което дори и не помисля да благодари.И в двата случая не усеща, че има ирония в тези комплименти, нито се сеща да отговори с комплимент по отношение на жената.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Авторката откъде ли е преписвала?
14
1
 
6
 
! Отговори
Мустак преди 4 години
За съмнителни жени, съмнителни комплименти.... Ха.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ученият, объркал си се нещо. Жени с XY хромозоми няма, освен ако не са като Кончита Вурст!
12
3
 
9
 
! Отговори
учен преди 4 години
аз под естествена жена разбира човек с XY хромозома и без операции за подмяна на половите му органи с фалшиви!
11
1
 
12
 
! Отговори
8 март преди 4 години
Празник само за Естествените Жени!
10
2
 
15
 
! Отговори
мъж преди 4 години
аз жени, които не ми изглеждат естествени не докосвам, дори не смея да приближа, че нали се сещате жендр транс, манс, има опасности от неестествено изглеждащи жени!
9
1
 
10
 
! Отговори
БГ без инстаграм преди 4 години
Аз не проституирам и за това не изпитвам нужда да си качвам полуголи снимки в платформи за *** като Инстаграм, на който му е важно да върви бизнеса нека го прави.А статията е много глупава предполагам причината е у автора.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много зависи от конкретния случай. Когато на една красива жена и кажа "Изглеждаш естествено" това означава, че Творецът е бил благосклонен към нея. Тя си го знае, но й е изключително приятно да го чуе от устата на един мъж. Самодостатъчната и хубава жена никога не би ме заподозряла, че намеквам, че не се поддържа.Веднъж обаче чух много по-съмнителен комплимент. Един известен шоумен, посрещайки в студиото популярна певица, каза: - Ау, колко добре изглеждаш откъм гърба.
7
5
 
8
 
! Отговори
Финансист преди 4 години
Да се замислят сериозно, че тоя инстаграм разказа играта на мита, че българката била най-красива. Може да е било едно време. Сега се вижда 99% неугледни, нелепо изглеждащи, лъхащи на аграрното. Много е зле положението.
6
2
 
18
 
! Отговори
...... преди 4 години
Немаш ли пари,не вървиш в днешно време.***....те не се интересуват от комплименти.Интересува ги само да ли си надежден- да плащаш
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКлара хубава ли е била?А ти жена ли си, мъж, нещо от истамбулската конвенция?***?
4
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой празнува тези комунистически измишльотини на клара цеткин?
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гоуема тъпотия
2
3
 
21
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Дори да говорим за задължителен брой текстове на ден, заслужаваше ли си да пишете това недоразумение?

Спонсорирани публикации