Медсестрите от протеста: Не сме камикадзета!

Не сме ги провокирали, заявиха те по адрес на НСО
Обновена: 7 мар 2020 18:11 | 7 мар 2020 18:09, Веселина Йорданова
191

Протестите на медицинските сестри продължават след края на барикадата в бившия партиен дом, продължила повече от денонощие.
Още по темата
"Искаме да има диалог и преговори, излязохме, защото бяхме изтощени. Притиснаха ни и се опитаха насилствено да ни изведат. Спаси ни, че предавахме онлайн", каза за Bulgaria ON AIR Мая Илиева.

Част от исканията касаят премахването на търговските дружества в здравеопазването, нощният труд да се заплаща по 3 лева на час, минималната заплата за длъжността да се уеднакви и да се равнява на две минимални заплати, както и връщане на медицинските стандарти.

"Това дърпане беше крайно необмислено от тяхна страна, защото можеше да доведе до падане на някой. Ако се беше случило, страданието щеше да е голямо. Не сме ги провокирали по никакъв начин. Всеки има право да даде своята оценка, ако вие преценявате, че съм нестабилна психически - това е ваша преценка. Ние не сме камикадзета, нямам причина да се притеснявам за психическото си здраве. На нас ни трябва ново изграждане на закони", коментира от своя страна медицинската сестра Бойка Анастасова ситуацията.

Вчера тя беше една от барикадиралите се на парапет на прозорец в сградата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
21
 
9
 
! Отговори
до 160 отговорът е преди 4 години
Защото скоро няма да останат медицински сестри в България и като един ден се разболееш няма да има кой да ти бие инжекция и да ти включи система,ето затова!
153
13
 
10
 
! Отговори
Соцбг преди 4 години
Народа трябва да остане без медицинска помощ и да се оправя.Ние сме в ЕС искаме ЕС заплати.Който съсипа България в затвора.Искаме си социализма и Бай Тошо
152
9
 
19
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
защо продължавате да ги отразявате тия?
151
11
 
10
 
! Отговори
ПРОСТИТУТКИТЕ преди 4 години
в *** са единствените почтени жени !чесно си казват цената и нема претенций после и съдилища и издръжкиДа честитиме празника на всички *** 8-ми Мартщото този празник така е започнал - в началото само проститутките са манифестирали на 8-ми Март после *** го обявяват за ден на жената !
150
14
 
11
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Вие луди ли сте?Какви 950лв. за мед. сестра!? Под 1500 ЕВРО на месец,давате повод на всяка сестра и мед. работник да се замисли дали да не понаучи малко немски или английски и да отиде да стане санитар поне или персонал в старчески дом за двойно повече.Не,че не се е случило хиляди пъти вече.Имам роднина,която след втори семестър медицина в Гер.,вече имаше възможност да работи за 3700 Евро.
149
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Превърнаха Партийния дом в Публичен дом.
148
11
 
15
 
! Отговори
Сестра преди 4 години
Според настоящия колективен трудов договор не трябва да има сестра под 900. 950 лв. Защо не се спазва къде е инспекцията по труда. Защо не си върши работата в 2ра мбал София е 770 срам и позор
147
6
 
13
 
! Отговори
Обикновен преди 4 години
Съд за паризитите, които ангажират обществени ресурси. Ако са виновни - да плащат!
146
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия кифли няма ли да ги осъдят за хулиганство?
145
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медсестрите от протеста: Не сме камикадзета!*** сте!
144
11
 
26
 
! Отговори
Григорий преди 4 години
Тези госпожи трябва да си платят за държавните ресурси похарчени покрай техния театър. Няма ние да плащаме, я!
143
4
 
18
 
! Отговори
До 148 преди 4 години
Явно Вие не осъзнавате проблема! Когато и двете Ви ръце са черни до лактите заради упражняващи се върху Вас сестри да слагат абокат, тогава друга песен ще запеете! Със сигурност има и изключения, но масово не са за тая професия. Там е проблема! И аз имам изискване и ще протестирам: Вън от болницата всяка груба и не работеща етично спрямо професията си сестра! И на нас ни дойде до гуша!
142
11
 
17
 
! Отговори
георги анев преди 4 години
Сънародници! Навярно не осъзнавате проблема ВИ с мед. сестрите.Те са на изчезване в Бг.Някои Лекари са забравили как се прави инжекция! помислете! И стига с тая анонимност!
141
2
 
14
 
! Отговори
Лански преди 4 години
До Анонимен, Господине , явно сте много запознат , а аз нямам такава ценна информация и всеки ден около мен чувам , че добро утро и добър ден се замениха със това , че управляващите само крадат, искам да Ви помоля да ме осветлите Бойко и компания точно как , от къде и от кого крадат!? На Вас персонално как Ви се отрази кражбата или сте чули нещо в хоремага, на мегдана или на друга сбирка на неоценени мозъци, ех да можехте Вие да управлявате щеше да е РАЙ !!!
140
7
 
17
 
! Отговори
Пациент преди 4 години
За съжаление страдам лошо през последните години и често се налага да посещавам болници. Не знам за какво добро име на сестрите говорите, но докторите и професорите не се държат лошо и грубо както сестрите. Не разбирам кой им позволява това. Само лошотията е останала по нашата територия.
139
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някакви измислени представители на медицинските сестри искат 2 минимални работни заплати. Лекарите колко да искат? 6 или 8? Всеки има нужда от повече пари. Но с колко пари ще се измие това черно петно, което тези жени сложиха върху истинските медицински сестри?
138
2
 
18
 
! Отговори
До 140 преди 4 години
В частния сектор съм и работя и по 14 часа на ден. Ако аз се държа с моите клиенти по начина по който се държат сестрите с техните клиенти/пациенти, то аз няма как да изкарам за заплати, данъци и ДДС, с което да плащам за здравеопазване и всички други услуги. Тези служители/сестри трябва да заслужат тяхното възнаграждение, защото оттам идва противоречието и хората не ги подкрепят. Иначе всеки заслужава заслуженото си възнаграждение.
137
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не са арестувани недоспалите жени? Стига ги слагайте в една категория с медицинските сестри. Всички професионални организации се разграничиха от тях. Кого точно представляват и от чие име окупират сгради?
136
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно нередно е да се окупират държавни сгради. Нагло е агресорите да се оправдават с недоспалост и да обвиняват органите на реда. Не знам и защо ги наричат медицински сестри. Висящата по прозорците е кинезитерапевт. Подставени лица, които разиграват сценки.
135
6
 
6
 
! Отговори
Сестра преди 4 години
Не оправдавам тези 5 сестри но заслужават обещаното от министъра а той излъга във 2ра мбал София заплатата е 770 лв

Спонсорирани публикации