Медсестрите от протеста: Не сме камикадзета!

Не сме ги провокирали, заявиха те по адрес на НСО
Обновена: 7 мар 2020 18:11 | 7 мар 2020 18:09, Веселина Йорданова
191

Протестите на медицинските сестри продължават след края на барикадата в бившия партиен дом, продължила повече от денонощие.
Още по темата
"Искаме да има диалог и преговори, излязохме, защото бяхме изтощени. Притиснаха ни и се опитаха насилствено да ни изведат. Спаси ни, че предавахме онлайн", каза за Bulgaria ON AIR Мая Илиева.

Част от исканията касаят премахването на търговските дружества в здравеопазването, нощният труд да се заплаща по 3 лева на час, минималната заплата за длъжността да се уеднакви и да се равнява на две минимални заплати, както и връщане на медицинските стандарти.

"Това дърпане беше крайно необмислено от тяхна страна, защото можеше да доведе до падане на някой. Ако се беше случило, страданието щеше да е голямо. Не сме ги провокирали по никакъв начин. Всеки има право да даде своята оценка, ако вие преценявате, че съм нестабилна психически - това е ваша преценка. Ние не сме камикадзета, нямам причина да се притеснявам за психическото си здраве. На нас ни трябва ново изграждане на закони", коментира от своя страна медицинската сестра Бойка Анастасова ситуацията.

Вчера тя беше една от барикадиралите се на парапет на прозорец в сградата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА ГИ ЕКСТРАДИРАТ ЗА НАКАЗАНИЕ ВРУСИЯ ТИЯ, ДА ВИДЯТ КВО Е МИЗЕРИЯ!В ПЕТЕРБУРГ ТАЗИ ЗИМА СА УМРЕЛИ 4ОО БЕЗДОМНИЦИ ОТ ИЗМРЪЗВАНЕ, НА ХИЛЯДИ СА ИМ МАПУТУРЯНИ КРАЙИНИЦИ,А В 50% ОТ БОЛНИЦИТЕ НЯМАТ ПАРНО!АМА РУБЛИ ДА ПАЛЩАТ НА *** ТУКА ИМА...
113
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 116Русия и техните сестри са си избрали Путин. Тука в България Борисов и ОП управляват.
112
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И трябваше да се качите на покрива ,ще е по добре пред камерите,нещастнички !!!
111
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИНОВА, АБЕ ПРЕИГРАХА ТВОЙТЕ СЕСТРИ- ТО БИВА ЦИРК, *** ДА СЕ КАТЕРИ ОНАЯ КАТ *** ПО ПРОЗОРЦИТЕ!ДЕ ДЕЕЕ, ЧЕ НЕ Я ХВАНАТ КАТО ПРИ ТОШО ДА И ТЕГЛЯТ 1 БОЙ... ВИЕ НАЛИ *** СТЕ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ХАРД УПРАВЛЕНИЕТО?
110
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 112 А на бас.Че освен д-р Борисов.Не си виждал жив комунист! И ти правиш някакви сравнение с Русия? Схващаш ли момче.Че влизаш в тематика.За която само си чувал? Нещо което пък.Аз лично съм видял и помня?-:)Знаеш ли колко речи съм гледал и слушал на д-р Брежнев и д-р Живков? Що ли те питамЯ ходи да спиш вече....
109
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няколко бедни сестрички и няколко майки на болни деца, Му клатят стабилността. И то каква стабилност?! Стабилност в простотията, стабилност в кражбите и стабилност в корупцията. Отврат.
108
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 112В Русия няма закрити болници, не работят на 2-3 места и е доста по-евтино от България. ГЕРБ отказват да вдигнат и плоския данък въпреки че са вече 11 г. на власт след БСП и НДСВ.
107
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А КАКВИ СТЕ,ОСВЕН ЛЪЖКИНИ? ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА КАКВИ ЗАПЛАТИ ПОЛУЧАВАТЕ?
106
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еха, айде тъъъпите комунисти да ми обяснят следното:При средна заплата на медицинска сестра в Русия от 511лв, защо няма 5 сестри в 150 милионна държава, които да се барикадират в Кремъл? Искате ли помощ?
105
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смея се. И най вече, когато видя Борисов заедно с оня бивш министър, дето щял да се жени, ама тя не знаела за това. За Нанков става въпрос. Върти очи като шаран на сухо. Смях.
104
7
 
8
 
! Отговори
До 107 преди 4 години
Ха, ха, ха. С това за танковете, изби рибата. Понеже му клатят стабилността, Борисов може и някоя бомба да пусне над сестрите,возейки задните си части в държавен вертолет.
103
6
 
5
 
! Отговори
Сестра преди 4 години
Изпълнете най накрая обещанията си нали са отпуснати пари къде са директорите на общинските болници си правят каквото си искат не може на сестрите да вдигат заплатите с 50 ЛВ а на свои хора да дават хиляди това е във 2ра мбал София
102
7
 
9
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 102 Ако помниш.А аз помня.Тогава имаше ред безроднико дърт! А сега защото НЯМА РЕД! За това те е страх от някаква чуждоезична ***! Бежанци демек! Ако бяха тогавашните граничари с кучета при строя който оплюваш безроднико продажен.Сега щеше да си пиеш ракийката спокойно.И нямаше да трепериш.За дъщеря си,внучка си и за бабата си.Че може да!ГИ навести някой неверник! Граничарите с кучета и автомати ни ПАЗЕХА! А сегашният военен блок на Американското НАТО.Ти гледа сеира и не те "пази" никак
101
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 101Може ГЕРБ да докарат танкове срещу сестрите. Обади се на НСО.
100
6
 
17
 
! Отговори
Хайде по-спокойно преди 4 години
Тези БСП лелки много се вживяха в поръчковата им роля ..........
99
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сестрите искат увеличение на заплатите, а Борисов си вози задните части на държавен хеликоптер и харчи народни пари на вятъра. Разходите само за един такъв полет,изяжда заплатите на персонала от една голяма болница, а ние пращаме SMS-и за болни деца.
98
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 99БКП идват на власт заради провала на демократите и царя. Никой вече не вярва на измищльотините на ГЕРБ че космоса е виновен.
97
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 101От НСД се опитват,да опазят сградата,вместо да ги "застрелят,като кучета",както пишеш,както в Щатите,ги дръпнаха за ръкава,а кифлите охпищяха държавата.
96
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 96 При "обединената" ти България, убиваха на границата всеки,който дръзваше да отиде на запад. Днес българите пътуват ,работят и учан, в развитите страни. Това е демокрация.Демокрация е,и да изрезиш мнението си,протеста си,но по законния ред,а не да се катериш по первазите на държавно учреждение,като някакъв жалък терорист.
95
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Щатите една нестабилна жена се опита да мине през барикадата с колата си и да влезе в Белия дом. Застреляха я на място като куче.Само в разпасана държава като нашата, където демокрацията се възприема като слободия, може да се случи такъв цирк.НСО не могат да опазят сграда със специален режим от 5 невъоръжени пиkли. Как ще опазят президента и или който и да е държавен висш държавен ръководител ако едни сериозни терористи си наумят да го застрелят? Пълни некадърници.

Спонсорирани публикации