Рецептата Dnes: Канелени бисквитки

Топят се в устата
8 мар 2020 09:10, Иванка Гъркова
2
Рецептата Dnes: Канелени бисквитки
IStockphoto

Американските курабийки или кукита, както някои ги наричат, са чудесни за следобедна закуска. Основата им е от маслено тесто, което е толкова хрупкаво и вкусно. А ако миришат на канела или са пълни с парченца шоколад, малцина ще се стърпят да не ги опитат.

 
Днешната ни рецепта е вариация на това тестено изделие. Бисквитките с канела са чудесно допълнение за следобедното кафе или чай. Приготвят се бързо и не изискват кой знае какви умения в кухнята.
 
Необходими продукти:
 
– 75 г краве масло;
– 150 г захар;
– 1 яйце размер L;
– 1 ч. л. ванилова есенция;
– 1 ч. чаша и половина бяло брашно;
– 1 ч. л. канела на прах;
– 2 с. л. захар;
– половин ч. ч. смлени орехи;
– 2 с. л. канела на прах.

Как да приготвите бисквитки с канела?
 
Взимате подходящ съд и вътре разбивате мекото краве масло със захарта и яйцето. После добавяте есенцията.
 
Пресявате брашното и добавяте към него бакпулвера. Добавяте канелата и разбърквате хубаво със сместа с масло.
 
След като омесите хубаво тестото, го оставяте за около 30 минути в хладилник, за да се охлади.
 
Още от рецептата четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
4
 
! Отговори
Предпочитам ореховки преди 4 години
Когато сместа изстине,с навлажнени ръце оформяме точета с размера на орех,нареждаме в намаслена тава и на разстояние едно от друго. Печем ги в умерена фурна до порозовяване.
1
3
 
5
 
! Отговори
Предпочитам ореховки преди 4 години
белтъци - 3 бр.захар - 250 г.орехи - 250 г смлениванилия - 2 прахаБелтъците се разбиват в емайлиран съд на водна баня на слаб огън.Бъркаме ги непрекъснато,докато не се затоплят и станат на сняг.Смиламе орехите заедно с две лъжици от захарта, за да не се слепят и ги слагаме при белтъцитеДобавяме останалата захар,разбъркваме добре сместа.Изтегляме от огъня,прибавяме ванилията,разбъркваме Когато сместа изстине,с навлажнени ръце оформяме точета с размера на орех,нареждаме в намаслена тава

Спонсорирани публикации